Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Kesän suosikkitiekirkot Turussa, Raumalla ja Tampereella

Kirkon tiedotuskeskus

Kesän suosikkitiekirkot Turussa, Raumalla ja Tampereella

Tiedote.
Julkaistu: 09.10.2015 klo 09:50
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Noin 260 luterilaista ja ortodoksista kirkkoa ympäri Suomen piti ovensa avoinna kesällä 2015. Ne toimivat Tiekirkkoina tarjoten taukopaikkavaihtoehdon ohikulkijoille, kesälomalaisille ja paikkakunnan asukkaille.

Kirkoista hieman vajaa puolet tilastoi kävijänsä, joita kertyi yhteensä 233 060. Monet kirkot säilyvät suosituimpien listalla vuodesta vuoteen. Kävijät tilastoineista kirkoista suosituin oli jälleen Turun tuomiokirkko, jossa vieraili lähes 55 000 Tiekirkko-kävijää. Rauman Pyhän Ristin kirkon jälkeen seuraavaksi eniten vierailijoita oli Tampereella Lasten katedraalissa sekä maailman suurimmassa puukirkossa Kerimäellä.

Tilastoiduista kirkoista kymmenen suosituinta olivat (kävijämäärät suluissa)

  1. Turun tuomiokirkko (50 622)
  2. Rauma, Pyhän Ristin kirkko (21 087)
  3. Tampere, Finlaysonin kirkko - Lasten katedraali (11 401)
  4. Kerimäen kirkko (10 768)
  5. Vammala, Karkku, Sastamalan kirkko - Pyhän Marian kirkko (9 500)
  6. Rovaniemen kirkko (8 470)
  7. Tampere, Pyhien Aleksanteri Nevalaisen ja Nikolaoksen kirkko (7 586)
  8. Hollolan kirkko (7 000)
  9. Isonkyrön vanha kirkko (6 668)
  10. Keminmaa, Pyhän Mikaelin kirkko (6 500)

Keskimääräinen kävijämäärä kirkkoa kohden oli hieman yli 2000. Määrät vaihtelivat kirkkojen välillä muutamasta kymmenestä kävijästä kymmeniin tuhansiin. Realistinen arvio on, että Tiekirkko-liikennemerkki pysäyttää "taivaalliselle tauolle" vuosittain jopa 350 000 kävijää.

Kehittämispäällikkö Jari Kupiainen Kirkkopalvelut ry:stä on tyytyväinen kävijöiden palautteeseen. Kesän kävijäkyselyn mukaan Tiekirkkoihin poikenneet suosittelisivat pysähtymistä muillekin. Tiekirkkoihin houkuttelivat nähtävyysarvo, arkkitehtuuri, hiljentyminen ja historia. Suurin osa tulijoista saapui Tiekirkkoon autolla.

Kävijät kertoivat kokemuksistaan esimerkiksi näin:

"Upeaa toimintaa. Erittäin hienoa, että matkan varrella voi käydä tutustumassa eri paikakuntien kirkkoihin. On ihana, että voi vaan tulla katsomaan ja tutustumaan kirkkojen arkkitehtuuriin, sisältöön ja historiaan."

"Oli hyvä, kun paikalla oli opas, joka osasi aika hyvinkin kertoa kirkon historian ja esineistön alkuperän. Ilman häntä olisimme jääneet vain visuaalisen ihmetyksen valtaan. Oli myös hetki aikaa rauhoittua ja muistella läheisiä."

Tiekirkot ovat luterilaisia ja ortodoksisia kirkkoja, jotka pitävät ovensa avoinna matkailijoille kesäaikana. Tiekirkot rantautuivat Suomeen 1991, jolloin avautui muutama kirkko Pohjois-Suomessa. Vuosien mittaan Tiekirkkojen määrä on vakiintunut 250 kirkon tuntumaan. Uusia kirkkoja tulee mukaan joka vuosi. Tiekirkot avaavat ovensa taas kesäkuun 2016 alussa, jolloin alkaa Tiekirkkojen 25-vuotisjuhlakesä. Tiekirkkotoimintaa koordinoi Kirkkopalvelut ry.

Lisätietoja:
Kehittämispäällikkö Jari Kupiainen, Kirkkopalvelut ry. jari.kupiainen@kirkkopalvelut.fi, p. 040 355 1614

www.tiekirkot.fi

Kuvia ja logoja:
http://www.kirkkopalvelut.fi/tiekirkkojen-kuvat

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs