Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Kirjan julkistamistilaisuus: Kirjoista kokoelmaksi

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Kirjan julkistamistilaisuus: Kirjoista kokoelmaksi

Tiedote.
Julkaistu: 30.11.2015 klo 15:22
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Turun pääkirjastossa julkistetaan maanantaina 7.12. klo 14 artikkelikokoelma Kirjoista kokoelmaksi (Avain 2015). Tilaisuus pidetään vanhan kirjastotalon rotundassa, Linnankatu 2.

Kirjan ovat toimittaneet Kaisa Hypén, Leila Koivunen ja Janne Tunturi. Hanketta ovat tukeneet Suomen kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto ja Suomen kirjastosäätiö.
 
Kokoelman kirjoittajat ovat Helsingin, Tampereen ja Turun yliopistoissa työskenteleviä historioitsijoita ja tutkijoita, joilla on monipuolista ja syvällistä yleiseen sekä kirja-, kirjasto- ja kulttuurihistoriaan liittyvää asiantuntemusta.


Kaupunginkirjaston vanha kokoelma


Turun kansankirjasto perustettiin vuonna 1863. Tavoitteena oli ”ilman maksoa valmistaa varattomille henkilöille, erinomattain työväestölle, tilaisuus hyödylliseen ja sivistävään lukemiseen.”
 
Noin kymmenen vuotta myöhemmin kaupunkiin perustettiin sivistyneistöä varten tieteellisluontoinen kaupunginkirjasto, jonka oli määrä korvata Helsinkiin siirtynyt yliopiston kirjasto. Näistä kahdesta muotoutui myöhemmin nykyinen Turun kaupunginkirjasto. Näiden kirjastojen kokoelmista on jälkipolville säilynyt merkittävä ja Suomen oloissa ainutlaatuinen, noin 30 000 niteen muodostama kokonaisuus.
 
Kirjoista kokoelmaksi kuvaa kirjastojen toiminnassa ja kokoelmissa heijastuneita kansallisia ja eurooppalaisia sivistyspyrkimyksiä sekä maakunnallisia tavoitteita. Tekstit osin jopa kirjoittavat uudestaan suomalaista kansainvälisyyden ja kansainvälistymisen historiaa sekä pohtivat kirjastojen roolia suomalaisissa sivistyshankkeissa. Kirjan kuvitus on poimittu muun muassa Turun kaupunginkirjaston kuvakokoelmasta, osa kuvista on otettu erityisesti kirjaa varten.


Lisätietoja:
Palvelupäällikkö Kaisa Hypén
Turun kaupunginkirjasto
Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala
puh. 02 2620608
kaisa.hypen@turku.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs