Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Kuusisto Paradox avaa ikkunan historian ja nykyhetken välille 29.2. Turun keskustassa ja Kuusiston rauniolinnalla

Metsähallitus

Kuusisto Paradox avaa ikkunan historian ja nykyhetken välille 29.2. Turun keskustassa ja Kuusiston rauniolinnalla

Tiedote.
Julkaistu: 26.02.2016 klo 15:17
Julkaisija: Metsähallitus

Historia ja nykyhetki kohtaavat Kuusisto Paradoxissa uudella tavalla. Tapahtuma avaa 29.2. tunniksi videoikkunan historiallisen Kuusiston rauniolinnan ja Turun hektisen keskustan välille.

Keskiaikaiset Kuusiston piispanlinnan rauniot kohoavat rauhan ja hiljaisuuden keskellä Kaarinassa Piikkiönlahden rannalla. Kuusisto Paradox tuo historian tunnelmat Turun keskustan vilinään Yliopistokadulle, jonne projisoidaan videokuvaa linnanraunioilta. Tapahtuman aikana ihmiset voivat kurkistaa ohi kulkiessaan historiallisiin maisemiin tai pysähtyä hetkeksi rauhoittumaan maahan heijastettavan videon äärelle. Samaan aikaan Kuusiston linnanraunioilla heijastetaan videokuvaa Turun keskustan sykkeestä. Videotapahtuma kuvataan molemmissa paikoissa myös livelähetyksenä suoratoistopalvelu Periscopeen. 

Tapahtuman tarkoituksena on kokeilla uusia innovatiivisia tapoja tuoda historiaa kiinnostavalla tavalla nykypäivään ja ihmisten ulottuville. Kuusisto Paradox on osa Humanistinen ammattikorkeakoulu Humakin ja Metsähallituksen uutta Lights On! -projektia, joka kehittää Kuusiston rauniolinnan matkailua.

Aika ja paikka: Videot heijastetaan Turun keskustan kävelykadulle ja Kuusiston linnanraunioihin 29.2.2016 klo 18-19 välisenä aikana.

Tapahtuman yhteyshenkilö: Susanna Ilmonen, Humanistinen ammattikorkeakoulu Humak, p. 044 929 8628, sähköposti: tipi.ilmonen@gmail.com

Lights On! -projekti:

Lights On! -hanke nostaa valokeilaan Kuusiston rauniolinnan ja 7 muuta historiallista matkakohdetta Suomessa ja Virossa vuosina 2015—2018. Hanke valottaa paikkojen kiehtovaa menneisyyttä tarinoineen ja innostaa ihmisiä vierailemaan vaikuttavissa, mutta toistaiseksi melko tuntemattomissa nähtävyyksissä.

Central Baltic Interreg –rahoitteisen Lights On! –projektin voimin tullaan lähivuosina kehittämään kävijäkokemusta Kuusistossa mm. parantamalla reittejä ja opasteita, tekemällä raunioille valaistus sekä järjestämällä tapahtumia. Luovia markkinoinnin työkaluja testataan ja tuotetaan käyttäen tuoreita lähestymistapoja, kuten pelillistämistä. Lisäksi tullaan kehittämään paikallisten toimijoiden kanssa Kuusistoon liittyviä matkailutuotteita ja -palveluja.

Suomessa hanketta toteuttavat Metsähallituksen luontopalvelut ja Humanistinen ammattikorkeakoulu Humak.

Lisätiedot Lights On! -projektista: Metsähallituksen luontopalvelut, projektipäällikkö Aino von Boehm, p. 040 763 4318, aino.vonboehm@metsa.fi

http://www.metsa.fi/lightson

https://www.facebook.com/cblightson/

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs