Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Koilliskairan luontokeskuksesta Tankavaaran luontokeskus

Metsähallitus

Koilliskairan luontokeskuksesta Tankavaaran luontokeskus

Tiedote.
Julkaistu: 25.05.2015 klo 08:28
Julkaisija: Metsähallitus

Tervetuloa vierailemaan Tankavaaran luontokeskukseen, jossa perusnäyttelyn lisäksi on aina jotain uutta nähtävää. Kesä-heinäkuun ajan on esillä oululaisen Pertti Kaikkosen upeita luontovalokuvia. Nyt toukokuussa Koilliskairan luontokeskuksen nimi vaihtui Tankavaaran luontokeskukseksi. Näin nimi kertoo yleisölle suoraan sen sijainnista Tankavaaran Kultakylän ja Kultamuseon naapurina. Tervetuloa luontokeskukseen!

Tankavaaran luontokeskus tarjoaa luonto- ja retkeilytietoa kaikille kiinnostuneille. Se opastaa kulkijoita maamme toiseksi suosituimpaan ja suurimpaan kansallispuistoon ja antaa ohikulkevalle matkailijalle mahdollisuuden päästä näkemään aavistus puiston upeasta luonnosta.

Tankavaaran luontokeskus palvelee retkelle lähtijää: talosta löytyvät kalastusluvat, kartat, myös puuttuvat tupavarauksen voi tehdä vielä paikan päälläkin, jos tilaa löytyy.

30-vuotisen taipaleen hengessä Tankavaaran luontokeskus järjestää useita tapahtumia vuoden aikana. Luontokeskuksen lähimaaston polkuja kehitetään sisällöltään. Myös opastusta täydennetään mobiiliopastuksella.

Jo 30 vuotta opastusta Urho Kekkosen kansallispuistoon

Urho Kekkosen kansallispuisto on perustettu vuonna 1983. Perustamisen yhteydessä päätettiin rakentaa jokaisen puistokunnan alueelle opastuskeskus. Ensimmäisenä Sodankylän kunnan puolelle, Tankavaaran kynttiläkuusten kupeeseen valmistui opastuskeskus vuonna 1985. Se sijaitsee UK-kansallispuiston sisällä ja tarjoaa erinomaiset puitteet luonto-opastukselle ja pienille päiväretkille luontopolkuineen. 30 vuoden aikana luontokeskuksella on ollut monta nimeä.”Luontokeskus” sana on tullut nimen yhteyteen jo 1990-luvulla ja se vastaa paremmin talon toimintaa.

Tapahtumista saat tietoa mm. nettisivuiltamme www.luontoon.fi/urhokekkosenkansallispuisto/ajankohtaista

Kesäaikaan Tankavaaran luontokeskus on avoinna ma-pe klo 9-16. Muina aikoina Tankavaaran luontokeskus on avoinna tilauksesta.

Yhteystiedot: Tankavaaran luontokeskus, Tankavaarantie 11B, 99695 Tankavaara, p. 0205 64 7251, e-mail: ukpuisto(at)metsa.fi

Lisätietoja:
Suunnittelija Kristiina Aikio, Metsähallitus, p. 040 480 4424, sähköposti: kristiina.aikio(at)metsa.fi

Liitetiedostot

 

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs