Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Lappeenrannan kaupunginorkesterin solistiksi palaa jälleen suosittu viulutaiteilija Petteri Iivonen - American pie avaa kaupunginorkesterin syyskauden

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunginorkesterin solistiksi palaa jälleen suosittu viulutaiteilija Petteri Iivonen - American pie avaa kaupunginorkesterin syyskauden

Tiedote.
Julkaistu: 08.09.2016 klo 12:49
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunginorkesterin syyskausi alkaa amerikkalaisella teemalla American Pie. Torstaina 15.9.2016 klo 19 Lappeenranta-salissa kaupunginorkesteria johtaa sen taiteellinen johtaja Vytautas Lukocius ja solistina esiintyy palkittu viulutaiteilija Petteri Iivonen. Iivosen solistinumerona on hienostuneen pikantti amerikkalainen romanttinen klassikkokonsertto Samuel Barberin Viulukonsertto op. 14. Konsertin muina teoksina kuullaan Philip Sousan Kaksi marssia, Charles Ivesin The Unanswered question ja Aaron Coplandin orkesterisarja Appalakkien kevät samannimisestä baletista alkuperäisversiona. Ohjelma on hyvin romanttis-klassinen ja täynnä suosittuja amerikkalaissävelmiä, joita aiemmin ei olla Lappeenrannassa kuultu.

Petteri Iivonen on kiistatta yksi viime vuosien parhaista suomalaisista nuorista solisteista, jonka soittoa on ylistetty muun muassa virheettömän tekniikan (Il Gazzettino) sekä herkkyyden ja harkitun fraseerauksen (Helsingin Sanomat) ansiosta. Vuonna 2010 Iivonen tuli toiseksi kansainvälisessä Jean Sibelius -viulukilpailussa ollen kautta aikojen vain toinen kilpailussa menestynyt suomalainen. Hän on myös Kuopion valtakunnallisen viulukilpailun nuorin voittaja kautta sen historian.

Petteri Iivosen uran kohokohtia ovat olleet esiintymiset Israelin filharmonikkojen, Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalzn, Royal Chamber Orchestra of Wallonian, New European Ensemblen ja Lithuanian National Symphony Orchestran kanssa. Hän on soittanut myös Unkarissa Pannon filharmonikkojen, Italiassa Orchestra Sinfonica del Friuli Venezia Giulian, Kazakstanissa Zhambyl State Philharmonicin ja Slovenian RTV sinfoniaorkesterin solistina ja lisäksi Suomessa Helsingin ja Turun kaupunginorkestereiden, Sinfonia Lahden sekä Oulu Sinfonian, Radion sinfoniaorkesterin, Suomalaisen Kamariorkesterin sekä Tapiola Sinfoniettan solistina.

Iivonen on esiintynyt myös Museé du Louvressa Pariisissa, Walt Disney Concert Hallissa, Helsingin Musiikkitalossa, Palacio de Festivales de Cantabriassa Espanjassa, Lahden Sibeliustalossa ja Kodaly Centerissä Unkarissa. Kapellimestareista Iivonen on tehnyt yhteistyötä muun muassa Leif Segerstamin, Sakari Oramon, Jean-Jacques Kantorowin, John Storgårdsin, Hannu Linnun ja Jukka-Pekka Sarasteen kanssa. Vuonna 2010 Iivonen soitti Tshaikovskin Viulukonserton Zubin Mehtan johdolla Tel Avivin Mann Auditoriumissa.

Petteri Iivonen on tuttu näky myös muun muassa Naantalin ja Turun musiikkijuhlilla, ja hänen kamarimusiikkipartnereistaan mainittakoon Nobuko Imai, Elisabeth Leonskaja, Michel Lethiec, Clive Greensmith, Atar Arad, Frans Helmerson, Michaela Martin, Regis Pasquier, Paul Neubauer, Martin Beaver, Ralf Gothoni ja Ara Gregorian. Tämän lisäksi Iivonen on soittanut Michelangelo- ja Tokyo-kvartettien kanssa ja hän on Sibelius Piano Trion perustajajäsen.

Vytautas Lukocius on suorittanut loppututkinnot kotimaassaan Liettuassa kapellimestarina ja  pianistina. Hän on myös valmistunut Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalta, jossa hänen opettajanaan on ollut mm. Jorma Panula. Lisäksi hän on opiskellut Moskovan Tshaikovski-konservatoriossa. Vuonna 2006 Lukocius voitti 3. kansainvälisen Jorma Panula -kapellimestarikilpailun. Lukocius on johtanut lähes kaikkia maamme ammattiorkestereita sekä toiminut Liettuan valtiollisen sinfoniaorkesterin ja Klaijpeidan teatterin kapellimestarina. Lukocius on johtanut mm. Helsingin, Kuopion, Lahden, Lappeenrannan ja Turun kaupunginorkestereita sekä Kymi ja Pori Sinfoniettaa sekä eri puolilla Eurooppaa mm. Saksassa ja Itävallassa. Hän on myös maineikas arvostettu viihde- ja teatterikapellimestari.

Milko Vesalainen, intendentti, 040 547 8706

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs