Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Keuruun ampumaurheilukeskus saatava liikkeelle

Reserviläisliitto tiedottaa

Keuruun ampumaurheilukeskus saatava liikkeelle

Tiedote.
Julkaistu: 26.03.2014 klo 18:00
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliitto vaatii parannusta Keski-Suomen ampumaratatilanteeseen, joka on vaikeutunut ratojen sulkemisten ja niille asetettujen käyttörajoitteiden johdosta. Tilanne uhkaa edelleen vaikeutua, koska Keuruun Pioneerirykmentti on päätetty lakkauttaa osana puolustusvoimauudistusta. Sen ratoja käytävät laajasti Keski-Suomen mutta myös Etelä-Pohjanmaan ja Pirkanmaan alueen reserviläiset. Mikäli varuskunnan ampuradat puretaan, on sotilaskaliberisilla aseilla harjoittelu mahdollista enää Tikkakosken radoilla.

Keuruun varuskunnan ratojen ympärille on syntynyt hanke, jossa tavoitteena on rakentaa kuntaan valtakunnantasoinen ampumaurheilukeskus. Reserviläisliitto pitää Keuruun ampumaurheilukeskus -hanketta tärkeänä ja haluaa olla jäsenjärjestöjensä kautta mukana keskuksen kehittämistyössä.

- Hanke tulisi kirjata jo ensi vuoden valtion talousarvioon ja investointiohjelmaan. Eduskunta edellytti kesällä 2011 hyväksytyn ampuma-aselain muutoksen yhteydessä, että hallitus edistää kattavan ampumarataverkoston toteuttamista Suomessa, muistuttaa Reserviläisliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola.

Kattava ampumarataverkosto on erityisen tärkeää itsenäisen ja uskottavan puolustuksemme kannalta. Puolustusvoimien sodan ajan joukoista yli 95 prosenttia koostuu reserviläisistä, joiden ampumataito on pitkälti omaehtoisen ampumaharjoittelun varassa.

Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää suomalaisten maanpuolustustahtoa, -taitoa ja -kykyä. Liitto kantaa osaltaan vastuuta myös Puolustusvoimien sodan ajan joukkojen kenttäkelpoisuuden ja ampumataitojen ylläpidosta. Vuonna 2013 Reserviläisliiton puitteissa järjestettiin noin 8.000 erilaista ampumatilaisuutta ja -kilpailua, joissa kirjattiin noin 50.000 osallistumiskertaa. Ammunta on liiton laajin toimintamuoto.

Reserviläisliiton puheenjohtaja Mikko Savola vieraili tänään Tikkakoskella, jossa järjestetrtiin Keski-Suomen Reserviläispiirin ja Keski-Suomen Reserviupseeripiirin kevätkokoukset. Lisätietoja asiasta antavat:

- Reserviläisliiton puheenjohtaja Mikko Savola: 040 575 8498, mikko.savola@eduskunta.fi
- Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nyberg: 0400 640 755, olli.nyberg@reservilaisliitto.fi

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 349 paikallista yhdistystä ja noin 36.000 henkilöjäsentä. Keski-Suomen alueella toimivassa 24 yhdistyksessä on vajaat 2.000 jäsentä, joista valtaosa on suorittanut varusmiespalveluksen tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen.

Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus. Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista noin puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs