Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Kaiken kansan keinonurmi Pansion Kisapuistoon

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Kaiken kansan keinonurmi Pansion Kisapuistoon

Tiedote.
Julkaistu: 28.08.2015 klo 10:37
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

 Pansion Kisapuiston peruskorjaus on valmis. Työhön ryhdyttiin kentän hulevesiongelmien takia. Samalla asennettiin tekonurmi, ja kenttää pidennettiin niin, että sillä voi pelata myös amerikkalaista jalkapalloa. Kentällä on myös kahden poikittaisen nappulakentän viivat. Kenttä on nyt niin suuri (113 m x 65 m), että vapaamuotoisessa käytössä sinne mahtuu monta palloilu- tai liikuntaporukkaa samaan aikaan. Kentästä voi varata kumpaakin puolikasta erikseen.

 

Syyskauden vuoroja voi varata 31.8. alkaen

Koululaiset, päiväkotilapset, alueen Nappulaliiga ja asukkaat ovat jo ottaneet tekonurmen vapaaseen käyttöön. Varsinainen vuorovaraus tälle syyskaudelle avataan maanantaina 31.8.2015 verkkokalenterissa (https://timmi.turku.fi). Syyskaudelle vuoroja voivat varata kaikki seurat ja muut liikuntaporukat. Ensi kaudella eli keväästä 2016 alkaen siirrytään tavallisiin tekonurmikenttien vuorovaraustapoihin: arkipäivien käyttö koululaisille ja päiväkotilapsille, iltavuorot seurojen vakiovuoroille ja peleille. Alueen asukkaille varataan kuitenkin myös vapaita pelailuvuoroja iltaan. Tekonurmikentän avajaisia vietetään Pansio-Perno-päivänä la 5.9.2015 klo 12 alkaen.

 

Ison tekonurmikentän lisäksi Kisapuistossa on pallopeleille myös pienempi kivituhkakenttä ja monitoimikenttä, joten varattujen vuorojen aikanakin innokkaat palloilijat löytävät tilaa pelata. Kisapuiston monipuolisessa aluekeskuksessa on myös kuntorata, puistokuntosali, rantalentopallokenttä, pulkkamäki, skeittipaikka, rullaluistelurata, juoksurata, pituushyppypaikka, koripallokenttä, kaksi tenniskenttää sekä leikkipaikka.

 

Iso panostus kaupungilta

Kentän korjaus on merkittävä panostus Turun kaupungilta alueen asukkaille, pallopelien harrastajille ja seuroille. Peruskorjaus toteutettiin kaupungin investoinneista, ja siihen saatiin noin 125 000 euroa tukea valtion asuinalueiden rahoitus- ja kehittämiskeskukselta (ARA). Kokonaiskustannukset olivat noin 700 000 euroa, joista tekonurmen osuus oli 210 000 euroa eli 30 %. Välttämättömiin korjauksiin eli kentän pohjatöihin ja viemäröintiin kului rahoista yli kaksi kolmannesta.

 

Turun kaupungin tekonurmiverkostosta

Kisapuiston ison tekonurmen valmistuttua Turun kaupungilla on nyt yhteensä kymmenen tekonurmikenttää ulkona. Niistä kuusi on kokomittaisia ja neljä pienpelikokoisia. Lähivuosien alustavissa investointisuunnitelmissa on Urheilupuiston yläkentän tekonurmen vaihto uuteen ja vanhan kierrättäminen Tallimäenpuistonkentälle (eli Juhana Herttuan koulun läheiselle kentälle) 2016 sekä Kupittaan 1-kentän tekonurmetus muutaman vuoden kuluttua. Keinonurmia toivotaan yhä enemmän niiden käyttömukavuuden takia, mutta kaupungin budjettivarat eivät riitä kuin hitaaseen ja hallittuun verkoston kasvattamiseen. Joillakin seuroilla on myös omia tekonurmia.

Lisätiedot

peruskorjaus ja liikuntapaikkaverkosto:

liikuntasuunnittelija
Kristina Karppi
kristina.karppi@turku.fi
puh. 050 554 6281
Liikuntapalvelukeskus
Vapaa-aikatoimiala
Turun kaupunki

vuorovaraukset:

asiakaspalveluesimies
Sari Ekqvist
sari.ekqvist@turku.fi
puh. 050 554 6213
Liikuntapalvelukeskus
Vapaa-aikatoimiala
Turun kaupunki 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs