Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Kolille viittomakieliset verkkosivut ensimmäisenä matkailualueena Suomessa

Humanistinen ammattikorkeakoulu - Humak

Kolille viittomakieliset verkkosivut ensimmäisenä matkailualueena Suomessa

Tiedote.
Julkaistu: 18.06.2014 klo 11:00
Julkaisija: Humanistinen ammattikorkeakoulu - Humak

(EMBARGO 18.6.2014 kello 11)

Täysin uudet www.koli.fi -sivut julkaistu

Tiedotustilaisuus striimataan nettiin [yksinkertaisella tekniikalla]. Osoitteen saat twitteristä seuraamalla @humanisti tiliä tai hakemalla sitä #kolihumak hashtagilla viimeistään keskiviikkoaamuna kello 10:30. 

Kolin matkailualueen markkinointisivut, www.koli.fi, ovat uudistuneet täysin. Sivuilla on neljä kieliversiota: suomen, englannin ja venäjän lisäksi suomalainen viittomakieli. Ne ovat ensimmäiset matkailukeskittymän viittomakieliset sivut Suomessa. Viittomakieliset sivut tehtiin Kolin Matkailuyhdistys ry:n toimeksiantona Humanistisen ammattikorkeakoulun (Humak) Kuopion alueyksikössä työelämään linkittyvänä opiskeluprojektina. Viittomakielen tulkkiopiskelijat tekivät käännöksen, jonka verkkosivuilla viittoo äidinkieleltään viittomakielinen henkilö.

– Matkailu on universaalia, ja se kuuluu kaikille. Toivon, että nämä sivut osaltaan paranta-vat viittomakielen tunnettavuutta ja asemaa muiden kielien joukossa. Samalla heitän pallon muille matkailualueille ja -kohteille, jotta ne seuraisivat Kolin esimerkkiä, sanoo Kolin Matkailuyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Veli Lyytikäinen.

TKI-päällikkö Mikko Karisen mukaan Kolin Matkailuyhdistys ry:n ideasta syntynyt viittomakielinen palvelu on tärkeä avaus matkailualalla. – Kiitos hankkeen toteutuksesta kuuluu opiskelijoillemme, joille tämä oli erinomaista työelämälähtöistä oppimista. Tulokset hyödyntävät aidosti kuurojen yhteisöä ja mahdollistavat sen, että kuurot saavat jatkossa omalla äidinkielellään tietoa yhden Suomen merkittävimmän matkailukohteen palveluista, Karinen toteaa.

Kuurojen liiton viestintäyksikön päällikkö Antti Mäkipää on ilahtunut, että matkailualalla on vihdoin herätty tuottamaan sivustoja myös viittomakielellä. - Toivottavasti tämä Kolin matkailun toteuttama hyvä käytäntö leviää muuallekin ja matkailuala ottaa Kolin heittämän haasteen vastaan, haastaa Mäkipää.

Viittomakieliset sivut tehtiin osana www.koli.fi -sivuston kokonaisuudistusta. Sivut rakennettiin uudelle pohjalle, mikä tekee niistä aikaisempaa helppokäyttöisemmät ja visuaalisesti miellyttävämmät. Monipuolisempien hakutoimintojen avulla matkailijat löytävät helpommin tietoa sivuilta. www.koli.fi -sivut ovat nyt myös responsiiviset, joten niiden käyttäminen kännykällä, tabletilla ja tietokoneella on yhtä mutkatonta. Kolin sivuilta saa tietoa majoitusvaihtoehdoista, aktiviteeteista, tapahtumista sekä käynti- ja ostospaikoista.

Puolitoista viikkoa aikaisemmin avattiin Pohjois-Karjalan matkailun yhteiset sivustot, www.visitkarelia.fi. Ne tehtiin Tietotalon toimittamalle alustalle, samalle tehtiin myös Kolin sivut. Tämä mahdollistaa tiiviin markkinointiyhteistyön Pohjois-Karjalan matkailussa.

Lisätietoja:

Veli Lyytikäinen 
Toiminnanjohtaja 
Kolin Matkailuyhdistys ry 
p. 040 771 6652 
veli.lyytikainen@koli.fi 

Mikko Karinen
TKI-päällikkö
Humanistinen ammattikorkeakoulu (Humak)
p. 020 7621 324
mikko.karinen@humak.fi

Jarmo Röksä
Viestintäpäällikkö
Humanistinen ammattikorkeakoulu
p. 020 7621 333
jarmo.roksa@humak.fi

Humanistinen ammattikorkeakoulu on valtakunnallinen verkostoammattikorkorkeakoulu, jolla on neljä alueyksikköä ja kolme muuta toimipistettä. Alueyksiköt ovat pääkaupunkiseutu (Helsinki, Kauniainen ja Nurmijärvi), Turku, Jyväskylä ja Kuopio.

Humak vastaa järjestö- ja nuorisotyön, kulttuurituotannon sekä tulkkausalan kehittämisestä niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin.

Humakissa on 1550 opiskelijaa. Vuosittain opiskelunsa aloittaa 510 opiskelijaa, joista nuoria on 290.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs