Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Lahdesta suuri joukkue edustamaan karaten nuorten EM-kilpailuihin

Suomen Karateliitto Ry

Lahdesta suuri joukkue edustamaan karaten nuorten EM-kilpailuihin

Tiedote.
Julkaistu: 04.02.2015 klo 13:49
Julkaisija: Suomen Karateliitto Ry

Karaten nuorten EM-kisoihin lähtevä kata-joukkue valmentajansa Mika Virkkusen valvovan silmän alla.

 

 

Karaten nuorten EM -kilpailut käydään Zürichissa 6.-8.2.2014.

Lahden Karaten kumite-edustajat nuorten EM-kilpailuihin ovat jo kokeneita konkareita: Joni Kolari ja Pyry Heiskanen ovat kumpikin osallistuneet jo viime syksynä aikuisten MM-kilpailuihin, ja siellä Joni selvitti tiensä toiselle kierrokselle ja Pyry peräti kolmannelle kierrokselle. Molemmilla on jo olemassa pistesijoituskin nuorten EM-kilpailuista. Monta hyvää päänahkaa ovat siis molemmat pojat jo aiemmin saavuttaneet. Joni osallistuu U21 -60 kg sarjaan ja Pyry U21 -84kg sarjaan.

Molempien ottelijoiden kisaviimeistelyt kärsivät hieman pienestä flunssasta, mutta nyt Joni ja Pyry ovat hyvässä iskussa. Jos kaikki menee hyvin, molemmilla on mahdollisuudet vaikka mitalitaistoon asti. Joni ”Salama” Kolarin vahvimmat aseet ottelussa ovat nopeat ja ketterät jalkatekniikat sekä ennakkoluuloton taisteluasenne. Pyry ”Viikinki” Heiskanen taas napsii pisteensä helpoiten ulottuvilla käsitekniikoillaan.

Kolari ja Heiskanen ovat tällä hetkellä urheilukoulussa, joka on mahdollistanut erinomaisen valmistautumisen kilpailuihin ja harjoittelun yleensä. Heidät on myös valittu edustamaan maaliskuisiin senioreiden EM-kilpailuihin Istanbuliin sekä Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin Islantiin huhtikuussa.

 

Lahden Karaten kata-edustajat lähtevät nuorten EM-kilpailuihin ennätyssuurella joukolla, kaikki Suomen kata-sarjojen edustajat ovat Lahtelaisia. Kata-sarjoissa kilpaillaan vastustajia vastaan esittämällä ennalta määrätty liikesarja, joka kuvaa taistelua kuviteltuja vastustajia vastaan.

Tuomarit arvioivat kilpailijoiden teknistä taitoa suorittaa katat oikean muodon mukaan, tekniikoiden voimantuottoa, kilpailijan taistelua ja todenmukaista toimivuutta sekä urheilullisuutta. Tuomarit äänestävät suoritusten jälkeen voittajan, joka jatkaa kilpailussa eteenpäin.

Nuorimpien sarjojen edustajia ovat 14-15 -vuotiaiden kadettisarjojen Bess Mänty tytöissä ja Björn Kulovuori pojissa. Viimeistelyleirit ja -kilpailut ovat menneet mainiosti kumpienkin osalta ja kilpailuihin lähdetään hakemaan pistesijoituksia ja kokemusta tuleviin arvokilpailuihin.

Tyttöjen 16-17 -vuotiaiden juniori kata-sarjaan lähtee juuri 18-vuotta täyttävä Lotta Tamminen.
Lotalle arvokilpailut ovat tuttuja, ja nyt haetaan kovasta sarjasta otteluvoittoja. Pistesija on realistinen, kunhan ottelukaavion arvonnassa on hivenen onnea myöten. Lotta on kuluneella kaudella kärsinyt liikarasituksen tuomasta jäykkyydestä, mutta kilpailukunto on parantunut suunnitelman mukaan kisoja kohden.

 

Kata-ryhmän konkari Nea Mänty kataa alle 21 -vuotiaiden sarjassa. Sarjan edustajat ovat jo tasoltaan hyvin lähellä aikuisten tasoa ja jokainen otteluvoitto on jo hyvä saavutus. Nea lähtee kisoihin taistelemaan mahdollisimman hyvästä sijoituksesta. Nea katasi edellisenä viikonloppuna hopeaa Tallinnan Edu cupissa, joka toimi hyvänä viimeistelykilpailuna maajoukkueleirin ohella tuleviin kilpailuihin.

Lahden Karatesta lähtee edustamaan myös tyttöjen kata-joukkue 14-17 -vuotiaiden sarjaan.
Kata-joukkueessa joukkue (kolme kilpailijaa) suorittavat katan samaan aikaan.
Kata arvostellaan muuten samoin perustein kuin henkilökohtaisessakin katassa, mutta lisänä on joukkueen yhdenaikainen suoritus.

 

Mitaliotteluissa suoritetaan katan lisäksi kata-bunkai. Tässä joukkueen jäsenet esittävät realistisen taistelun toisiaan vastaan, josta on nähtävissä mitä katassa tapahtuu.

Kata-joukkueeseen kuuluu Bess Mänty, Pihla-Maaria Holmlund ja Heta Virkkunen. Joukkuearvokilpailu on tytöille ensimmäinen ja kilpailuihin lähdetään odottavin tunnelmin haastamaan Euroopan kärkijoukkueita. Yhdenaikaisuuteen on kiinnitetty hyvin paljon huomiota treenatessa, sillä eriaikaisuus erottuu helposti joukkuekatassa ja saattaa olla hyvinkin ratkaiseva tekijä tuomareiden äänestyksessä.

Kata-edustajat ovat selvinneet ilman loukkaantumisia ja harjoitukset ovat menneet odotusten mukaisesti, joten pistesijat ovat hyvinkin mahdollisia. Mitaleille tarvitaan jo erittäin hyvät ottelukaaviot ja nappisuorituksia.

Mukana kisareissulla Lahden Karatesta on myös kansainvälisenä tuomarina Pirkko Heinonen ja kata-maajoukkueen valmentajana Mika Virkkunen.

 

Liitetiedostot

Suomen karateliitto edustaa suomalaisia karateseuroja yli tyylisuuntarajojen. Liitossa on tällä hetkellä yli sata jäsenseuraa.

Karateliiton tarkoitus on "edistää ja kehittää karatea ja muita samantapaisia kamppailulajeja Suomessa ja toimia näiden kamppailulajien yhdistysten valtakunnallisena keskusjärjestönä kilpa-, kunto-, nuoriso-, ja muussa kamppailulajeihin liittyvässä toiminnassa."

Suomen karateliitto edustaa suomalaista karatea maailmanlaajuisissa karaten katto-organisaatioissa kuten Maailman karateliitto (WKF) ja Euroopan karateliitto (EKF).

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs