Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Hiekkalinnan kesä rakentuu sankareista

Lappeenranta Business & Innovations

Hiekkalinnan kesä rakentuu sankareista

Tiedote.
Julkaistu: 01.04.2015 klo 15:13
Julkaisija: Lappeenranta Business & Innovations

Ensi kesänä Hiekkalinna kohoaa Lappeenrantaan jo 12. kerran. Paikallisia asukkaita ja matkailijoita viehättävä vetonaula Linnoitusniemen kärjessä avautuu kesäkuun kuudes päivä. Maksuttomalla Hiekkalinnan alueella voi vierailla aina elokuun lopulle asti. Hiekkalinnan teemaksi valittiin Sankarit yleisöltä tulleiden ehdotusten perusteella.

Ehdotuksia Hiekkalinnan teemaksi kysyttiin tänä vuonna Hiekkalinnan Facebookin välityksellä. Ihmiset vastasivat innokkaasti ja hyviä ehdotuksia saatiin kaikkiaan yli 80. Varsin monessa vastauksessa ehdotettiin satuhahmoja kuten Muumeja, Disney-hahmoja, Astrid Lindgrenin sankareita ja Mauri Kunnaksen Koiramäen väkeä. Muita ehdotuksia teemaksi olivat mm. maailman seitsemän ihmettä, Lappeenrannan historia, liikennevälineet, Joutsenlampi ja rakkaus. Hiekkalinnan yrittäjän Kreature Oy:n Jukka Lakelan korvissa myös Koneeseen kadonnut –teema kuulosti hauskalta.

Lakela kertoo valinneensa ehdotuksista ensi kesän teemaksi Sankarit eli Hiekkalinna Heroes. Hiekkalinnalla nähdään siis sankareita ja sankaritarinoita fantasiasta, urheilusta sekä tosi elämästä. -Pyrimme löytämään teeman, joka vetoaisi mahdollisimman monenlaiseen kävijään. Tulevien veistosten visuaalisuudella on myös suuri rooli teemaa valittaessa, Lakela taustoittaa valintaa.
– Mitä tahansa supersankareita Hiekkalinnalle ei voida kuitenkaan tuoda. Meidän täytyy aina ensin varmistaa käyttöoikeudet hahmoihin, hän lisää.

Ensi kesän Hiekkalinnalla on runsaasti tapahtumia ja ohjelmaa. Hiekkalinnan alueella toimii myös Lappeenrannan kaupungin matkailuinfo. Wirma Lappeenranta Oy, Lappeenrannan seudun elinkeinoyhtiö, toimittaa alueelle Karusellin ja Pikkujunan.

Hiekkalinna nousee jo toistamiseen satamaan Lappeenrannan satamaan yrittäjän toimesta, mutta yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin, Wirma Lappeenrannan ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Yrittäjä Lakela toivookin tiivistyvää yhteistyötä alueen toimijoiden kanssa. –Hiekkalinna on Etelä-Karjalan suosituin kesäajan vierailukohde ja yritysten kannattaa hyödyntää tämä potentiaali markkinoinnissaan. Alueelle tarvitaan erilaisia tapahtumia, tuotteita ja palveluja täydentämään veistoksia, huvilaitteita ja muita aktiviteettejä, hän lisää.

Lisätietoja

Jukka Lakela, toimitusjohtaja, Kreature Oy, jukka.lakela@kreature.fi, 0400 848 520

Johanna Väyrynen, vt. toimitusjohtaja, Wirma Lappeenranta Oy, johanna.vayrynen@wirma.fi, 040 522 0856

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 72 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä.

www.lappeenranta.fi

Wirma Lappeenranta Oy palvelee Lappeenrannan seudun yrittäjiä ja yrityksiä sekä kehittää alueen toimintaympäristöä ja kilpailukykyä. Tavoitteenamme on saada Lappeenrannan seudulle lisää vetovoimaa ja uudistuvaa liiketoimintaa. Wirma on Lappeenrannan ja ympäristökuntien - Lemin, Luumäen, Savitaipaleen ja Taipalsaaren - omistama, voittoa tavoittelematon, seudullinen elinkeinoyhtiö. 

www.wirma.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs