Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Iso-Syötteellä huippuedustus lumilautailun SM-kilpailuissa

Hiihtokeskus Iso-Syöte Oy

Iso-Syötteellä huippuedustus lumilautailun SM-kilpailuissa

Tiedote.
Julkaistu: 13.04.2015 klo 13:04
Julkaisija: Hiihtokeskus Iso-Syöte Oy

Lumilautailun SM-kilpailut alkoivat Rukalla viime torstaina 9.4. boardercrossin merkeissä. Iso-Syöte Amateur Teamin laskijat Aki-Petteri Iinatti, Aleksi Nevakivi ja Eemeli Iinatti kilpailivat kaikki 15-17 vuotiaille tarkoitetussa Rookie-sarjassa. Syötteen pojat dominoivat sarjaa haastavalla ja kovalla radalla. Aki aloitti vahvasti, mutta harmillinen kaatuminen tipautti hänet välierän toiselta sijalta ulos finaaleista, sijoitus oli lopulta kahdeksas. Muut tiimiläiset laskivat täydelliset laskut; Aleksi voitti ja Eemeli tuli toiseksi. Myös Iso-Syötteellä harjoittelevat Janne Posio ja Sami Kallo pärjäsivät hienosti. Posio otti Rookie-sarjan neljännen sijan ja Kallo nuorempien Grom-sarjan pronssia.

Toisena kilpailupäivänä laskettiin halfpipen mestaruudesta. Olosuhteet olivat valitettavan epäsuotuisat, räntäsateesta johtuen kaikki laskijat painivat vauhdinotto-ongelmien kanssa. Pipen treenaaminen on ollut AM Teamin jäsenillä vähäistä ja siihen nähden he pärjäsivät hyvin. Tiimiläisten valmentaja Mikko Terentjeff kertoi erityisesti Aleksin ylittäneen itsensä paipissa; ”Tuomarit näyttivät kuitenkin pitävän pyörittyjä asteita huomattavasti isoja ilmoja tärkeämpinä. Tämä ratkaisi Aleksin jäämisen pois palkintopallilta.” Aleksi sijoittui neljänneksi. Sami Kallo ylsi omassa sarjassaan hienosti hopealle.

Lauantaina kilpailtiin upean aurinkoisessa säässä slopestylen herruudesta. Sekä Eemelillä, että Jannella oli hankaluuksia vauhtien kanssa, eivätkä he onnistuneet saamaan puhtaita suorituksia. Akilla puolestaan oli harjoituksissa vaikeuksia saada temput kohdilleen. ”Hän kuitenkin osoitti loistavaa kisapäätä onnistumalla kuudenteen sijaan oikeuttaneella laskullaan.” Terentjeff kertoo ja kommentoi myös Nevakiven laskua: ” Harmillinen horjahdus viimeisessä kaiteessa tipautti sijoitusta.”  Aleksi tuli viidenneksi hiukan epäpuhtaalla suorituksella. Gromeissa Sami Kallo pärjäsi loistavasti ja toi kotiin kultaisen mitalin.

”Kaiken kaikkiaan kisoista jäi päällimmäisenä mieleen suomalaisten vahvuus slope stylessä. Syöteläisten pärjääminen kertoo loistavista harjoitusmahdollisuuksista Iso-Syötteellä.” Terentjeff tiivistää ja jatkaa: ”Valmentajana olen mielettömän tyytyväinen poikiin, heillä oli loistava yhteishenki, motivaatio ja tsemppi päällä läpi kisojen. Muistettiin mistä tässä lajissa on todella kysymys. Odotan innolla tulevia reissuja jätkien kanssa!”

 

Taustaa:

Hiihtokeskus Iso-Syöte on pyörittänyt lupaaville nuorille laskijoille tarkoitettua Amateur Teamia syksystä 2013 lähtien. Iso-Syöte tukee laskijoita tarjoamalla heille huipputasoiset harjoitusolosuhteet, valmennusta ja taloudellista tukea. AM Teamiin kuuluu tällä hetkellä kolme 15-17 vuotiasta lumilautailijaa, jotka harjoittelevat säännöllisesti Iso-Syötteellä. Menestystä on saavutettu kansallisen tason lisäksi myös ulkomailla.

 

Kokonaistulokset Suomen Lumilautaliiton sivuilta: www.fsa.fi

Lisätietoja antaa:

Hiihtokeskus Iso-Syöte Oy

Markkinointikoordinaattori

Veinalotta Vesterinen

veinalotta.vesterinen@isosyote.com

040 558 6680

 

Liitetiedostot

Hiihtokeskus Iso-Syöte on Suomen eteläisin tunturi, jonne Helsingistä kertyy matkaa 750km.

Iso-Syöte on perinteinen hiihtokeskus jossa laskettelu ja hauskanpito lumella ovat pääasiassa. Hiihtokeskuksessa on yhteensä 16 rinnettä ja kuusi hissiä. Suomen lumivarmimmalla alueella sijaitsevassa keskuksessa panostetaan erityisesti lapsiperheisiin sekä freestylelaskijoihin. Hiihtokeskus Iso-Syötteeseen kuuluu rinnetoimintojen lisäksi vuokraamo, hiihtokoulu ja lastenhoitotalo. Tunturin ympäristössä sekä kansallispuistoalueella kulkee 120 kilometriä pitkä latuverkosto. Suomen hiihtokeskusyhdistys valitsi Iso-Syötteen vuoden 2012 parhaaksi hiihtokeskukseksi. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs