Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Kunderna nöjda med fritidssektorns tjänster

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Kunderna nöjda med fritidssektorns tjänster

Pressmeddelande.
Publicerad: 04.04.2016 kl. 08:59
Utgivare: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Enligt den senaste kundundersökningen är majoriteten av kunderna nöjda med Åbo stads fritidssektors tjänster. På skalan mycket dålig (1) till utmärkt (5) fick alla tjänster ett gott betyg över fyra mellan ungdomsgårdarnas 4,54 och gymmens 4,09. Medeltalet steg i de kundgrupper där samma undersökning utfördes år 2014.

Undersökningen utfördes under hösten 2015 i Åbo stadsbibliotek, Konserthuset, Museicentralens museer, motionsställena (simhallar och gym) samt i ungdomsgårdarna och -lägerområdena. Nästan 4 000 deltog. Motsvarande undersökning har utförts i mindre omfattning vartannat år från och med 2010.

Ungdomsgårdarnas kunder var nöjda med personalen, man upplevde att de hade tid att hjälpa till och att betjäningen var vänlig. Äventyrsparken deltog i undersökningen för första gången och fick ett utmärkt resultat (4,43). Man var nöjda med bland annat kundbetjäning, öppettider, trivsel och renlighet. Lägerplatsernas personal upplevdes som kunnig, medan bokningssystemet ansågs vara i behov av utveckling.

Esbo och Vanda var jämförelsestäder för Motionstjänsterna. Simhallarna i Åbo fick det högsta betyget (4,12) jämfört med medeltalen i Esbo (3,65) och i Vanda (3,96). Man önskade förbättring i Åbosimhallarnas tvättutrymmen.

Stadsbibliotekets kunder var nöjda bland annat med trivseln i lokalerna, betjäningen och personalens sakkännedom. Man önskade förbättring i placeringen av samlingarna och skyltningen.

Åbo filharmoniska orkesters musikers yrkeskunskap, solister och förmåga att uppträda sågs som orkesterns styrkor. Man önskade förbättring i pausserveringen och konsertsalen.

Museernas medeltal 4,32 steg med nästan en tiondel jämfört med resultaten från undersökningen år 2014. Museernas kunder var nöjda med bland annat personalen, utställningarnas innehåll och visuella utförande. Man önskade ytterligare förbättringar i lokalernas tillgänglighet.

–Sett ur medeltalen är resultaten glädjande positiva och uppmuntrande. Vi har funderat närmare på resultaten för alla tjänster både vad gäller utvecklingsmål och styrkor. Resultaten analyseras längs med året och vi använder oss av resultaten då vi planerar verksamheten för nästa år, säger direktören för fritidssektorn Minna Sartes.

Undersökningen utfördes av Finnish Consulting Group (FCG).

 

Tilläggsinformation:

Heini Parkkunen
Utvecklingschef
Åbo stads fritidssektor

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs