Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Lappeenrannan sunnuntaikirppisten myyntipaikkojen jakokäytäntö muuttuu

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan sunnuntaikirppisten myyntipaikkojen jakokäytäntö muuttuu

Tiedote.
Julkaistu: 07.01.2015 klo 08:51
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kauppatorin sunnuntaikirppisten myyntipaikkojen jakokäytäntö muuttuu kirppiskauden alkaessa huhtikuussa. Jatkossa kaupungin torivalvoja myy myyntipaikkoja aamuseitsemästä alkaen, ja kirppismyyjä voi sijoittautua torille vasta lunastettuaan myyntiruudun. 

Aiemmin myyjät ovat sijoittautuneet torille omin päin vapaana oleville paikoille, ja torivalvoja on kerännyt maksut vasta myynnin jo alettua. 

Uuden käytännön mukaan kirppismyyjät valitsevat tulojärjestyksessään mieleisensä numeroidun ruudun torivalvojan paikkakartasta. Myyntipaikka maksaa entiseen tapaan kymmenen euroa, mutta jatkossa voi ostaa myös puolikkaan ruudun viidellä eurolla. 

Sunnuntaikirppikset on tarkoitettu kotitalouksille ja yksityisille ihmisille, jotka myyvät itselleen tarpeettomaksi jääneitä tavaroita. Myyntiaika on sunnuntaisin klo 7‒14.

Tänä vuonna kirppikset pyörähtävät käyntiin 9. ja 10. huhtikuuta järjestettävien kevätmarkkinoiden jälkeisenä sunnuntaina 12.4, ja jatkuvat yli kesäkauden aina 22. ja 23. lokakuuta järjestettäviin syysmarkkinoihin asti.

Myös talvikaudella kauppatorilla voi pitää kirppistä sunnuntaisin, mutta myyntipaikka on silloin lunastettava avoinna olevasta kahvikioskista. 

Torivalvoja Seppo Puumalaisen mukaan myyntipaikkojen jakokäytäntöä muutettiin, koska osa myyjistä kävi varaamassa myyntipaikkoja jo aamuyöstä jättämällä haluamalleen paikalle kassin tai muuta tavaraa. Jotkut aloittivat kaupankäynninkin jo teknisen lautakunnan määrittelemää myyntiaikaa aiemmin eli ennen aamuseitsemää. 

Puumalainen huomauttaakin, että paikkojen omatoiminen varaaminen ja tavaroiden levittäminen torille, ennen kuin on lunastanut numeroidun toripaikan torivalvojalta, on jatkossa kiellettyä. Sääntöjen rikkojaa rangaistaan kaksinkertaisella paikkamaksulla. Jos toistuvasti rikkoo sääntöjä, seurauksena voi olla myyntikielto. 

Lisätietoja 

Torivalvoja Seppo Puumalainen,
puh. 040 0 658 291,
seppo.puumalainen@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs