Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Jätä pullot kauppaan YK:n Maailman vesipäivänä 22.3.2016

SodaStream

Jätä pullot kauppaan YK:n Maailman vesipäivänä 22.3.2016

Tiedote.
Julkaistu: 21.03.2016 klo 08:00
Julkaisija: SodaStream

Jopa yli miljardi ihmistä kärsii puhtaan juomaveden puutteesta. Suomalaiset ostivat viime vuonna kaupasta 68 miljoonaa litraa pullotettua vettä, vaikka hanavetemme laatu on korkea. YK:n Maailman vesipäivänä kannattaa jättää pullovedet kauppaan ja juoda vettä hanasta.

Suomalaiset käyttävät kodeissaan keskimäärin 155 litraa vettä vuorokaudessa. Vuonna 2015 kaupasta kotiin kannettiin 68 miljoonaa litraa pullovettä*, mikä vastaa 136 miljoonaa 0,5 litran pulloa. 

– Suomen Luonto valitsi vuonna 2002 ulkomailta rahdatun pulloveden vuoden turhakkeeksi, jota se Suomen kaltaisessa maassa todella on. Tutkimuksissa hanavesi on tämän lisäksi päihittänyt pullotetut vedet puhtaudessaan, toteaa SodaStreamin Pohjoismaiden markkinointipäällikkö Michele Fitzwilliams.

Suomalaiset ovat maailman mittakaavassa etuoikeutetussa asemassa, koska hanoistamme tulee mahdollisesti maailman parasta vettä, ja alueelliset erot veden laadussa ovat pieniä. Vuonna 2014 saksalainen vesisommelier maistoi seitsemää kraanavettä eri puolilta Suomea ja tuolloin voiton vei helsinkiläisten hanavesi**.

Suomalaista hanavettä osataan toki myös arvostaa. Suomalaiset valmistavat maailman eniten hiilihapotettuja juomia tuoreesta hanavedestä kotona. Vuosittain niitä valmistetaan Suomessa noin 40 miljoonaa litraa. Hiilihapotuslaitteita löytyy SodaStreamin helmikuussa 2016 teettämän tutkimuksen mukaan jo joka kolmannen suomalaisen kotoa***.

Kansainvälistä YK:n Maailman vesipäivää vietetään nyt 24:ttä kertaa. Vesipäivä muistuttaa puhtaan veden tärkeydestä, josta ei välttämättä puhuta tarpeeksi länsimaissa.

Lähteet:
*Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto http://www.panimoliitto.fi/panimojuomien-kotimaanmyynti-laskiedelleen pudotusta-kaikissa-juomaryhmissa/
**Helsingin Sanomat http://www.hs.fi/kotimaa/a1391157818431
***SodaStreamin tutkimus 2016 (Cint AB:n tutkimuspalvelu, n=1 030 15–80-vuotiasta suomalaista)

Lisätietoja:
Pohjoismaiden markkinointipäällikkö Michele Fitzwilliams, SodaStream, michele.fitzwilliams@sodastream.com tai p. +45 30 366 563

Kuvapyynnöt:
Annamari Säteri, Viestintätoimisto Drum, annamari.sateri@drum.fi, p. 050 409 2177

Liitetiedostot

SodaStream on 45 maassa toimiva virvoitusjuoma-alan yritys, joka valmistaa ja markkinoi hiilihapotuslaitteita, hiilidioksidia ja virvoitusjuomien valmistamiseen tarkoitettuja virvoitusjuoma- sekä makuvesitiivisteitä. SodaStream on alansa globaali markkinajohtaja. Hiilihapotuslaitteita on yli 500 000 suomalaisessa kotitaloudessa ja Suomessa SodaStreamilla on noin 1200 jälleenmyyjää. Yhtiön osake on noteerattu New Yorkin pörssissä. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs