Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Internationella Wildlife Vaasa-naturfilmsfestivalens finalister har valts

Vaasan kaupunki

Internationella Wildlife Vaasa-naturfilmsfestivalens finalister har valts

Pressmeddelande.
Publicerad: 18.07.2016 kl. 15:47
Utgivare: Vaasan kaupunki

Finalisterna och mottagarkandidaterna för specialpriset i filmtävlingen som ordnas i samband med Wildlife Vaasa-naturfilmsfestival har valts.Till tävlingen anmäldes rekordantalet 922 filmer från mer än 80 länder.Till finalen tog sig 60 filmer och 50 filmer tävlar om specialpriset och representerar allt som allt 58 olika länder.

Wildlife Vaasa naturfilmsfestival ordnas i Vasa 28.9-2.10.2016. Festivalens tema är energi och klimatuppvärmning.

Wildlife Vaasa som ordnas med två års mellanrum är den enda internationella naturfilmfestivalen i Skandinavien. Första gången ordnades den år 2002.

Syftet med festivalens filmtävling är att öka människors medvetenhet samt att medverka i en internationell dialog i miljöärenden. Alla filmer som deltar i tävlingen är nya produktioner från de tre senaste åren.

En internationell jury väljer vinnarna

De filmer som väljs till finalen tävlar i följande kategorier: naturhistoria, miljö & naturskydd, vetenskap, Nordiska filmer och kortfilmer. Kandidaterna för specialpriset tävlar i följande kategorier: animationer, energi, etnologiska filmer, undervattensfilmer och filmer av debutanter. De tre bästa i varje kategori får pris; i varje kategori utdelas ett specialpris.

Den internationella juryn består bl.a. av professionella filmmakare som bedömer filmerna bland annat utgående från tema, bild- och ljudbearbetning, textning och presentation samt pedagogiskt- och underhållningsmässiga värden. Som avslutning på festivalen offentliggörs vinnarna.

Uppgifter om de filmer som valts till finalen och de som anmälts som kandidater till specialpriset finns på Wildlife Vaasas webbsidor www.wildlife.vaasa.fi.

Gratis inträde till filmförevisningarna

Alla de filmer som valts till finalen samt de som kandiderar för specialpriset visas på avgiftsfria föreställningar under festivalen. Föreställningarna är öppna för alla och där finns lämpliga filmer för alla åldrar, även för barn. Filmerna visas på Kulturhuset Fanny och i Vasa stadsbiblioteks Drama-sal. Festivalens program publiceras i början av september.

Till ordnandet av Wildlife Vaasa-naturfilmsfestival har följande parter i år bidragit: Vasa stad, Österbottens förbund, KulturÖsterbotten, Svenska kulturfonden, Etelä-Pohjanmaan kulttuurirahasto, Bröderna Gröndahls stiftelse, Hedmans stiftelse och stödföreningen för Wildlife Vaasa festival.

Mera information om festivalen: www.wildlife.vaasa.fi .

 

Ytterligare information:

Ilias Missyris, kulturkoordinator och Wildlife Vaasa -festivalens producent, Vasa stad, kulturcentret, tfn 0400 800 302, ilias.missyris(at)vasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

www.vasa.fi

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs