Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Kevään viimeinen Oma Lahti -ilta 1.4.

Lahden kaupunki

Kevään viimeinen Oma Lahti -ilta 1.4.

Tiedote.
Julkaistu: 28.03.2014 klo 15:55
Julkaisija: Lahden kaupunki

 

Kevään viimeinen Oma Lahti -ilta järjestetään Länsiharjun koululla tiistaina 1. huhtikuuta klo 17–20 (Helsingintie 52). Työpajamaisessa tapahtumassa ideoidaan yhdessä tulevaisuuden kaupunkiympäristöä. Erityisiä teemoja ovat palvelut, lähiympäristö ja liikkuminen Lahdessa.

 

Ensimmäiset Lahden kaupungin maankäytön ja LAMKin IDE!-palvelumuotoilijoiden organisoimat Oma Lahti -illat järjestettiin Kärpäsessä 11.3., Mukkulassa 18.3. ja Renkomäessä 25.3. Niihin osallistui yhteensä noin 80 asuinympäristönsä kehittämisestä kiinnostunutta lahtelaista. Erityisesti keskustelua herättivät Kärpäsen liikenne ja virkistysalueet, Mukkulan palvelut sekä Renkomäen soranotto ja pohjavedet.

 

Oma Lahti -illoissa äänessä eivät ole kaupungin virkamiehet, vaan tapahtumissa asukkaat pääsevät itse tekemään ja ideoimaan. Osallistumisesta on pyritty tekemään mahdollisimman helppoa. Ovet ovat avoinna klo 17–20 välillä, joten tapahtumiin on voinut saapua joustavasti ja viipyä haluamansa ajan. Oma Lahti -iltoihin osallistuneet ovat antaneet positiivista palautetta uudesta lähestymistavasta.

 

Asukkaiden ideoita kaivataan vielä lisää. Järjestäjät toivottavat lahtelaiset viimeiseen tilaisuuteen lämpimästi tervetulleiksi. Oma Lahti-illoissa saatavia kommentteja hyödynnetään yleiskaavaluonnoksessa, joka valmistuu vuoden 2014 lopussa.

 

Timelapse-video Mukkulan Oma Lahti -illasta: http://www.youtube.com/watch?v=m_7ldUZOL6Q&feature=youtu.be

 

 

Lisätietoja:

yleiskaava-arkkitehti Johanna Palomäki, p. 050 518 4445, johanna.palomaki@lahti.fi

vuorovaikutussuunnittelija Henrik Saari, p. 044 416 3820, henrik.saari@lahti.fi

palvelumuotoilun asiantuntija Sami Makkula, p. 044 708 0102, sami.makkula@lamk.fi

www.lahti.fi/kaavoitus
www.idelahti.fi

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Metropolialueella sijaitsevassa Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs