Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Hiihdon MM-kisojen avajaisjuhlat kokoavat kansan ja urheilijat Lahden torille

Lahti 2017

Hiihdon MM-kisojen avajaisjuhlat kokoavat kansan ja urheilijat Lahden torille

Tiedote.
Julkaistu: 21.09.2016 klo 13:14
Julkaisija: Lahti 2017

Ensi vuoden pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisat käynnistyvät kaikille avoimella kansanjuhlalla Lahden torilla ja lähikaduilla. Suomen 100-vuotisjuhlavuoden hengessä rakennettavan avajaisjuhlan ohjelma nivoo yhteen suomalaisen urheilun ja kulttuurin. Juhlaa on suunnittelemassa ja toteuttamassa yli 1500 esiintyjän joukko ammattilaisista paikallisiin koululaisiin.
 
Avajaisjuhla polkaistaan käyntiin keskiviikkona 22.2.2017 klo 19 Lahden torilla. Kansainvälisen Hiihtoliiton viralliseen protokollaan kuuluvien juhlallisuuksien ympärille koottua ohjelmaa on tekemässä yli 1500-päinen esiintyjäjoukko urheilun ja kulttuurin paikallisia ja valtakunnallisia osaajia. Avajaisten pääteemoja ovat ystävyys, rohkeus ja luonto.
 
- Haluamme tuoda perinteiset avajaiset ajan hengessä lähemmäksi yleisöä. Luvassa on lämminhenkinen ja yhteisöllinen tapahtuma, jossa suomalainen ja päijät-hämäläinen osaaminen pääsee laajasti esiin, kertoo avajaisten taiteellinen johtaja Hannu Kella.
 
Avajaisjuhlassa on mukana laaja kirjo eri lajien urheilijoita, tanssijoita ja laulajia, muun muassa tuhannen harrastaja- ja koululaislaulajan suurkuoro sekä Sinfonia Lahti kapellimestarinsa Dima Slobodenioukin johdolla. Täydellinen esiintyjäkattaus julkistetaan myöhemmin.
 
MM-kisoihin osallistuvien noin 60:n maan urheilijoista koostuva paraati saapuvat avajaisjuhlaan pitkin Aleksanterinkatua yleisön ympäroimänä. Aleksanterinkatu ja muut toria ympäröivät kadut suljetaan liikenteeltä avajaisten ajaksi.
 
Tori sykkii kisatunnelmaa keskellä Lahtea
 
Avajaisjuhlan jälkeen Lahden torilla tapahtuu MM-kisojen aikaan päivittäin. Perjantaista 24.2. eteenpäin kisapäivät huipentuvat torilla palkintojuhliin, joissa jokaisen kisan parhaat saavat palkintonsa. Mitaliseremoniat alkavat pääosin klo 20.30 ja kisakansaa aletaan lämmitellä 45 minuuttia aikaisemmin paikallisten artistien voimin.
 
Torilla sijaitsevat ohjelmalavan lisäksi mm. kisojen virallinen puurakenteinen laskuri, info- ja lipunmyyntipiste sekä ravintola-alue, jossa juhlat jatkuvat palkintojenjakojen jälkeen. 800 asiakaspaikkaa sisältävän ravintola-alueen tuotannosta vastaa Casseli Catering. Ravintola- ja kahvilapalveluista pääsee nauttimaan elävän musiikin, kisascreenien ja muun oheisohjelman ääressä.
 
Casseli Catering on MM-kisojen virallinen kumppani ja vastaa valtaosasta kisavieraiden ruokapalveluista myös kisa-alueella Urheilukeskuksessa. Suurhallin Festival Arenalla sekä ulkona sijaitsevista Casselin myyntipisteistä tarjoillaan kisojen aikaan jopa 9 000 annosta päivittäin. Menut suunnitellaan yhdessä MM-kisaorganisaation kanssa ja niissä huomioidaan niin lapsiperheet kuin elämyksellisen Mielensäpahoittajan kisakatsomon asiakkaatkin.
 
Lisätiedot:
Lahti2017, avajaisten taiteellinen johtaja Hannu Kella, 040-664 6635
Lahti2017, ohjelmapäällikkö Marjo Leppä, 050-596 0593
Lahti2017, ravintola- ja hospitalitypäällikkö Petra Riissanen, 040-536 8908
Casseli Catering, toimitusjohtaja Panu Viljanen, 040-531 3921
 

 

#Lahti2017
FIS Nordic World Ski Championships
Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailut
22.2.-5.3.2017

www.lahti2017.fi
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs