Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Lappeenrannan kaupunginteatterin laulunäytelmässä nähdään uusi kiinnitys ja kolme vierailevaa näyttelijää

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunginteatterin laulunäytelmässä nähdään uusi kiinnitys ja kolme vierailevaa näyttelijää

Tiedote.
Julkaistu: 05.11.2015 klo 10:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Uuden Lappeenrannan kaupunginteatterin avajaisnäytelmän harjoitukset ovat käynnistyneet.

Kaupunginteatteri avataan Kauppakeskus IsoKristiinassa Bertolt Brechtin ja Kurt Weillin riehakkaan hauskalla ja yhteiskuntasatiirisella laulunäytelmällä Kolmen pennin ooppera. Avajaisensi-iltoja juhlitaan Suurella näyttämöllä 15.−16.1.2016. 

Musiikkinäytelmän ohjauksesta vastaa Timo Sokura, skenografiasta Tarja Jaatinen ja musiikinjohdosta Jani Pola. Esityksessä on mukana kaikki teatterin näyttelijät ja uutena kiinnityksenä Tommi Kekarainen (Tiikeri-Brown, poliisipäällikkö). Näytelmässä nähdään avustajien ja orkesterin lisäksi kolme vierailevaa näyttelijää: Tatu Siivonen (Macheath eli Puukko-Mac), Heljä Heikkinen (Polly Peachum) ja Pirkko Uitto (Rouva Peachum). 

Klassikkonäytelmä sijoittuu Lontoon alamaailmaan ja marssittaa näyttämölle muun muassa legendaarisen Puukko-Mackien vaimoineen, kerjäläiskaartin ja unohtumattomat laulut. 

− Kolmen pennin ooppera on korkeasta iästään huolimatta erittäin ajankohtainen tänä päivänä. Näytelmän henkilögalleria koostuu eri alojen ammattilaisista, joista ei oikein kenelläkään tunnu olevan puhtaita jauhoja pussissaan. Kuulostaa ehkä tutulta? Näytelmä ei kuitenkaan kerro tämän päivän poliittisesta elämästä vaan 1900-luvun alun Lontoosta, vitsailee ohjaaja Sokura. 

Ensiesityksensä Kolmen pennin ooppera sai vuonna 1928 Theater am Schiffbauerdammissa Berliinissä. Hyvin aikaa kestävästä Kolmen pennin oopperasta on tullut suuri menestys ja teosta on esitetty yli 10 000 kertaa ja se on käännetty 18 kielelle. 

Tommi Kekarainen

Lappeenrannan kaupunginteatteriin uutena kiinnitetty Tommi Kekarainen on kotkalaislähtöinen näyttelijä (FIA). Aiemmin hänet on nähty Kuopion, Kotkan ja Kemin kaupunginteattereissa sekä Tanssiteatteri Raatikossa. Viimeisimpänä Kekarainen on näytellyt Vaasan kaupunginteatterin näytelmissä Ihmemies OZ (2014), Vadelmavenepakolainen (2013, yhteensä 12 eri roolia), Oliver (2013) ja Pohjanmaa (2013). Television puolella Kekarainen näytellyt poliisisarjassa Roba, lyhytelokuvissa Into the night ja Neon/Blues sekä Ylen sarjassa Taivaan tulet. 

Tatu Siivonen

Monelle lappeenrantalaiselle entuudestaan tuttu näyttelijä nähdään Kolmen pennin oopperassa Puukko-Macina. Lappeenrannassa Tatu Siivonen on viettänyt näyttelijäharjoitteluvuotensa 1996−98 sekä vieraillut kaupunginteatterin näytelmässä Mannerheim ja kettujen sota (2015). Lappeenrannan kesäteatterissa Siivonen esiintyi näytelmässä Albatrossi ja Heiskanen (2015). Tatu Siivosella on pitkä ja monipuolinen ansioluettelo niin teatterin kuin television ja elokuvan saralta. Vuodesta 1995 lähtien Tatu Siivonen on näytellyt yli kahdessakymmenessä ammattiteatterissa. 

Heljä Heikkinen

Lahden Ammattikorkeakoulun musiikkiteatterilinjalta vuonna 2011 valmistunut Heljä Heikkinen on ollut kiinnitettynä Kouvolan teatterissa 2012−14 ja näytellyt viimeksi Kouvolan Katri Helena -musikaalissa ja Sielun siskot -musiikkinäytelmässä. Heikkinen on Kouvolan teatterin lisäksi esiintynyt Mikkelin teatterissa, Aleksanterin teatterissa ja Lahden kaupunginteatterissa. Heljä Heikkisen ääni kuuluu muun muassa Angry Birds Toons -animaatiosarjassa (2013) sekä Stella&friends animaatiosarjassa (2014). 

Pirkko Uitto

Tamperelainen näyttelijä, laulaja, ohjaaja ja kouluttaja on vieraillut Lappeenrannan kaupunginteatterin musiikkinäytelmissä jo 1980-luvulla, Cafe Rififissä (1985) ja  Itkevässä Willimiehessä (1984). Pirkko Uitto on näytellyt useissa teattereissa eri puolilla Suomea; rooleja Tsehovin Kirsikkapuutarhan Varjasta Muumipeikko ja näkymätön lapsi -näytelmän Pikku Myyhyn. Viimeisimpänä Kuka lohduttaisi Nyytiä (2015), Mimmi Mou Mirmajasta (2014, Kokkolan kaupunginteatteri), Roviolle! Roviolle! – keskiaikainen faabeli (2014) ja Kui-joen silta -revyy (2013, Turun kaupunginteatteri). Uitolla on ollut useita rooleja myös tv-sarjoissa ja elokuvissa. 

Lisätietoja

Teatterinjohtaja ja ohjaaja Timo Sokura, puh. 040 670 0508
timo.sokura@lappeenranta.fi 

www.lprteatteri.fi

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs