Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Jaakkolan perhe viettää yhteisen kesälomansa partioleirillä

Uudenmaan Partiopiiri ry

Jaakkolan perhe viettää yhteisen kesälomansa partioleirillä

Tiedote.
Julkaistu: 11.07.2016 klo 08:00
Julkaisija: Uudenmaan Partiopiiri ry

Hämeenlinnan Evon metsään kohoaa heinäkuun lopussa kahdeksan päivää kestävä partiolaisten suurleiri, jolle on tulossa 17 000 osallistujaa Suomesta ja ulkomailta. Satojen muiden perheiden tapaan myös Henny ja Simo Jaakkola lapsineen viettävät viikon kesälomastaan leirillä.

Roihu-leiri on tarkoitettu 12-17-vuotiaille nuorille, mutta leirin pyörittämiseen tarvitaan myös tuhansia vapaaehtoisia aikuisia. Monet aikuisista lähtevät leirille koko perheen voimin ja leirin sisään rakennetaankin oma alue perheille, jossa he asuvat leirin ajan. Perheleirissä Riehussa asuu noin 2000 henkilöä, joista noin 1000 on alle 11-vuotiaita lapsia.

Lohjan Nummityttöjen Henny Jaakkola (o.s. Tirkkonen) ottaa mukaansa suurleirille ensikertalaiset Islan (3 v.), Maxin (11 kk) sekä miehensä Simon, joka on ei-vielä-partiolainen. ”Retkeilyä on harjoiteltu Lohjan Nummityttöjen perhepartion kanssa ja sopivat vauvankantovälineet on testattu ja hankittu”, nykyään Espoon puolella asuva Henny kertoo leirivalmisteluista.

Roihu-leiri on kuin pieni kaupunki. Siellä on mm. kahviloita, kioskeja, oma palokunta ja sairaala. Kaikilla leirille tulevilla aikuisilla on oma työtehtävä, joka voi olla esimerkiksi leirikeittiössä, nettitoimituksessa, ohjelmapisteessä, kahvilassa tai omista pikkulapsista huolehtiminen. Perheleirissä on myös päiväkoti ja kouluikäisille lapsille järjestetään päivittäin omaa ohjelmaa.

”Lähdemme Simon kanssa Roihun leirileipomoon - Bonfire Bakeryyn puolikkaalla pestillä. Tarkoituksena on leipoa metsäolosuhteissa itse rakennetulla uunilla leipää ja pizzaa Chez Tilhi -nimisen johtajien tilausravintolan tarpeisiin. Olemme tiimin kanssa käyneet leipomovierailulla ja miettineet, kuinka leipomotoiminta leirillä järjestetään. Lisäksi leirialueelle on noussut tiimityöllä komea uuni, jota pitäisi vielä käydä viimeistelemässä”, kertoo Henny leiripestistään. Pariskunta hoitaa vuorotellen Islaa ja Maxia ja nauttivat avoimen päiväkodin ohjelmasta. ”Odotan Roihulta suurleiritunnelmaa, partioystäviä ja yhdessä tekemisen riemua. Sekä rentoa ajanviettoa perheen kanssa.”

Roihun jälkeisen ajan partiosuunnitelmat on selvät: ”Aiomme jatkaa perhepartiotoiminnan kehittämistä Lohjan Nummitytöissä!”, Henny nauraa.  

Kuva: Katja Kuusinen

FAKTOJA ROIHUN PERHELEIRISTÄ

  • Perheleirin vahvuus on noin 2000 henkilöä, joista alle 11-vuotiaita lapsia on noin 1000
  • Alle 3-vuotiaita on noin 200
  • Nuorimmat leiriläiset ovat syntyneet tänä vuonna
  • Vanhimmat perheleirissä asuvat ovat yli 70-vuotiaita
  • Perheleirin avoimeen päiväkotiin ja varsinaiseen päiväkotiin on ilmoittautunut yhteensä noin 450 lasta
  • Kouluikäisten ohjelmaan osallistuu noin 200 lasta

 

Roihu-projektin liekehtimistä voit seurata verkkosivujemme lisäksi Roihun blogissa ja
Facebook-sivuilla, Twitterissä sekä muissa sosiaalisen median kanavissa, @roihu2016.

Roihun Youtube-kanavalla voi virittäytyä leiritunnelmaan: https://www.youtube.com/watch?v=y7jQA6oWk74

Kuvia median käyttöön
Roihu-leirin pressikuvat: http://roihu.kuvat.fi/kuvat/Lehdist%C3%B6kuvat/
Suomen Partiolaisten kuvapankki: partiokuvia.kuvat.fi

 

Lisätietoja

Henny Jaakkola, p. 0401583313, henny.jaakkola@uusimaa.partio.fi

Suomen Partiolaisten tiedottaja Elina Kamppari, p. 044 2700609, elina.kamppari@partio.fi

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/liity

Koko vuoden kestävä nuorisoelämys Roihu Hämeenlinnan Evolla 20.–28.7.2016. 17 100 ilmoittautuneesta leiriläisestä jopa 3000 tulee ulkomailta. Kaiken kaikkiaan Roihulla on osallistujia 45:stä eri maasta. Leiri on avoin myös kaikille partioon kuulumattomille ja heitä on tulossa leirille noin 2000.

Liitetiedostot

Uudenmaan Partiopiiri on 63 paikallisen partiolippukunnan yhteinen piirijärjestö. Piiri tukee ja palvelee toiminta-alueensa lippukuntia, joita on kauniissa kaaressa pääkaupunkiseudun ympärillä Hangosta Hyvinkään ja Mäntsälän kautta Virolahdelle. Piiri tukee lippukuntien partiotoimintaa sen kaikilla osa-alueilla, järjestää ohjelma- ja koulutustapahtumia sekä koordinoi lippukuntien lähitukea,  aluetyötä. 

Partio on täynnä ystävyyttä, naurua ja unohtumattomia elämyksiä. Partio on kaikille avoin harrastus, joka vaalii vastuuntuntoisuutta, ympäristön ja toisten ihmisten huomioimista sekä johtajuustaitoja. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/liity

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs