Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Koolla on väliä Riihimäen Erämessuillakin

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Koolla on väliä Riihimäen Erämessuillakin

Tiedote.
Julkaistu: 07.06.2016 klo 08:50
Julkaisija: Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Vastuulliseen vapaa-ajankalastukseen kannustava Koolla on väliä -hanke on julkaissut uuden, vastuullisia toimintatapoja esittelevän ”Koolla on väliä” -verkkoesitteen. Hanke on näkyvästi esillä myös Riihimäen Erämessuilla Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) osastolla U606.

Koolla on väliä –hankkeen julkaisemassa ”Koolla on väliä” –verkkoesitteessä käydään läpi vastuullisen vapaa-ajankalastajan toimintatavat saaliskalojen valikoinnista kalojen lisääntymisrauhan takaamiseen. Oppaassa on yksityiskohtaiset ohjeet kalojen oikeaoppiseen vapauttamiseen. Lisäksi siitä löytyy infoa vastuullisen vapaa-ajankalastajan sitoumuksesta sekä kalastuksessa tarvittavista luvista. Opas löytyy osoitteesta http://www.iesite.fi/vapaa-ajankalastajat/

Hanke on esillä myös perinteisillä Riihimäen Erämessuilla SVK:n osastolla U606. Osastollemme voit tulla tutustumaan mm. Koolla on väliä –esitteeseen sekä vastuullisen vapaa-ajankalastajan sitoumukseen. Lisäksi kerromme miten istutetun ja luonnonvaraisen taimenen ja lohen voi tunnistaa rasvaevän perusteella ja miten voit osallistua suurkalakisan vapautussarjaan.  Messut ovat avoinna yleisölle to 9.6. – pe 10.6. kello 11-19 sekä la 11.6. – su 12.6. kello 10-18. Tervetuloa tutustumaan! Vuonna 2014 messuille osallistui yli 40 000 kävijää, joten vilskettä tulee riittämään!

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön tiedottaja Jaana Vetikko pitää kaikkina messupäivinä kalankäsittelynäytöksiä, joiden teemana on kalan käsittely sen alkukäsittelystä aina pannuvalmiiksi fileeksi. Näytöksiä voi seurata maauimalan altaiden läheisyydessä to ja pe kello 12:45 ja 17:00, la kello 11:45 ja 14:30 sekä su kello 11:45 ja 15:30. Järjestöpäällikkö Olli Saari osallistuu messuilla teemakeskusteluun ”Puhetta uudesta kalastuslaista”. Keskusteluja käydään to kello 13:00, pe kello 15:00 sekä la ja su kello 16:00. Uuden kalastuslain vaikutuksista vapaa-ajankalastukseen voi tulla kyselemään myös osastoltamme koko messujen ajan!

 

Lisätietoja:    
Kalatalouskonsulentti Mika Oraluoma, puh. 050 564 8009
Tiedottaja Jaana Vetikko, puh. 050 525 7806

Liitetiedostot

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 520 seurassa toimii yhteensä noin 42 000 kalastuksen harrastajaa.
www.vapaa-ajankalastaja.fi, www.vapaa-ajankalastaja.fi/vastuullinen, www.ottiopas.fi, www.fisuun.fiwww.facebook.com/vapaa.ajankalastajat

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs