Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Lappeenrannan kesäteatteriin haetaan näytelmäehdotuksia kesiksi 2017 ja 2018

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kesäteatteriin haetaan näytelmäehdotuksia kesiksi 2017 ja 2018

Tiedote.
Julkaistu: 04.08.2016 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupungin kulttuuritoimi hakee Lappeenrannan kesäteatteriin näytelmäehdotuksia kesiksi 2017 ja 2018.

Asiasta kiinnostuneiden tulee esittää suunnitelma, joka sisältää ehdotuksen kesäteatterinäytelmien tuottamisesta vuosina 2017 ja 2018. Kummallekin kesälle haetaan omaa näytelmää. Ehdotuksen voi tehdä myös yhtä vuotta koskevana.

Lappeenrannan kaupungin viestintäjohtaja Alina Kujansivu kertoo, että aiemmin näytelmäehdotuksia on haettu vuosittain, yhdeksi kesäksi kerrallaan. 

– Kesäteatteri on olennainen osa Lappeenrannan matkailutarjontaa. Siirtymällä kahden vuoden tuotantojaksoihin parannamme yleisön ja varsinkin matkailijaryhmien mahdollisuuksia suunnitella seuraavien kesien ohjelmaansa pitkällä tähtäimellä. Samalla parannamme tuottajien edellytyksiä tehdä pitäjänteistä ohjelmistosuunnittelua, Kujansivu perustelee.

Kuluvana kesänä (2016) kesäteatterinäytelmiä on ollut kaksi. 

– Kahden näytelmän ansiosta Lappeenrannassa on kesäteatteritarjontaa koko meneillään olevaksi kesäkaudeksi. Olemme saaneet yleisöltä erittäin hyvää palautetta molemmista näytelmistä ja katsomo on täyttynyt kiitettävästi. Siirtymällä kahden vuoden tuotantojaksoon, meillä on mahdollisuus kertoa teatteriyleisöllemme jo seuraavankin kesän esityksistä. 

Kujansivun mukaan sekä yleisö että näytelmien tuottajat ovat olleet tyytyväisiä teatterin sijaintiin aivan keskikaupungin tuntumassa, historiallisessa linnoituksessa, jossa voi samalla tutustua kaupungin historiaan ja museoiden näyttelyihin. Linnoituksessa on myös ravintola- ja kahvilapalveluja sekä käsityöläisputiikkeja. Satama ja Hiekkalinna sijaitsevat kävelyetäisyydellä. 

Saatujen ehdotusten perusteella kulttuuritoimi valitsee kesäteatterinäytelmän tuottajan, jonka jälkeen tuottaja sopii käytännön asioista Kehruuhuoneen kanssa (äänentoiston yhteiskäyttö, kahvion tarjoilut, ryhmävaraukset, järjestyksenvalvonta yms.). 

Ehdotukset tulee jättää 5.9.2016 mennessä osoitteella kirjaamo@lappeenranta.fi

 

Lisätietoja: 

Lappeenrannan kaupunki 

Viestintäjohtaja Alina Kujansivu
puh. 040 724 8776
alina.kujansivu@lappeenranta.fi

Kulttuuritoimenjohtaja Päivi-Linnea Pötry
puh. 040 594 9856
paivi-linnea.potry@lappeenranta.fi

Kulttuurikoordinaattori Helena Hokkanen
puh. 040 736 2022
helena.hokkanen@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs