Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Lappeenrannan kaupunginorkesterin Kevään kohinaa -konsertti

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunginorkesterin Kevään kohinaa -konsertti

Tiedote.
Julkaistu: 10.05.2016 klo 10:03
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Kevään kohinaa tuo superlahjakkaan nuoren kapellimestarin kaupunginorkesterin puikkoihin

Lappeenrannan kaupunginorkesterin Kevään kohinaa konsertissa torstaina 19.5.klo 19 Lappeenranta-salissa kaupunginorkesteria johtaa kapellimestari Klaus Mäkelä. Mäkelää pidetään yhtenä lahjakkaimmista muusikoista ja kapellimestarikyvyistä. Vasta 20-vuotias Mäkelä on esiintynyt tänä vuonna mm. HKO:n, Tampere filharmonian ja Tapiola Sinfoniettan kapellimestarina saaden erittäin kiittäviä arvosteluja. Sellistinä hän on voittanut kaksi kertaa saksalaisen Jugend Muzisiert –kilpailun vuosina 2010 ja 2013.

Solistina konsertissa soittaa Kuopion viimeisen viulukilpailun voittaja viulutaiteilija Tami Pohjola. Hän esittää W.A. Mozartin keväisen viulukonserton nro 3 G KV 216. Konsertin muina teoksina kuullaan harvemmin konserttiohjelmistoissa kuultu Nils-Erik Fougstedtin Romanttinen sarja orkesterille ja Alberto Ginasteran hulppean vulkaaninen orkesteri-iloittelu Variaciones contertantes op. 23. Argentiinalaisen mutta Genevessä asuneen Ginasteran syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta.

Tami Pohjola (1996) aloitti viulunsoiton kolmevuotiaana. Hän opiskeli pitkään Grazyna Zeranska-Gebertin oppilaana Espoon musiikkiopistossa. Vuodesta 2011 lähtien hänen opettajanaan on toiminut professori Reka Szilvay Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla. Hän on myös Viuluakatemian jäsen, jossa häntä opettavat Janne Malmivaara, Elina Vähälä sekä Ilja Grubert. Hän on osallistunut muun muassa Ana Chumachenkon, Hagai Shahamin, Mihaela Martinin, Tuomas Haapasen ja Mi-kyung Leen mestarikursseille.

Pohjola voitti vuonna 2009 Young Musician -kilpailun Virossa. Hän sai Jyväskylän viulukilpailussa toisen palkinnon nuorempien sarjassa vuonna 2009 sekä vanhempien sarjassa vuonna 2011. Vuonna 2013 hänet valittiin viiden parhaan osallistujan joukkoon Anja Ignatius -kilpailussa ja hän sai ensimmäisen palkinnon Kuopion viulukilpailussa 2015.

Pohjola on esiintynyt muun muassa Radion sinfoniaorkesterin, Tapiola Sinfoniettan, Tapiolan nuorten sinfonikkojen, Kemin kaupunginorkesterin ja Kuopion kaupunginorkesterin solistina. Hän soittaa myös toista viulua Borea-kvartetissa.

Tami Pohjola soittaa tällä hetkellä Sibelius-Akatemian lainaamalla Stradivarius-viululla.

 

Klaus Mäkelä (1996) on palkittu sellisti sekä nuori lahjakas kapellimestari, joka on nuoresta iästään huolimatta herättänyt laajaa huomiota muusikkona.

Klaus Mäkelä aloitti orkesterinjohdon opiskelun 12-vuotiaana Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa ja opiskeli kuusi vuotta professori Jorma Panulan johdolla.

Mäkelä on johtanut eturivin suomalaisia orkestereita, kuten Helsingin kaupunginorkesteria, Turun filharmonista orkesteria, Keski-Pohjanmaan kamariorkesteria, Kuopion kaupunginorkesteria, Pori Sinfoniettaa, Vaasan kaupunginorkesteria sekä Mikkelin kaupunginorkesteria suurella menestyksellä. 

Keväällä 2016 hän palaa Helsingin kaupunginorkesterin (mm. Stravinskyn Petrushka) ja Mikkelin kaupunginorkesterin eteen ja tekee debyyttinsä mm. Göteborgin sinfonikkojen, Tampere filharmonian, Tapiola Sinfoniettan ja Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa. 

Hän voitti South Jutland Symphony Orchestra Conductors Stipendin elokuussa 2013. 

Hän on voittanut kaksi kertaa ensimmäisen palkinnon saksalaisessa Jugend Musiziert -sellokilpailussa (2010 & 2013) sekä lisäksi Europa-Preis -erikoispalkinnon vuonna 2013. 

Mäkelä voitti toisen palkinnon, sekä yleisön suosikki -palkinnon Turun XII sellokilpailussa 2014. 

Klaus Mäkelä esiintyy säännöllisesti kamarimuusikkona ja on kysytty esiintyjä suomalaisilla musiikkijuhlilla, mm. Naantalin Musiikkijuhlilla, Kauniaisten Musiikkijuhlilla, Iitin Musiikkijuhlilla, Joensuun musiikkijuhlilla, Heinäveden musiikkipäivillä ja Kamarikesä -festivaalilla. Debyyttikonserttinsa hän soitti keväällä 2012 Aino Ackté kamarifestivaalilla, jonka vuoden 2012 nuoreksi taiteilijaksi hänet myös valittiin. Hän toimi Joensuun Musiikkijuhlien vuoden 2014 nuorena taiteilijana. Hän on myös nauhoittanut Yleisradiolle (2014).

Klaus Mäkelä on esiintynyt solistina mm. Sinfonia Lahden, Turun filharmonisen orkesterin, Kuopion kaupunginorkesterin, Jyväskylä Sinfonian, Pori Sinfoniettan, Mikkelin kaupunginorkesterin ja Kirkkonummen kamariorkesterin kanssa. 

Hän on toiminut Helsingin Kaupunginorkesterissa, Radion sinfoniaorkesterissa ja Suomen Kansallisoopperan orkesterissa sellonsoiton avustajana sekä sellonsoittajana Avanti! -kamariorkesterissa. 

Hän on opiskellut sellonsoittoa Sibelius-Akatemiassa Marko Ylösen, Timo Hanhisen ja Hannu Kiiskin johdolla.

 

Klaus Mäkelää ovat tukeneet mm. Suomen Kulttuurirahasto, Pro Musica säätiö, Wegelius-säätiö, Jorma Panula-säätiö sekä Deutsche Stiftung Musikleben. 

Lisätietoja Milko Vesalainen 0405733890, milko.vesalainen@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs