Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Kesätoimintaa lapsille ja nuorille Espoon seurakunnissa 2015

Espoon seurakunnat

Kesätoimintaa lapsille ja nuorille Espoon seurakunnissa 2015

Tiedote.
Julkaistu: 18.03.2015 klo 12:12
Julkaisija: Espoon seurakunnat

                                                                                                                                                                    

Koululaisten kesälomat lähestyvät. On aika miettiä perheen tulevaa kesäohjelmaa. ”Seurakunnat tarjoavat rippileirien lisäksi monipuolista yhteistä tekemistä eri-ikäisille lapsille ja nuorille”, kasvatustyön sihteeri Anne-Maria Laukkarinen Espoon seurakuntayhtymästä kertoo.

Espoon seurakunnat järjestävät ensi kesänä kouluikäisille lapsille ja nuorille leirejä, retkiä sekä yhteisiä viikoittaisia kaikille avoimia tapaamisia. Leirit ovat kesä-heinäkuussa. Ilmoittautuminen on jo alkanut.

”Jokainen saa olla oma itsensä ja osa isompaa kokonaisuutta isojen asioiden äärellä”, Espoonlahden seurakunnan nuorisotyönohjaaja Stella Björkholm sanoo miettiessään kesäleirien merkitystä lapsille ja nuorille.

Leireillä nautitaan uusien ja vanhojen kavereiden seurasta, leikitään ja pelataan, uidaan ja hiljennytään hartauksissa sekä vietetään kesälomaa yhdessä. Leirihinnat sisältävät kuljetuksen, majoituksen, ruokailut, tapaturmavakuutuksen sekä kaiken ohjelman ja materiaalit.

Leirejä pidetään muun muassa Espoon seurakuntien omissa leiri- ja kurssikeskuksissa Hilassa, Hvittorpissa ja Velskolassa. Kullekin leirille mahtuu kolmisenkymmentä leiriläistä, työntekijöitä mukana on vähintään kolme ja isosia viidestä kymmeneen.

Lapset ja nuoret voivat osallistua myös yhteiselle perinteiselle Kipinä-suurleirille Partaharjulla, partiolaisten avoimelle Pupu-kesäleirille tai Helvetinjärvelle suuntautuvalle kesävaellukselle.

Kaupungissa kesälomaansa viettäville nuorille on tarjolla arjen kahvilaillat Auroran kappelilla, Espoonlahden nuorisotila Sodessa, Leppävaaran Siivessä ja Olarin Kulmassa. Kahvilailtoja vietetään koko kesän ajan koulujen alkuun asti, paitsi Leppävaarassa kesäkuun ensimmäisinä viikkoina.

Lisäksi Espoon seurakunnilla on muutakin lapsille ja perheille suunnattua kesätoimintaa, jonka tiedot löytyvät Espoon seurakuntien verkkosivuilta ja kesäajan esitteistä.

 

Leirit ja retket kouluikäisille.

 

Lisätietoja:

Kasvatusasiain sihteeri Anne-Maria Laukkarinen, 040 513 0834, anne-maria.laukkarinen@evl.fi.

 

 

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 170 300 jäsentä. Työntekijöitä on noin 600.

Espoon seurakuntien toiminta-ajatuksena on tukea elämää ja luoda mahdollisuuksia kristillisen uskon ja rakkauden toteutumiselle.

www.espoonseurakunnat.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs