Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Läpimurto voimaharjoittelussa – suomalainen startup tarjoaa uuden ja ainutlaatuisen ratkaisun lihasten voimaharjoittelun mittaukseen

Mpower

Läpimurto voimaharjoittelussa – suomalainen startup tarjoaa uuden ja ainutlaatuisen ratkaisun lihasten voimaharjoittelun mittaukseen

Tiedote.
Julkaistu: 11.11.2015 klo 14:17
Julkaisija: Mpower

Fibrux, suomalainen urheiluteknologia startup, esittelee Mpower -tuotteen, uuden vallankumouksellisen lihasvoimaharjoitusratkaisun Slush 2015 tapahtumassa Helsingissä 12. marraskuuta. Mpower perustuu uudenlaiseen langattomaan sEMG-teknologiaan, joka mahdollistaa ensimmäistä kertaa historiassa nopeiden ja hitaiden lihassolujen aktiivisuuden mittaamisen sekä lihasten väsymisen havaitsemisen.

Mpower on suunniteltu mittaamaan yksittäisiä lihaksia. Toisin kuin markkinoilla olevat ratkaisut, jotka mittaavat samanaikaisesti kokonaisia lihasryhmiä, Mpower mahdollistaa yksittäisen lihaksen aktiivisuuden mittaamisen. Lääke- ja urheilutieteilijät ovat käyttäneet sEMG teknologiaa laajasti vuosikymmeniä seuratakseen lihaksen toimintaa ja suorituskykyä, mutta lähinnä laboratorio-olosuhteissa.  Mpower mahdollistaa lihasten suorituskyvyn mittaamisen varsinaisessa harjoitteluympäristössä, kuten esimerkiksi kuntosalilla.

Kaikille ihmisille on hyötyä voimaharjoittelusta. Urheilulajista riippuen tarvitaan maksimi-, nopeus-, kestävyys- tai hypertrofista voimaharjoittelua, mutta voimaharjoittelu on tärkeää myös kehon muokkaamisessa ja fyysisen kunnon ylläpitämisessä. Mpower auttaa harjoittelemaan oikein olivatpa lihasvoiman kehitystarpeet mitkä tahansa.  

Voimaharjoittelulla aktivoidaan lihaksia niiden eri ominaisuuksien kehittämiseksi. Mpower on suunniteltu kertomaan harjoitettavien lihasten aktivaatiotasot harjoittelun aikana ja sen jälkeen. Nopeat lihassolut ovat avainasemassa nopeus- ja maksimivoiman kehittämisessä sekä kehonrakentamisessa ja -muokkaamisessa. Niitä on kuitenkin vaikeampi saada aktivoitumaan, joten kehittymisen kannalta on tärkeää tietää, että harjoittelu aktivoi lihaksia oikein. Parhaan harjoittelutuloksen aikaansaamiseksi Mpower kertoo myös nopeiden lihassolujen aktivaatiotasot sekä milloin nopeat lihassolut alkavat väsymään sekä milloin lihasväsymys alkaa vaikuttaa harjoitteluun.

Mpower lihasvoimaharjoitusratkaisu:

  • Mpower laite
    • Mpower laite asetetaan ihon pinnalle lihaksen päälle mittaamaan lihaksen aktivaatiota harjoituksen aikana. Mpower laite lähettää mittausdatan Mpower sovellukseen analyysiä varten.
    • Mpower laite on pieni ja kevyt sekä helppo kiinnittää minkä tahansa yksittäisen lihaksen päälle joko nauhalla tai tarrateipillä.
  • Mpower sovellus ja pilvipalvelu
    • Mpower sovellus laskee dataan perustuen useita parametreja, jotka auttavat käyttäjiä saamaan kaiken irti harjoittelustaan. Sovellukseen voi liittää samanaikaisesti neljä Mpower laitetta
    • Mpowerin avulla voi suunnitella harjoituksia, tallentaa harjoitustuloksia,  seurata suorituskyvyn kehittymistä sekä vertailla ja analysoida suorituksia. Sovelluksesta voi myös jakaa harjoitustiedot sekä saada neuvoja ja vinkkejä harjoitteluun

 

Korkeimpien tuotestandardien mukaisesti

Mpower laitteen elektrodimuotoilu sekä suodatusominaisuudet poistavat tehokkaasti sEMG-mittaustuloksia tyypillisesti vääristäviä häiriöitä. Mpower sovellus vastaanottaa langattomasti laitteen lähettämän signaalin ja analysoi sen edistyksellisillä algoritmeilla tuottaen aktivaatio- ja väsymisinformaation helppokäyttöiseen ja ymmärrettävään muotoon.

Mpowerin on kehittänyt erittäin kokenut ja ansioitunut tiimi, joka on aiemmin kehittänyt ja lanseerannut maailmanluokan kommunikaatio- ja urheiluratkaisuja.  Mpower tiimi testaa ja viimeistelee parhaillaan Mpoweria ja ensimmäiset toimitukset on suunniteltu alkuvuoteen 2016.

Mpowerin teknologiasuunnitteluun on vaikuttanut yksi asia ylitse muiden: auttaa ihmisiä tulemaan vahvemmiksi.

Get empowered. Be strong with Mpower. 

Lisätietoja antaa:

Juha Lampela

Chief Executive Officer

Fibrux Oy

+358405430974

juha.lampela@fibrux.com

 

Minna Wahlberg

Chief Marketing Officer

Fibrux Oy

+358405902776

minna.wahlberg@fibrux.com

 

Liitetiedostot

Fibrux Oy

Olemme urheilusta ja voimaharjoittelusta innostunut yritys. Meitä kiinnostaa ennen kaikkea se, miten voimaharjoittelun avulla voidaan vaikuttaa ihmisten voimaan, nopeuteen ja terveyteen. Intohimomme on kehittää Mpower ratkaisua voimaharjoittelijoille auttaaksemme heitä ymmärtämään mitä heidän lihaksissaan harjoiteltaessa tapahtuu, jotta he kehittyisivät mahdollisimman tehokkaasti. Lisätietoa meistä ja Mpowerista osoitteesta: mpower-bestrong.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs