Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Karaten Nuorten EM-kisat - Nea Mänty taipui kolmannella kierroksella

Suomen Karateliitto Ry

Karaten Nuorten EM-kisat - Nea Mänty taipui kolmannella kierroksella

Tiedote.
Julkaistu: 06.02.2015 klo 18:27
Julkaisija: Suomen Karateliitto Ry

Karaten Nuorten EM-kisat käydään 6.8. helmikuuta Sveitsissä. Tänä vuonna nähdään taas ennätysmäärä kilpailijoita, 928 osallistujaa. Viime vuoteen verrattuna kilpailijoita on nyt lähes sata enemmän, ja peräti 48 Euroopan Karateliiton jäsenmaista ovat edustettuina.

Karaten Nuorten EM-kisojen ensimmäisenä päivänä parhaaseen suoritukseen ylsi Nea Mänty naisten U21 katassa.

Nea Mänty eteni arvan perusteella toiselle kierrokselle ja sai vastaansa Islannin Svana Katla Thorsteinsdottir.

Nea Mänty voitti tämän ottelun selkeästi 5-0 ja eteni kolmannelle kierrokselle, jossa vastaan tuli viime vuoden hopeamitalisti Valko-Venäjän Maryia Fursava.

Mänty teki tässä ottelussa vankan suorituksen, mutta se ei riittänyt kukistamaan Fursavan, joka eteni ottelemaan finaalipaikasta 0-5 voitollaan.

Nea Mänty joutui valitettavasti pettymään keräilyotteluiden suhteen, koska Fursava hävisi finaalipaikan Italian Terryana D’Onofrirolle.

Muut suomalaiset jäivät alkukierroksille

Tyttöjen U16 katassa Bess Mänty kohtasi Makedonian Anastasija Mateska, jolle tuomariäänet menivät luvuin 1-4.

Mateska ei pystynyt voittamaan seuraavan vastustajansa Turkin Melek Ecem Tasscin, joten Männyn tie katkesi tähän.

Ensimmäistä kertaa tällä tasolla kilpaileva Björn Kulovuori sai poikien U16 katassa U16 vastaansa itseään huomattavan kokeneemman kilpailijan, Espanjalaisen Xabier Pereda Elorduyn, sarjan hallitseva EM 1. ja MM 3. 

Espanjalainen vei odotetusti ottelun luvuin 0-5 ja eteni aina ottelemaan finaalipaikasta. Tämän hän kuitenkin Kulovuoren harmiksi hävisi, ja näin melko varmana pidetty keräilypaikka ei Kulovuorelle tullutkaan.

Sarjassa kata tytöt U18 Lotta Tamminen arvottiin suoraan toiselle kierrokselle.

Lotta sai vastaansa kovan tekijän, MM 2. ja EM 3.  Anastasiia Rumiantceva, Venäjältä. Tytöt ovat kohdanneet aikaisemminkin, ja Rumiantceva vei myös tällä kertaa voiton nimiinsä luvuin 5-0. Tamminen jäi toiveikkaana odottamaan mahdollista keräilypaikka, mutta tämä ei auennut, koska venäläinen hävisi seuraavan ottelunsa sarjan tulevalle finalistille Zuzana Augustinovalle Tšekistä.

Keräillyt ei auennut ottelijoillekaan

Suomen ensimmäisinä ottelijoina tatamille astelivat Carl Katigbak pojat U16 -57 kg ja saman ikäluokan Tuomas Suur-Inkeroinen -63 kg.

Katigbak sai vastaansa Vitali Kucherenko, Georgiasta, jonka kanssa hän kävi tasaisen ottelun. Georgialainen pystyi ensimmäisenä pistesuoritukseen, ja vei voiton luvuin 0-1 Katigbakin aktiivisistä tasoitusyrityksistä huolimatta.

Kucherenko ei valitettavasti edennyt finaaleihin asti, joten Katigbakin tie kisoissa päättyi tähän.

Sarjassa -63 kg Tuomas Suur-Inkeroinen kohtasi Ukrainan Valentyn Naidan.

Naida otti pistejohdon, ja pystyi kuittaamaan Suur-Inkeroisen tasoitusyrityksiä napsimalla vielä kaksi pistettä, ja voitti ottelun lopulta 3-0.

Ukrainalainen eteni vielä yhden ottelun verran, mutta ei hänkään selvinnyt finaaliin asti, joten myös Suur-Inkeroisen tie päättyi tähän.

Kilpailut jatkuvat huomenna lauantaina 7. helmikuuta klo 9.00 katan joukkuekisalla, jossa Suomea edustavat Bess Mänty, Heta Virkkunen ja Pihla-Maaria Holmlund.

Tytöt saavat ensimmäisenä vastaansa kovakasi tunnettu Ranskan joukkue.

Ottelijoista lauantaina vuorossa ovat junioreiden U18 sarjat jossa ottelevat Säde Tiger naisten -53 kg sekä Jimi Helin miesten -76 kg sarjassa.

Säde kohtaa ensimmäisessä ottelussa Slovenian Barbara Haberl.

Jimi Helinin vastustajaksi astuu Johan Guldbaek, Tanska.  

Lisätietoa tuloksista ja aikatauluista:

https://www.sportdata.org/wkf/set-online/veranstaltung_info_main.php?active_menu=calendar&vernr=33#a_eventhead

Lisätietoa Suomen joukkueesta:

Anssi Kaltevo, urheilutoimenjohtaja

Puh. 0104208501
gsm 050-3141201
anssi.kaltevo@karateliitto.fi

Suomen karateliitto edustaa suomalaisia karateseuroja yli tyylisuuntarajojen. Liitossa on tällä hetkellä yli sata jäsenseuraa.

Karateliiton tarkoitus on "edistää ja kehittää karatea ja muita samantapaisia kamppailulajeja Suomessa ja toimia näiden kamppailulajien yhdistysten valtakunnallisena keskusjärjestönä kilpa-, kunto-, nuoriso-, ja muussa kamppailulajeihin liittyvässä toiminnassa."

Suomen karateliitto edustaa suomalaista karatea maailmanlaajuisissa karaten katto-organisaatioissa kuten Maailman karateliitto (WKF) ja Euroopan karateliitto (EKF).

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs