Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Kolin kansallispuistossa retkeilykauden avajaiset

Metsähallitus

Kolin kansallispuistossa retkeilykauden avajaiset

Tiedote.
Julkaistu: 11.05.2015 klo 13:20
Julkaisija: Metsähallitus

Kolin kansallispuistossa vietetään Herajärven kierroksen vaelluskauden avajaisia helatorstain jälkeisenä perjantaina 15.5. klo 13–15. Tikkupullan paiston ja retkeilyvinkkien ohella tutustutaan riippumatossa yöpymiseen ja testataan retkeilyyn soveltuvia riippumattoja.

Suosittu Herajärven kierros on kuljettavissa, kun reitillä sijaitseva vetolautta vapautuu jäistä. Tänä keväänä Sikosalmen lautta saatiin käyttöön huhtikuun lopulla. ”Yleensä varsinainen vaellussesonki alkaa helatorstaista”, kertoo Kolin luontokeskus Ukon asiakasneuvoja Anni Koskeli. Usein vaelluksen suunnittelu aloitetaan hyvissä ajoin, ja viimeistään maaliskuun alussa luontokeskuksella päästään vastailemaan vaeltamiseen ja Herajärven kierrokseen liittyviin kysymyksiin.

Anni Koskelin mukaan kevyissä riippumatoissa yöpymisestä on tullut yhä suositumpaa, ja aiheeseen liittyviä kysymyksiä tulee säännöllisesti. ”Kansallispuistoissa riippumattoihin pätee sama ohjeistus kuin telttailuunkin eli riippumaton voi virittää telttailualueille, joita Kolin kansallispuistosta löytyy viisi. Telttailualueilta löytyvät myös peruspalvelut, kuten tulentekopaikat polttopuineen sekä käymälät. Puiston ulkopuolella riippumatossa saakin sitten yöpyä jokamiehenoikeuksien mukaisesti,” kertoo Koskeli.

Kolin kansallispuistossa ja sen lähialueilla kulkeva Herajärvenkierros on suosittu vaelluskohde. Kahdesta rengasreitistä koostuva vaihteleva reitti on 30–60 km pitkä, ja sen kiertää 2–4 päivässä. Vuosittain reitillä patikoi noin 5000 retkeilijää.

 

Lisätietoja

Kolin luontokeskus Ukko, p. 0205 64 5654, ukko@metsa.fi

 

Tapahtumatiedot

Retkeilykauden avajaiset Kolin luontokeskus Ukossa (Ylä-Kolintie 39) perjantaina 15.5.

 Klo 13–13.30 ”Herajärvenkierroksen UKK” –luento auditorio Vaarasalissa.  Vapaa pääsy.

Klo 13-15 Riippumattojen testausta ja tikkupullan paistoa Pääministerin nuotiopaikalla luontokeskuksen pihapiirissä. Ilovoltti Oy esittelee riippumattoja.

Metsähallitus hoitaa ja käyttää valtion maa- ja vesialueita kestävästi ja vastuullisesti. Toimintamme perustuu uusiutuvien luonnonvarojen asiantuntevaan hyödyntämiseen, luonnon monimuotoisuuden edistämiseen ja yhteistyöhön alueellisten toimijoiden kanssa. Liiketoimintamme tulouttaa vuosittain valtiolle yli sata miljoonaa euroa. Luontopalvelujen julkisin varoin hoitamilla kansallispuistoilla ja retkeilyalueilla on merkittävä aluetaloudellinen vaikutus.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs