Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Kolin kansallispuiston vetovoima vahvistui edelleen

Metsähallitus

Kolin kansallispuiston vetovoima vahvistui edelleen

Tiedote.
Julkaistu: 01.02.2016 klo 09:02
Julkaisija: Metsähallitus

Kansallispuistojen käyntimäärät kasvoivat vuonna 2015 peräti 15 % verrattuna edellisvuoteen, ja kävijät toivat lähiseudulle yli 12 prosenttia edellisvuotta enemmän rahaa. Seitsemässä kansallispuistossa käyntimäärä ylitti 100 000 käynnin rajan. Tulokset käyvät ilmi tänään 1.2. julkaistusta selvityksestä  kansallispuistokäynneistä ja niiden paikallistaloudellisista vaikutuksista.

Kolin kansallispuisto kasvatti käyntimäärää 24 prosentilla 167 300 käyntiin, kävijämäärä vuonna 2014 oli 135 200. Käyntimäärää kasvattivat alueella pidetyt tapahtumat, hyvä yritysyhteistyö ja luontokeskuksen uudistettu näyttely. Kolin kansallispuiston rajojen sisällä toimivien matkailuyritysten toimintaedellytyksiä on kehitetty viime vuosina yhteistyössä merkittävästi. Kolin kansallispuisto täyttää tänä vuonna 25 vuotta.

Kaikkiaan Suomen 39 kansallispuistossa vierailtiin 2 634 600 kertaa. Kävijöiden rahankäytön kokonaistulo- ja työllisyysvaikutukset olivat yhteensä 141,1 miljoonaa euroa ja 1 400 henkilötyövuotta. Kokonaistulovaikutus kasvoi 12,5 % eli 15,7 miljoonaa euroa. Valtion kuudella retkeilyalueella vastaavat vaikutukset olivat 12,2 miljoonaa euroa ja 131 henkilötyövuotta.

Eniten rahaa paikallistalouteen tuottavat Pallas–Yllästunturin kansallispuisto (36,5 milj. euroa) ja Urho Kekkosen kansallispuisto (21,2 milj. euroa). Kolmantena on Oulangan kansallispuisto, jossa paikallistulovaikutus nousi 14,4 miljoonasta 19 miljoonaan euroon ja neljäntenä Koli 17,7 miljoonalla eurolla.

Kaikki nämä puistot sijaitsevat matkailualueilla, missä kävijät käyttävät alueen palveluja. Kansallispuistoissa kulkijat tuovat tuloja niin ruokakauppiaalle ja ravintolayritykselle kuin mökinvuokraajalle.

”On muistettava, että kansallispuistojen kävijöiden rahan käytön vaikutus on vain yksi osa kansallispuistojen hyödystä paikallistaloudelle ja koko Suomen taloudelle. Kansallispuistokäynneillä on myös huomattavaa kansanterveydellistä vaikutusta, ja lisäksi ne ovat olennainen osa Suomen maabrändiä ja matkailuteollisuutta”, luontopalvelujohtaja Rauno Väisänen Metsähallituksesta toteaa.

 Lisätietoja:

Katso valtakunnallinen tiedote: www.metsa.fi/tiedotteet ja www.metsa.fi/suojelualueetjapaikallistalous

Metsähallituksen luontopalvelut, luontopalvelujohtaja Rauno Väisänen, puh. 0400 459 574

Kysymykset menetelmästä ja tarkemmat kysymykset tilastoista: erikoissuunnittelija Liisa Kajala, puh. 0400 233 571

Puistonjohtaja Matti Hovi, puh. 0405348931, matti.hovi@metsa.fi

 

 

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs