Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Hyvinvointipalveluista potkua kansallispuistojen luontomatkailuun

Metsähallitus

Hyvinvointipalveluista potkua kansallispuistojen luontomatkailuun

Tiedote.
Julkaistu: 14.10.2015 klo 11:43
Julkaisija: Metsähallitus

Tiilikkajärven ja Etelä-Konneveden kansallispuistojen matkailuyrittämistä vauhditetaan uusilla terveyteen ja hyvinvointiin liittyvillä palveluilla. Yritykset kehittävät Metsähallituksen ja Savonia-ammattikorkeakoulun asiantuntijoiden avulla viisi uutta kansallispuistoihin tukeutuvaa, terveyttä ja hyvinvointia edistävää matkailupalvelutuotetta. 

”Tutkimusten mukaan luontoympäristö edistää terveyttä ja hyvinvointia. Kansallispuistojen upea luonto tarjoaa monipuolisesti mahdollisuuksia luontoon perustuville hyvinvointimatkailupalveluille. Yritysten tuotekehittelyä edistämällä haluamme luoda lisää palveluja kansallispuistojen kävijöille. Tämä vahvistaa yritysten toimintaedellytyksiä ja sitä kautta paikallistaloutta laajemminkin”, sanoo projektipäällikkö Liisa Kajala Metsähallituksen luontopalveluista.

Palveluita ryhdytään kehittämään ja yritysverkostoja vahvistamaan torstaina 29.10. Kuopiossa järjestettävässä Kansallispuistomatkalla hyvinvointiin -seminaarissa, johon on kutsuttu mukaan seudun luontomatkailu- ja hyvinvointialan toimijoita. Seminaarissa kuullaan asiantuntijatietoa luonnon hyvinvointi- ja terveysvaikutuksista sekä esimerkkejä jo onnistuneista, kansallispuistoon perustuvista hyvinvointituotteista. Yrityksille suunnatut työpajat ja yrityskohtainen tuotekehittely käynnistyvät marraskuussa.

Palveluita ja hyvinvointituotteita kehitetään  yksivuotisessa hankkeessa, joka päättyy elokuun lopussa 2016. Hanketta rahoittaa Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Euroopan Sosiaalirahastosta.

Hankkeen verkkosivut ja aloitusseminaarin ohjelma: http://www.metsa.fi/kansallispuistomatkalla-hyvinvointiin

Tiedotusvälineet ovat tervetulleita seuraamaan seminaaria. osoitteessa Rauhalahden Jätkänkämppä, Katiskaniementie 8, Kuopio. Asiantuntijoita voi haastatella myös lounastauolla klo 11.15-12.15.


Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Projektipäällikkö Liisa Kajala, Metsähallituksen luontopalvelut, liisa.kajala(at)metsa.fi, puh. 0400 233 571

Ajalla 19.-23.10. ->
Aluepäällikkö Jouni Aarnio, Metsähallituksen luontopalvelut, jouni.aarnio(at)metsa.fi, puh. 040 735 2804

Tiedotteen liitteenä kaksi valokuvaa (Etelä-Konneveden Vuori-Kalajalta ja Tiilikkajärven Uiton Kämpältä). Kuvatiedot: Metsähallitus/Tea Karvinen. Kuvat saa julkaista vain kerran ja tämän uutisen yhteydessä. Verkkokäytössä kuvien resoluution oltava 72 ppi.

Tiedotteen liitteenä myös hankkeen logot.

Liitetiedostot

 

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs