Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Karate ehdolla Tokyo 2020 Olympialaisiin

Suomen Karateliitto Ry

Karate ehdolla Tokyo 2020 Olympialaisiin

Tiedote.
Julkaistu: 29.09.2015 klo 09:48
Julkaisija: Suomen Karateliitto Ry

Tokyo 2020 järjestelykomitean ehdotus ylimääräisistä lajeista Olympiakisoihin jätettiin KOK: lle maanantaina 28. syyskuuta. Karate on yksi viidestä lajista, jotka nyt ovat ehdolla Tokyo 2020 Olympialaisiin.

Karate on useaan otteeseen kolkutellut Olympiakisojen ovia, karate on kolmesti nostettu ns. lyhyelle listalle, josta uusia lajeja on valittu Olympiakisoihin.

Tokyo 2020 ehdotuksessa karatessa kilpailua käytäisiin kumitessa (ottelu) kuudessa painoluokassa (3 miesten ja 3 naisten) sekä miesten että naisten katassa. Kilpailijoita olisi 10 per sarja kaikkiaan 80 urheilijaa.

Nyt Olympia-agenda 2020 avasi ensimmäistä kertaa kisojen järjestelytoimikunnalle mahdollisuuden vaikuttaa Olympiakisojen ohjelmaan.

Prosessi sai alkuunsa toukokuussa 2015, jolloin ilmoitettiin mahdollisuudesta hakea ylimääräiseksi lajiksi Tokyo 2020 kisoihin.

Alun perin 26 KOK: n tunnistamista lajeista jättivät hakemuksen, näistä kahdeksan valittiin lyhyelle listalle kesäkuussa 2015.

Tokyo 2020 järjestelytoimikunnan ehdotus sisältää karaten lisäksi baseball/softball, skeittaus, kiipeily ja surffaus.

Lopullinen päätös mahdollisista ylimääräisistä lajeista KOK tekee Rion Olympiakisojen yhteydessä elokuussa 2016.

Lisätietoa:

https://tokyo2020.jp/en/news/index.php?mode=page&id=1473

http://wkf.net/news-center-main.php

 

Suomen Karateliitto:

Anssi Kaltevo, urheilutoimenjohtaja
anssi.kaltevo@karateliitto.fi
050 314 1201

Suomen karateliitto edustaa suomalaisia karateseuroja yli tyylisuuntarajojen. Liitossa on tällä hetkellä yli sata jäsenseuraa.

Karateliiton tarkoitus on "edistää ja kehittää karatea ja muita samantapaisia kamppailulajeja Suomessa ja toimia näiden kamppailulajien yhdistysten valtakunnallisena keskusjärjestönä kilpa-, kunto-, nuoriso-, ja muussa kamppailulajeihin liittyvässä toiminnassa."

Suomen karateliitto edustaa suomalaista karatea maailmanlaajuisissa karaten katto-organisaatioissa kuten Maailman karateliitto (WKF) ja Euroopan karateliitto (EKF).

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs