Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Kansainvälisen Wildlife Vaasa –luontoelokuvafestivaalin finalistit on valittu

Vaasan kaupunki

Kansainvälisen Wildlife Vaasa –luontoelokuvafestivaalin finalistit on valittu

Tiedote.
Julkaistu: 18.07.2016 klo 15:32
Julkaisija: Vaasan kaupunki

Wildlife Vaasa –luontoelokuvafestivaalin yhteydessä järjestettävän elokuvakilpailun finalistit ja ehdokkaat erikoispalkinnon saajiksi on valittu. Kilpailuun ilmoitettiin ennätykselliset 922 elokuvaa yli 80 maasta. Loppukilpailuun selviytyi 60 elokuvaa ja erikoispalkinnoista kilpailee 50 elokuvaa.

Wildlife Vaasa luontoelokuvafestivaalia vietetään Vaasassa 28.9.–2.10.2016. Festivaalin teemana on energia ja ilmaston lämpeneminen.

Kahden vuoden välein toistuva Wildlife Vaasa on Skandinavian ainoa kansainvälinen luontoelokuvafestivaali. Ensimmäisen kerran se järjestettiin vuonna 2002.

Festivaalin elokuvakilpailun tavoitteena on lisätä ihmisten tietoisuutta ja osallistua kansainväliseen vuoropuheluun ympäristöön liittyvistä asioista. Kaikki kilpailuun osallistuneet elokuvat ovat uusia tuotantoja viimeisen kolmen vuoden ajalta.

Kansainvälinen tuomaristo valitsee voittajat

Finaaliin valitut elokuvat kilpailevat seuraavissa sarjoissa: luonnonhistoria, ympäristö & luonnonsuojelu, tiede, Pohjoismaiset elokuvat ja lyhytelokuvat. Ehdokkaat erikoispalkinnon saajaksi kilpailevat sarjoissa: animaatiot, energia, kansantieteelliset elokuvat, vedenalaiset elokuvat ja ensikertalaisten tekemät elokuvat. Finaaliin valituista palkitaan joka sarjassa kolme parasta; erikoispalkintoja jaetaan yksi per sarja.

Muun muassa ammattimaisista elokuvantekijöistä koostuva kansainvälinen tuomaristo arvioi elokuvat mm. juonen, kuvan ja äänen käsittelyn, tekstityksen ja juonnon sekä kasvatuksellisten ja viihdearvojen perusteella. Kilpailun voittajat julkistetaan festivaalin lopuksi.

Tiedot finaaliin valituista ja erikoispalkinnon saajiksi ehdolle asetetuista elokuvista löytyvät Wildlife Vaasan nettisivuilta www.wildlife.vaasa.fi.

Elokuvanäytöksiin vapaa pääsy

Kaikki loppukilpailuun valitut sekä ehdokkaat erikoispalkinnon saajiksi esitetään ilmaisissa näytöksissä festivaalin aikana. Näytökset ovat kaikille avoimia ja niissä on kaikenikäisille, myös lapsille, sopivia elokuvia. Esityspaikat ovat Kulttuuritalo Fanny ja Vaasan kaupunginkirjaston Draama-sali. Festivaalin ohjelma julkaistaan syyskuun alkupuolella.

Wildlife Vaasa –luontoelokuvafestivaalin järjestämisen ovat mahdollistaneet Vaasan kaupunki, Pohjanmaan liitto, KulturÖsterbotten, Svenska kulturfonden, Etelä-Pohjanmaan kulttuurirahasto, Veljekset Gröndahlin säätiö, Hedmanin säätiö ja Wildlife Vaasa festivaalin tukiyhdistys ry.

Lisää tietoa festivaalista: www.wildlife.vaasa.fi .

 

Lisätiedot:

Ilias Missyris, kulttuurikoordinaattori ja Wildlife Vaasa -festivaalin tuottaja, Vaasan kaupunki, kulttuurikeskus, p. 0400 800 302, ilias.missyris(at)vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

www.vaasa.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs