Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Lappeenrannan kaupungin esteettömyys kunniamaininnan saajaa etsitään!

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupungin esteettömyys kunniamaininnan saajaa etsitään!

Tiedote.
Julkaistu: 30.09.2016 klo 08:05
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

- Lappeenrannan vammaisneuvosto avaa kyselyn, jossa jokainen voi ehdottaa mielestään hyvää ehdokasta kaupungin esteettömyys kunniamaininnan saajaksi, kertoo Arja Tuuva, vammaisneuvoston puheenjohtaja.

Lappeenrannan kaupungin vammaisneuvosto on jo vuodesta 2007 alkaen valinnut vuoden esteettömyys kunniamaininnan saajan. - Tänä vuonna ehdokaskysely toteutetaan aikaisempaa laajemmin. Haluamme saada kaikki asukkaat ajattelemaan ja huomioimaan esteettömyyttä tai sen puutetta omassa lähiympäristössään. Esteettömyys ei ole pelkästään liikunta- tai aistivammaisten asia vaan meidän kaikkien, ikääntyneiden, äitien lastenrattaiden kanssa, työntekijän raskaan kuorman kanssa - muutamia esimerkkejä luetellakseni, toteaa Pia Haakana, vammaisneuvoston esteettömyystyöryhmän puheenjohtaja.

Esteettömyys kunniamaininta luovutetaan henkilölle, yritykselle tai yhteisölle, joka on toiminnallaan edistänyt esteettömyyttä ja saavutettavuutta.

Vammaisneuvosto tarkistaa esitetyt ehdotukset ja valitsee esteettömyys kunniamaininnan saajan kokouksessaan marraskuussa.. Vuoden 2016 kunniamaininta luovutetaan kansainvälisenä vammaisten päivänä la 3.12.2016 Lappeenrannan kaupungintalolla pidettävässä tilaisuudessa

Vammaisneuvosto tarkistaa esitetyt ehdotukset ja valitsee esteettömyys kunniamaininnan saajan kokouksessaan marraskuussa. Esteettömyys kunniamaininta luovutetaan henkilölle, yritykselle tai yhteisölle, joka on toiminnallaan edistänyt esteettömyyttä ja saavutettavuutta. Vuoden 2016 kunniamaininta luovutetaan kansainvälisenä vammaisten päivänä la 3.12.2016 Lappeenrannan kaupungintalolla pidettävässä tilaisuudessa.

Omaa ehdokastaan voi esittää 30.9 - 31.10.2016 välisellä ajalla. Sähköinen kyselylomake löytyy kaupungin nettisivuilta osoitteesta www.lappeenranta.fi. Ehdokastaan voi esittää myös paperilomakkeella maakuntakirjastolla, kaupungintalon Winkki asiakaspalvelupisteellä sekä Eksoten IsoAvun infossa.  Kaikkien ehdokasta ehdottaneiden kesken arvotaan puiset Jaakko -taloustikkaat.

(Suora linkki kyselyyn on: http://digiumenterprise.com/answer/?sid=1447594&chk=WTKAPR5N )

Lappeenrannan kaupungin vammaisneuvoston aikaisempina vuosina jakamat kunniamaininnat:

2007 Dressman Ab Oy
2008 Yliopiston Apteekki
2009 K-Supermarket Pirana
2010 Jorma Tyrmi
2011 Camilla-laivan henkilökunta
2012 Nuijamaan kirkko
2013 Lauritsalan uimahalli
2014 kaupungininsinööri Pasi Leimi
015 Ei jaettu

Mitä on esteettömyys?

Esteettömyydessä on kyse periaatteesta, jonka mukaan rakennettu ympäristö, palvelut, viestintä ja liikenne ovat esteettä kaikkien saavutettavissa.

Tuotteet, laitteet ja niiden käyttöliittymät tulisi olla sellaisia, että niitä pystytään käyttämään yhdenvertaisesti riippumatta henkilön toimintakyvystä.

Esteettömyys parantaa ihmisten yhdenvertaisia mahdollisuuksia toimia yhteiskunnassa, se edistää ihmisoikeuksien toteutumista sekä vähentää osaltaan syrjintää ja syrjäytymistä.

Esteettömässä ympäristössä pystyvät kaikki ihmiset liikkumaan, myös liikunta- ja aistivammaiset, ja toimimaan turvallisesti.

Esteettömyys on laatua, joka kuuluu kaikille

Invalidiliiton esteettömyyskeskuksen (ESKE) esitteessä Yhdenvertainen ja esteetön Suomi kirjoitetaan seuraavasti:

Esteettömyys on laaja kokonaisuus, joka mahdollistaa kaikkien ihmisten asumisen kotonaan sekä sujuvan osallistumisen muun muassa työntekoon, harrastuksiin, kulttuuriin ja opiskeluun.

Se merkitsee palveluiden saatavuutta, välineiden käytettävyyttä, tiedon ymmärrettävyyttä ja mahdollistaa osallistua itseään koskevaan päätöksentekoon. Esteettömyys on yhdenvertaisuutta ja osa kestävää kehitystä.

Esteettömyydessä ei ole kyse vain liikkumisen esteettömyydestä. Siinä otetaan huomioon myös esimerkiksi näkemiseen, kuulemiseen, kommunikaatioon ja sähköiseen viestintään liittyvät asiat.

Esteettömyys merkitsee turvallisuutta ja laatua. Se kertoo ajattelutavasta, oikeista asenteista ja erilaisuuden huomioon ottamisesta. Esteetön ympäristö ei erottele ihmisiä heidän toimintakykynsä perusteella.

Lisä-infoa esteettömyydestä seuraavien linkkien kautta:

www.esteeton.fi ja www.helppoliikkua.fi .

Lisätietoja:

Arja Tuuva, vammaisneuvoston puheenjohtaja, puh. 050 536 5375

Pia Haakana, asukasyhteyshenkilö, esteettömyystyöryhmän puheenjohtaja, vammaisneuvoston sihteeri puh. 040 5494 740 

 

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi  

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs