Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Konstens natt i Åbo 18.8.2016: Kulturutbud för alla smaker

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Konstens natt i Åbo 18.8.2016: Kulturutbud för alla smaker

Pressmeddelande.
Publicerad: 10.08.2016 kl. 10:40
Utgivare: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Under Konstens natt torsdagen den 18 augusti är Wäinö Aaltonens museum, gallerierna vid Gamla Stortorget och Åbo huvudbibliotek öppna längre än normalt. I huvudbiblioteket uppträder sångensembler, och i WAM erbjuds både levande musik och guidningar. I familjehuset Heideken kan barnen delta i en spännande konstolympiad, ungdomarnas evenemang i Järnvägsparken får besök av Nuokkaribiili.

I huvudbiblioteket musik och marknad med avskrivna böcker

I Åbo stadsbibliotek och på biblioteksgården uppträder under Konstens natt olika sångensembler. På biblioteksgården finns också den populära marknaden med avskrivna böcker. Huvudbiblioteket är öppet kl. 9–22, med undantag av avdelningarna Saga och Story för barn och ungdomar, som stängs som vanligt kl. 20.

 • Marknaden med avskrivna böcker kl. 16–19.30
 • Sångensemblen Asema på biblioteksgården kl. 17.30
 • Apan Anders & komparkompisen för barnen på biblioteksgården kl. 18.30
 • A capella -sångensemblen Laulavan Pensaan Pojat i nybyggets foajé kl. 19
 • Det har i år gått 400 år sedan William Shakespeares död. Sångensemblen Loveshake framför Shakespeares sonetter till musik av Kari Mäkiranta på biblioteksgården kl. 20
 • A capella -sångensemblen Laulavan Pensaan Pojat i nybyggets foajé kl. 21.

turku.fi/bibliotek

WAM öppet till kl. 23: guidningar och livemusik

Under Konstens natt erbjuder Wäinö Aaltonens museum guidningar och levande musik vid konstverken på utställningen Smultronstället. Museet och Cafe Wäinö är öppna till kl. 23. Inträde till halva priset hela dagen.

 • Guidningar (guidningen tar c. 30 minuter)
  • på svenska kl. 21
  • på finska kl. 18, 19, 20 och 21.
 • Livemusik i utställningslokalerna kl. 19.30 och 20.30. Pohjavire, folk-duon Riina Paimen och Veikka Lahtinen med Åbo- och Helsingforsbakgrund uppträder.

turku.fi/sv/wam

Gallerierna vid Gamla Stortorget är öppna till kl. 22

I gallerierna vid Gamla Stortorget öppnas under Konstens natt tre nya utställningar kl. 17. Utställningarna är öppna till kl. 22. Inträdet till gallerierna är fritt. Utställningarna är öppna till den 25 september.

Galleri Grå / David Berg: God Rot Their Souls
I Bergs datorstödda animation kombineras teknikens exakthet och berättandets diktkonst, känslan av verklighet och brytningen med verkligheten. Animationsbilden God Rot Their Souls är en dystopisk dröm om en värld där människosläktet har vänt sig mot sig själv. Händelser och scener som följer på varandra skapar en berättelse, där ordningen och elementen som representerar ordning börjar falla sönder.

Gamla Rådhusets galleri / Maria Pääkkönen, Salla Myllylä, Ulla Leppävuori: Inbillning / upplevelse / samling
Utställningen bygger på platsbundet arbete i Gamla Rådhusets galleri och dess näromgivning. Utrymmet och platsen får tre olika tolkningar. Ett intresse i landskapet, observation, ljus samt förhållandet mellan det inre och yttre rummet förenar konstnärernas arbete.

Brinkala galleri / Helena Inkeri: Livets platser
I fotoprojektet delade en grupp vårdhemsboende och deras anhöriga genom bilder och berättelser med sig minnen av sådana viktiga platser i livet där de hade upplevt något glädjande eller fantastiskt, något oförglömligt. Under projektet återvände deltagarna tillsammans med fotografen, socionom Helena Inkeri till en plats som varit viktig för dem för att bli fotograferade. Gemensamma kaffestunder och diskussioner vid gamla fotoalbum, dokumentbilder och konstfotografier bär iväg till minnenas värld.

turku.fi/sv/gamlastortorget

Stämning vid Konstolympiaden i hela familjens evenemang

På familjehuset Heideken firar vi traditionell Familjernas Konstens natt kl. 17–20. I evenemanget kan man bekanta sig med en konstutställning, bli inspirerad av en teaterföreställning och doppa sig i det mjuka fotbollsbollhavet. På gården kan man prova redskapen i Barnmotionens underland. På utescenen uppträder bl.a. Åbo Suzuki-skolas små musiker, band från Åbo Rock Academy samt barnens sambagrupp.

perhetaloheideken.fi

Ungdomarnas Konstens natt i Järnvägsparken

Ungdomstjänsterna kör Nuokkaribiili till Ungdomarnas Konstens natt i Järnvägsparken kl. 17–20. I bagaget finns sumodräkter och sommarspel samt en konstcontainer för graffitimålning. Livemusik och trevligt samkväm erbjuds också.

turku.fi/unga


Vi förbehåller oss rätten till ändringar.

Ytterligare information:

 • Åbo stadsbibliotek, ställf. informatör Nina Huurrevaara, tfn 040 578 7815
 • Åbo museicentral, Wäinö Aaltonens museum, utställningsassistent Anna Perälä, tfn 050 3821 291
 • Åbo museicentral, gallerierna vid Gamla Stortorget, forskare Piia Oksanen, tfn 040 637 1023
 • Åbo stads fritidssektors program under Familjehuset Heidekens evenemang:
  barnkulturplanerare Leena Hiltunen, tfn 044 907 2432
 • Åbo stads tjänster för ungdomar, ställf. kommunikationsplanerare Heidi Pyhälahti, tfn 050 554 6131

alla e-postadresser: fornamn.efternamn@turku.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs