Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Kuopion kaupunginteatterin ensi-illassa kiihkeä muotokuva taiteilja Frida Kahlosta

Kuopio-Tahko Markkinointi

Kuopion kaupunginteatterin ensi-illassa kiihkeä muotokuva taiteilja Frida Kahlosta

Tiedote.
Julkaistu: 30.03.2016 klo 14:51
Julkaisija: Kuopio-Tahko Markkinointi

Kuopion kaupunginteatterin kevätkauden viimeisenä ensi-iltana nähdään lauantaina 9.4. Minna-näyttämöllä Anne Rautiaisen käsikirjoittama Frida. Kantaesitettävä näytelmä on myös hänen ohjaamansa, ja se kertoo meksikolaisesta taiteilijasta Frida Kahlosta. Puvustuksesta ja lavastuksesta vastaa Marie Antikainen, taiteilijaa esittää Virpi Rautsiala ja Diego Riverana nähdään Ilkka Pentti.

Teini-ikäisenä maalaamisen aloittanut Kahlo tunnetaan erityisesti vahvoista, värikkäistä, tuskan ja surrealismin täyttämistä omakuvistaan sekä intohimoisen myrskyisästä suhteestaan puolisoonsa, taiteilija Diego Riveraan ja myös traagisesta, kivun ja sairauksien täyttämästä elämästään. Vuonna 1954 kuollut taiteilija nousi maailmanlaajuiseen tietoisuuteen vasta kuolemansa jälkeen. Kulttimaineeseen hänen elämänsä ja työnsä kohosivat 1970-luvulla feminismi-ideologian myötä.

Nyt ensi-iltansa saava näytelmä sukeltaa visuaalisesti rikkaan näyttämökerronnan, intensiivisen latinalaisamerikkalaisen musiikin ja liikunnallisesti voimakkaan näyttelijäntyön kautta tämän ainutlaatuisen taiteilijan iholle, tuntemaan hänen kipunsa ja näkemään hänen näkynsä. Ohjaajan mukaan esitys vie katsojan Fridan traagiseen elämään, mutta myös siihen elämäniloon ja vapauteen, jonka tämä erityislaatuinen ihminen onnistui luomaan ympärilleen.

Frida, kantaesitys Kuopion kaupunginteatterin Minna-näyttämöllä 9.4. klo 19.
Kuvat teatterin mediapankista www.kuopionkaupunginteatteri.fi

Kuopion kaupunginteatteri

Kuopion kaupunginteatteri on Itä-Suomen suurin ammattiteatteri, joka tunnetaan vahvasta musiikkiteatteriosaamisestaan. Teatterissa on vuosittain 8-10 ensi-iltaa. Vakituista henkilökuntaa on noin 70 henkilöä jakautuen taiteelliseen, tekniseen ja hallinnolliseen henkilöstöön. Lisäksi teatteri työllistää vuosittain n. 50 määräaikaista työntekijää.
Teatteri esityksiä nähdään kahdella eri näyttämöllä: Minna-näyttämöllä on 464 paikkaa, ja maksimissaan 6 pyörätuolipaikkaa, Maria-näyttämöllä on 212 paikkaa, joista maksimissaan 4 pyörätuolipaikkaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs