Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Karate 1 Premium League – Emma Aronen pronssiottelussa

Suomen Karateliitto Ry

Karate 1 Premium League – Emma Aronen pronssiottelussa

Tiedote.
Julkaistu: 18.10.2015 klo 15:17
Julkaisija: Suomen Karateliitto Ry

Karate 1 Premium Leaguen osakilpailu Itävallan avoimet jatkuivat sunnuntaina Salzburgissa.

Emma Aronen taisteli itseään naisten -61 kg pronssiotteluun, jossa kohtasi Makedonian Natashia Stefanovskan.

Ensimmäisessä ottelussaan Emma Aronen -61 kg kohtasi Makedonian Simona Zaborksan.

Aronen lähti aktiivisesti otteluun ja oli hyökkäävämpi osapuoli. Ensimmäinen piste sai kuitenkin Zaborska vastaiskusta Arosen hyökkäyksestä.

Aronen jatkoi kuitenkinkin hyvällä itseluottamuksella ja onnistui hetkeä myöhemmin tasoittamaan tilanteeseen 1-1.  Zaborska meni jälleen johtoon pisteellä mutta Aronen piti pään kylmänä ja sai jälleen tasoitettua ottelua 2-2.

Emma Aronen voitti lopulta ottelun 3-2 ja meni jatkoon seuraavalle kierroksella, jossa vastaan asettui Bosnia&Herzegovinan Delfina Tadic.

Tässä ottelussa Aronen muutti taktiikkaa ja tarjosi Tadicille tilaa hyökkäyksiin.

Nämä ei kuitenkaan tuonut pisteitä ja Aronen aktivoitui ottelun puolivälissä itse hakemaan pistettä, ja meni johtoon 1-0.

Tadicin oli hyökättävä ja ottelun loppuhetkillä Aronen rokotti Bosnialaista kahden pisteen vastapotkulla vartaloon.

Ottelu päättyi siis Arosen voittoon hienosti 3-0.

Kolmannella kierroksella vastaan asettui Venäjän Nailya Gataullina. Tämä napsi alkuun tasaisesti vastaiskuilla pisteitä mennen johtoon 3-0.

Aronen ei kuitenkaan tästä hermostunut vaan haki tilanteita ja onnistui yllättämään Gataullinan kolmen pisteen potkulla päähän kun ottelua oli jäljellä puoli minuuttia.

Otteluvoiton itselle luvuin 4-3 Aronen sinetöi vielä loppusekunneilla yhden pisteen suorituksella.

Voitto nosti Arosen puolivälieriin jossa hän kohtasi Itävallan Stephanie Kaup.

Ottelu alkoi tunnustellen, kilpailijat ovat hyvinkin tuttuja toisilleen ja molemmille annettiin huomautus passivisuudesta.

Aronen malttoi otella taktisesti ja odottaa tilaisuutta, ja ottelun ainoan pisteen hän sai hyvästä vastaiskusta Kaupin hyökätessä.

Ottelun myötä Aronen nousi semifinaaliin kohtaamaan tämän sarjan hallitsevaa Euroopan mestaria Lucie Ignace Ranskasta.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja molemmat ottelijat hakivat pistetilanteita. Ignace onnistui ensimmäisenä ja meni johtoon 1-0.

Aronen haki aktiivisesti tilanteita, mutta kokenut ranskatar pystyi liikkumaan alta pois, ja lisämään johtonsa vastaiskulla 2-0.

Ottelu päättyi lopulta Ignacen hyväksi 3-0, joten hän eteni loppuotteluun ja Aroselle jäi tyytyminen suoraan pronssiottelupaikkaan.  

Pronssiottelussa Arosen vastustajaksi nousi Makedonian Natasha Stefanovska. Ottelu eteni tasaisesti aina puoliväen yli jolloin Stefanovska onnistui vastaiskussaan Arosen hyökätessä ja meni johtoon 0-1.

Arosen ei auttanut kuin vimmatusti hakea pistettä, ja Stefanovska sai vielä yhden pisteen vastaiskusta, voittaen ottelun 0-2.  

Aronen sai kuitenkin tällä viidennellä sijallaan hyvän jatkon tämän syksyn kansainvälisiin kisoihin. Syksyn avauskilpailussaan Istanbul Openissa hän saavutti pronssia.

 

Ranskalaiset pudottivat Kuusiston ja Kolarin

Kuusisto aloitti kisansa voittamalla Hollannin Vanesca Tania Nortonin selvästi 2-0.

Seuraavalla kierroksella vastaan asettui Ranskan EM 3. Nadege Ait Ibrahim.

Kuusisto aloitti ottelunsa lupaavasti menemällä johtoon, ensin 1-0 ja hetken kuluttua 2-0 tilanteeseen.

Kokenut ranskatar ei hellittänyt ja pystyi ensin kaventamaan tilanteen 2-1 jonka jälkeen hän tasoitti tilanteen 2-2.

Ait Ibrahim voitti vielä seuraavan ottelunsa, mutta hävisi semifinaalissa maannaistaan vastaan, joten Kuusiston tie valitettavasti päättyi näissä kisoissa tähän.

Päivän viimeisenä suomalaisena tatamille asteleli Joni Kolari sarjassa -60 kg. Hän sai vastustajakseen Dominic Rupp Sveitsistä.

Kolari otti hienoisen johdon 1-0 ja liikkui sen jälkeen aktiivisesti pois alta sveitsiläisen hakiessa tasoitusta. Rupp sai kun saikin ottelun loppuhetkillä yhden pisteen, joten tasatilanteessa päättynyt ottelu ratkaistiin tuomariäänestyksellä.

Kolari sai liput puolelleen, ja eteni seuraavalle kierrokselle kohtamaan Ranskan Adam Jaqueray.

 Tämäkin ottelu oli tasainen, ja näytti sille että se päättyisi pisteittä, mutta aivan ottelun loppuhetkillä ranskalainen sai tehtyä pisteen. Kolari ei yrityksistä huolimatta saanut tasoitettua, ja näin ranskalainen meni jatkoon luvuin 1-0.

Jaqueray valitettavasti putosi seuraavalla kierroksella ja näin Kolarin kisa päättyi tähän.

Nämä kisat olivat viimeiset ennen marraskuun puolessa välissä Jakartassa käytävät Nuorten MM-kisat. MM-kisoihin valmistuva Nea Mänty kohtasi naisten katassa ensimmäisellä kierroksella Malesian Celine Xin Yi Leen. Mänty onnistui hyvin katassaan ja saikin puolelleen yhden tuomariäänen. Ottelu päättyi kuitenkin Leen hyväksi 4-1. Malesialainen voitti vielä kaksi seuraavaa otteluaan, mutta hävisi puolivärierässä, joten Männyn mahdollisuus keräilyyn tyrehtyi tähän.

Itävallassa kilpailleista urheilijoista myös Aaro Tuominen, Joni Kolari ja Pyry Heiskanen ovat matkalla Nuorten MM-kisaan.

Lisätietoa ja tuloksia:

https://www.sportdata.org/wkf/set-online/

 

Nuorten MM-kilpailut järjestetään Indonesian Jakartalla 12.-15.11.2015

Nuorten MM-2015 joukkue on nimetty: 

Kumite;

Joni Kolari miehet U21  -60kg

Aaro Tuominen miehet U21  -75kg

Pyry Heiskanen miehet U21  -84kg

Säde Tiger tytöt U18 -53kg

Kata:

Nea Mänty naiset U21 kata

Bess Mänty tytöt U16 kata

Saku Virtanen pojat U16 kata

Katajoukkue tytöt U18 (Pihla-Maaria Holmlund, Heta Virkkunen, Bess Mänty)

 

Lisätietoa MM-joukkueesta:

Anssi Kaltevo, urheilutoimenjohtaja
anssi.kaltevo@karateliitto.fi
050 314 1201

Suomen karateliitto edustaa suomalaisia karateseuroja yli tyylisuuntarajojen. Liitossa on tällä hetkellä yli sata jäsenseuraa.

Karateliiton tarkoitus on "edistää ja kehittää karatea ja muita samantapaisia kamppailulajeja Suomessa ja toimia näiden kamppailulajien yhdistysten valtakunnallisena keskusjärjestönä kilpa-, kunto-, nuoriso-, ja muussa kamppailulajeihin liittyvässä toiminnassa."

Suomen karateliitto edustaa suomalaista karatea maailmanlaajuisissa karaten katto-organisaatioissa kuten Maailman karateliitto (WKF) ja Euroopan karateliitto (EKF).

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs