Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Karate 1 Premium League – Tuominen ylsi kolmannelle kierrokselle

Suomen Karateliitto Ry

Karate 1 Premium League – Tuominen ylsi kolmannelle kierrokselle

Tiedote.
Julkaistu: 17.10.2015 klo 19:15
Julkaisija: Suomen Karateliitto Ry

Karate 1 Premium Leaguen osakilpailu Itävallan avoin käydään viikonloppuna Salzburgissa. Kisaan osallistuu runsaat 700 kilpailijaa. Ensimmäisen kisapäivän parhaasta suorituksesta vastasi Aaro Tuominen, joka ottelee miesten -75 kg sarjassa. Tuomisen painosarja on yksi suosituimmista, tässäkin kisassa osallistujia oli yli 70.  

Aaro Tuominen kävi ensimmäisessä ottelussaan tasaisen kamppailun Hollannin Dylan van Moerkerkia vastaan.

Tuominen avasi pistetilinsä puolen minuutin ottelun jälkeen ja pystyi hetken myöhemmin kasvattamaan johtonsa 2-0.

Moerkerk pääsi kuitenkin yllättämään kolmen pisteen suorituksella ja siirtyi johtoon 2-3.

Tuominen ei antanut periksi vaan otti seuraavan pisteen kun ottelua oli jäljellä vielä runsas minuutti.

Hollantilainen kuittasi vielä senkin tilanteen ja otteluajan päättyessä ottelu oli tasan 4-4. Ottelun päättyessä tasan seuraa tuomariäänestys, ja liput kääntyivät tällä kertaa Tuomisen hyväksi.

Seuraavalla kierroksella Tuominen kohtasi isäntämaan Alexander Jedzikin. Aaro Tuominen otti hallitusti johdon yhden pisteen suorituksella. Itävaltalainen otteli varsin passiivisesti odottaen tilaisuutta vastaiskuun ja pystyikin ottamaan yhden pisteen Tuomisen hyökkäyksestä.

Tuominen kuitenkin hallitsi ottelualuetta kaiken aikaa, ja pystyi viime hetkillä vielä yhden pisteen suorituksen, ja eteni näin kolmanteen otteluun voitolla 2-1.

Kolmannessa ottelussa Sveitsin Kujtim Bajrami yllätti Tuomisen kolmen pisteen suorituksella ottelun alkupuoliskolla.

Hyvistä yrityksistä huolimatta Tuominen ei pystynyt pistesuorituksiin ja ottelu meni lopulta Bajramille luvuin 4-0.

Sveitsiläinen valitettavasti hävisi seuraavalla kierroksella, ja näin Aaro Tuomiselle ei avautunut toivotta paikka keräilyeriin.

 

Naiset kovassa kyydissä

Naisten -68 kg sarjassa otteleville Titta Keinäselle ja Melis Abatille oli molemmille luvassa kova ensimmäisen ottelun vastustaja.

Keinäselle vastaan tuli tämän vuoden EM hopeamitalisti Elena Quirici Sveitsistä.

Ottelu eteni tasaisesti, ja Keinänen yritti rohkeasti ratkaisua myös jalkatekniikoilla, mutta ei saanut pisteitä.

Sveitsiläinenkään ei pystynyt pistesuorituksiin, mutta hallitsi hienokseltaan ottelualuetta. Tämä katsottiin hänen hyväksi tuomariäänestyksessä, joka seurasi otteluajan päätyttyä tasan, ja Quirici julistettiin voittajaksi.

Keinänen jäi näin odottamaan mahdollista paikkaa keräilyissä.  

Toisella tatamilla otteli samaan aikaan Melis Ayse Abat, jolle arpa oli heittänyt Norjalaisen MM-kakkosen Gitte Brunstadin vastustajaksi. Ottelu päättyi niukkaan 1-0 voittoon Brunstadille, ja myös Abat jäi jännittämään mahdollista keräilyottelua.

Keinänen joutui pettymään, sillä Quirici hävisi niukasti 0-1 finaalipaikasta Ranskan Agieria vastaan.

Abatin vastustaja Gitte Brunstad sen sijaan onnistui raivaamaan itsensä sarjan loppuotteluun, ja näin Abatille avautui paikka keräilyihin.  

Abat kohtasi Serbian Ivana Comagic keräilyottelussaan.

Kamppailu alkoi hieman tunnustellen, ja molemmille ottelijoille annettiin huomautus passiivisuudesta. Kumpikaan ei onnistunut ottamaan pisteitä, ja ottelun päätyttyä tasan 0-0 ratkaisu tehtiin tuomariäänestyksellä.

Liput kääntyivät serbialaisen puolelle ja näin Abatin kisat päättyivät tähän tappioon.

Päivän viimeisenä suomalaisena tatamille asteli Pyry Heiskanen sarjassa -84 kg.

Ainoaksi jääneeksi ottelussaan Heiskanen kärsi tappion Italian Nico Armanellille, joka valitettavasti ei edennyt seuraavaa kierrosta pidemmälle. Näin Heiskasellekaan ei tarjottu paikkaa keräilyihin.  

Itävallan avoimet jatkuvat sunnuntaina. Ensimmäisenä tatamille astelee Emma Aronen -61 kg joka kohtaa Makedonian Simona Zaborksan.

Sarjassa +68 kg Helena Kuusisto ottelee ensimmäisessä ottelussaan Hollannin Tania Vanesca Nortonia vastaan. Päivän viimeisenä suomalaisena tatamille astelee Joni Kolari sarjassa -60 kg. Hänen vastustajakseen on arvottu Sveitsin Dominic Rupp.

Ottelut alkavat n. 11.45 (paikallista aikaa).

 

Lisätietoa ja tuloksia:

https://www.sportdata.org/wkf/set-online/

Suomen karateliitto edustaa suomalaisia karateseuroja yli tyylisuuntarajojen. Liitossa on tällä hetkellä yli sata jäsenseuraa.

Karateliiton tarkoitus on "edistää ja kehittää karatea ja muita samantapaisia kamppailulajeja Suomessa ja toimia näiden kamppailulajien yhdistysten valtakunnallisena keskusjärjestönä kilpa-, kunto-, nuoriso-, ja muussa kamppailulajeihin liittyvässä toiminnassa."

Suomen karateliitto edustaa suomalaista karatea maailmanlaajuisissa karaten katto-organisaatioissa kuten Maailman karateliitto (WKF) ja Euroopan karateliitto (EKF).

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs