Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Julkisuudesta tutut jakavat Reumaliiton liikuntaviestiä videolla

Suomen Reumaliitto ry

Julkisuudesta tutut jakavat Reumaliiton liikuntaviestiä videolla

Tiedote.
Julkaistu: 08.05.2015 klo 14:35
Julkaisija: Suomen Reumaliitto ry

                                                                                                Tiedote vapaasti julkaistavissa

Reumaliitto kannustaa Liikkeestä hyvinvointia -toimintateemallaan kansalaisia liikunnalliseen elämäntapaan ja omasta hyvinvoinnistaan huolehtimiseen. Liitto julkaisi perjantaina 8.5. Liikkeestä hyvinvointia -videon, (linkki videoon http://bit.ly/1F3wmzq), johon Aikakone on lahjoittanut kappaleensa Liian vanha. Videollaan liitto haluaa nostattaa kaikkia tuki- ja liikuntaelimistöstään huolehtivia kansalaisia liikkumaan monipuolisesti omien mieltymystensä mukaan.

Videoon on saatu mukaan runsas joukko julkisuuden henkilöitä kannustamaan kansalaisia löytämään omaa liikunnankipinäänsä. Mukana ovat mm. Aikakone-yhtye (Sani, Jazu, Maki, Alex), Heikki Kahila, Noora Karma, Marko Keränen, Paula Koivuniemi, Kaisa Liski, Aira Samulin, Anu Sinisalo, Kaarina Suonperä, Satu Taiveaho, Jorma Uotinen ja Markku Veijalainen.

Viesti on, että jokainen voi löytää liikunnan ilon omalla tavallaan – kukaan ei ole liian vanha liikkumaan! Yksi minuutti liikuntaa pidentää seitsemän minuuttia elämää. Työterveyslaitos on mukana asiantuntijatahona ja yhtenä pääyhteistyökumppaneista. Tekijät toivovat, että liikuntaviestiä levitetään eteenpäin videon linkkiä jakamalla.

Liikunnan ja musiikin vaikutuksista kova näyttö

"Tanssin vaikutusta aivoihin tutkitaan Suomessakin kuumeisesti. Liikunnan ja musiikin positiivisista vaikutuksista on niin kovaa näyttöä, että osa aivotutkijoista arvelee tanssin olevan nimenomaan se kultajyvä harrastusten joukossa, joka pystyy yhdistämään nämä molemmat", toteaa tutkimusprofessori Minna Huotilainen Työterveyslaitokselta.

Minna Huotilaisen mukaan musiikilla on osoitettu olevan hyvin voimakas vaikutus kognitiivisiin taitoihin. Musiikin kuunteleminen aikaansaa positiivisuutta ja virkeyttä. ”Liika istuminen ei ole terveellistä keholle eikä myöskään kognitiivisille kyvyille. Nouse seisomaan puheluiden, esitelmien tai kokousten aikana. Seisaaltaan päätösten tekeminen on helpompaa kuin istuen", kannustaa tutkimusprofessori Minna Huotilainen.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Maria Ekroth, Suomen Reumaliitto, puh. 040 707 9114

Suomen Reumaliitto on valtakunnallinen järjestö, johon kuuluu 160 jäsenyhdistystä ja niihin 41 000 henkilöjäsentä. Liitto tekee työtä reuma- ja muiden tuki- ja liikuntaelinsairaiden asialla. Liitto on perustettu vuonna 1947.

Kuvatekstit:
Videon kuvauksissa Helsingissä Kampin kauppakeskuksessa yleisö pääsi ennakkoon liikkumaan Aikakoneen uuden Liian vanha -kappaleen tahtiin.

Paula Koivuniemi ja Aikakoneen Jazu näyttävä videolla esimerkkiä liikunnan ilosta.
Kuvat: Markku Veijalainen

Liitetiedostot

Suomen Reumaliitto on valtakunnallinen järjestö, johon kuuluu 160 jäsenyhdistystä ja niihin 41 000 henkilöjäsentä. Liitto tekee työtä reuma- ja muiden tuki- ja liikuntaelinsairaiden asialla. Liitto on perustettu vuonna 1947.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs