Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Kisakaupunki –yhteisön suosio ylitti odotukset - lahtelaisyritykset ja -yhteisöt lähdössä innolla rakentamaan kisailmiötä

Lahti 2017

Kisakaupunki –yhteisön suosio ylitti odotukset - lahtelaisyritykset ja -yhteisöt lähdössä innolla rakentamaan kisailmiötä

Tiedote.
Julkaistu: 25.01.2016 klo 14:51
Julkaisija: Lahti 2017

Yhteensä 26 Lahdessa toimivaa yritystä, oppilaitosta ja kulttuuritoimijaa on mukana rakentamassa kisatunnelmaa lahtelaisille ja kisaturisteille hiihdon MM-esikisojen aikaan helmikuussa. Vuoden 2017 MM-kisoihin tähtäävän Kisakaupunki-yhteisön pilottivaiheen suosio ylitti odotukset. 

Kisakaupunki-yhteisön tavoitteena on elävöittää kaupunkia ja tuoda kisatapahtumat jokaisen lahtelaisen ja kisaturistin ulottuville. Kisakaupunki-yhteisö näkyy omalla ilmeellään virallisen Lahti2017-kisailmeen rinnalla.

- Tavoitteena on luoda aktiivinen, palveleva ja viihtyisä kaupunkiympäristö, jossa urheilujuhlan tunnelma ja yhteishenki näkyvät ja tuntuvat. Pilottivaiheen suosio osoittaa, että on valtava tilaus yhteiselle toimintamallille, jonka avulla voimme osoittaa olevamme ylpeitä ja iloisia kotikaupunkimme kisoista ja näyttää kaupungin parhaat puolet kisaturisteille.  Kysynnän vuoksi kasvatimme pilottivaiheessa mukanaolevien määrää suunnitellusta ja otamme jo nyt vastaan ilmoittautumisia MM-kisavuodeksi, kertoo Kisakaupunki-projektin koordinaattori Marjaana Keskitalo Lahti Regionilta.

Tämän vuoden pilottiprojektissa on mukana 26 yritystä ja yhteisöä, eikä enempää ilmoittautumisia valitettavasti enää voida ottaa vastaan. Vuonna 2017 suunnitelmissa on elävöittää kaupunkia mahdollisimman suurella joukolla, joten kaikki kiinnostuneet ovat silloin tervetulleita mukaan. Kisakaupunki-brändin ja kehitettävän toimintamallin on tarkoitus jäädä elämään ja käytettäväksi jatkossa muidenkin urheilun suurtapahtumien yhteydessä.

- Mukana oleville yrityksille ja yhteisöille Kisakaupunki tarjoaa mahdollisuuden osallistua kisailmiön rakentamiseen sekä tarjota tuotteitaan ja palvelujaan kisakävijöille. Etenkin MM-kisojen osalta talousvaikutukset alueelle tulevat olemaan merkittävät; viime talven Falunin MM-kisojen vieraat jättivät Taalainmaan alueelle yli 30 miljoonaa euroa, kertoo Keskitalo.

Liput liehumaan, kisaspesiaalit tarjolle ja somistuksella tunnelmaan

Jokainen Kisakaupunki-toimija toteuttaa jonkinlaisen kisaspesiaalin, esimerkiksi tuotteita, palveluita, tarjouksia, alennuksia tai ohjelmaa.

Lisäksi toimijat somistavat toimipaikkansa Kisakaupunki-materiaaleilla, joita ovat ikkunatarra, banderolli, Kisakaupunki-Suomi-lippuviirit, kansainvälinen lippusiima ja beach flag. Materiaalit tuotetaan keskitetysti ja materiaalin esillelaitosta ja kustannuksista vastaa kukin taho itse.

Somisteet ilmestyvät liikkeisiin ja näyteikkunoihin viikolla 6. Kisakaupunki näkyy kuitenkin jo 25.1.2016 lähtien, kun Aleksanterinkadun viiripaikoilla liehuvat rinnakkain Lahti2017- ja Kisakaupunki-liput.

Helmikuun alkupäivinä avataan kisakaupunki.fi-verkkosivut. Ne toimivat palveluportaalina, josta kisavieraiden ja lahtelaisten on helppo kisojen alla ja niiden aikana etsiä hyötyä, hupia, tekemistä ja kokemista. Kisakaupunki on läsnä myös sosiaalisessa mediassa aihetunnistein #kisakaupunki ja #enjoylahti.

Kisakaupunki-projekti lähti liikkeelle marraskuussa 2015 Lahti Regionin ja Lahti2017-organisaation voimin ja yhteistyössä Lahden kaupungin kanssa. Yritysten ja yhteisöjen verkostoa luomassa ja hanketta edistämässä työskentelee päätoiminen projektikoordinaattori. Käynnistämisvaiheen kuluihin ovat osallistuneet Lahti Region, Lahti Events ja Lahti Happens –hanke.

 

Faktoja: Mikä Kisakaupunki?

- Lahtelaisten yritysten, oppilaitosten ja yhteisöjen toimintamalli, jonka tavoitteena on elävöittää kaupunkia ja tuoda kisatapahtumat jokaisen lahtelaisen ja kisaturistin ulottuville

- MM-esikisojen pilottivaiheessa mukana 26 yritystä

- Yhteinen ilme, joka näkyy kaupungilla ja toimipaikoissa

- Jokainen Kisakaupunki-toimija toteuttaa jonkinlaisen kisaspesiaalin, esimerkiksi tuotteita, palveluita, tarjouksia, alennuksia tai ohjelmaa.

- kisakaupunki.fi-verkkosivusto kokoaa toimijat ja tarjonnan yhteen paikkaan kaupunkilaisille ja kisavieraille

- Sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #kisakaupunki ja #enjoylahti

- Kehitetään toimintamalli, joka on käytettävissä kaikkien suurtapahtumien yhteydessä

 

Kisakaupunki 2016 –toimijat:

Lahden Kaupunginteatteri

Sibeliustalo

Koulutuskeskus Salpaus

Lahden ammattikorkeakoulu

Osuuskauppa Hämeenmaa

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone

Sokos

S-Market Mascot

Iloinen Kulkija

Amarillo

Public Corner

Las Palmas

El Toro

Alex Food & Cafe

Las Palmas

Parturi-kampaamo Liike Piia Larinto

BM Day Spa

Yliopiston Apteekki

Kenkäkauppa Mononen

Marimekko

Teerenpeli Ravintolat

Sporttiravintola Seiväs

Café Kolme Siskoa

Helenan Kotileipomo

M&M Subway

Visitlahti-piste, Kauppakeskus Trio

R-kioski, Kauppakeskus Trio

Paperikuu

 

 

Liitteenä kisakaupunki-logo käytettäväksi tiedotteen yhteydessä.


Lisätiedot:
Kisakaupunkikoordinaattori Marjaana Keskitalo
Lahden seutu - Lahti Region Oy
Puh. 040 630 0851
marjaana.keskitalo@lahtiregion.fi

Markkinointijohtaja Esa-Pekka Nykänen
Lahti2017
Puh. 040-595 3135
esa-pekka.nykanen@lahti2017.fi

 

 

 

Liitetiedostot

 

#Lahti2017
FIS Nordic World Ski Championships
Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailut
22.2.-5.3.2017

www.lahti2017.fi
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn

 

 #LahtiSkiGames
Pre-World Championships
Salpausselän Kisat
19.-21.2.2016
www.lahtiskigames.com
Facebook

Twitter
Instagram
YouTube

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs