Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Lappeenrannassa Rauha-Tiurun reitistösuunnitelmaa esitellään asukkaille

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannassa Rauha-Tiurun reitistösuunnitelmaa esitellään asukkaille

Tiedote.
Julkaistu: 10.10.2016 klo 10:50
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupungin tekninen toimi järjestää asukastilaisuuden torstaina 13.10.2016 klo 17:30 – 19:30 Holiday Club Saimaan kokoushuone Saimaa:ssa, Rauhanrinne 1, 55320 Rauha.

Tilaisuudessa esitellään valmistumassa olevan Rauha-Tiuru reitistöhankkeen suunnitelmat sekä kuullaan asukkaiden mielipiteitä suunnitelmasta. Rauha-Tiuru reitistösuunnitelmalla sovitetaan yhteen eri liikkumismuodot maastossa. Tilaisuudessa on mukana Matti Veijovuori, asemakaava-arkkitehti Lappeenrannan kaupunki

Rauha-Tiurun matkailualueelle maastoon ulkoilureitistö

Lappeenrannan kaupunki laatii Rauha-Tiurun matkailualueelle reitistösuunnitelman, jolla sovitetaan maastossa eri välineillä liikkuvien ihmisten ja osapuolten tarpeita toisiinsa. Tarkoituksena on, että suunnitelma etenee teknisen lautakunnan käsittelyyn loppuvuoden aikana. Käytännön toteuttaminen ajoittuu lähivuosille. Yleisöllä on mahdollisuus vaikuttaa suunnitelman sisältöön.

Lappeenrannan kaupungin asemakaava-arkkitehti Matti Veijovuoren mukaansuunnitelman tavoitteena on sovittaa matkailua ja luonnonympäristöä yhteen sekä määritellä sopivia alueita eri välineillä liikkuville.

– Reitistökartat laaditaan ympärivuotisiksi ja huomioon otetaan eri vuodenaikojen liikuntalajit. Lopullinen suunnitelma-aineisto julkaistaan hyväksymisen jälkeen Lappeenrannan kaupungin verkkosivuilla ja lisäksi tehdään painettuja reitistökarttoja. Kartoissa esitetään eri toiminnoille varattavat urat ja alueet.

Kävelystä mönkijöihin

Reitistösuunnitelmassa näkyvät muun muassa kävely, sauvakävely, vaellus, hiihto, retkiluistelu, ratsastus, polku- ja maastopyöräily, rullaluistelu, rullahiihto, melonta ja mönkijät. Näille kaikille on varattu urat ja alueet, yhdessä tai erikseen. Suunnitelmassa huomioidaan myös ulkoliikuntapaikkojen vaikutus reitistöihin.

– Reitistöä hyödynnetään ja se otetaan huomioon kaavoituksessa ja muussa maankäytön suunnittelussa. Suunnitelma pystytään toteuttamaan voimassa olevien yleis- ja asemakaavojen pohjalta. Reitistösuunnitelman eteen on tehty paljon töitä ja sitä varten on haastateltu parinkymmenen eri tahon ja toimijan edustajia, Veijovuori kertoo.

Lisätietoja:

Asemakaava-arkkitehti Matti Veijovuori matti.veijovuori@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi  

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs