Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » #Hevoset: Kavioiden kopse kutsuu hevostelemaan 2.–3.4. Tampereelle

Tampereen Messut

#Hevoset: Kavioiden kopse kutsuu hevostelemaan 2.–3.4. Tampereelle

Tiedote.
Julkaistu: 23.03.2016 klo 13:00
Julkaisija: Tampereen Messut

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettävillä Hevoset-messuilla kisataan korkeatasoiset esteratsastuskilpailut ja nautitaan viihdyttävästä ohjelmasta sekä nähdään kymmeniä hevosrotuja aina maailman suurimmasta Shirestä minihevosiin. Hyvistä ostosmahdollisuuksista ja laadukkaasta ohjelmasta tunnetut Suomen suurimmat hevosalan messut kokoavat yhteen koko hevosalan. Mukana on ennätykselliset 184 näytteilleasettajaa. Messut juontaa Ronja Salmi.

Hevoset 2016 -messuilla keskitytään erityisesti hevosen ja ratsastajan hyvinvointiin. Messuilla nähdään hevosshiatsua ja -hierontaa, ratsastuspilatesta ja kengitys- ja satulansovitusnäytöksiä. Ohjelmassa on runsaasti teemaan liittyviä tietoiskuja sekä seminaaripuheenvuoroja. Lauantaina yhden pysäyttävimmistä puheenvuoroista käyttää ratsastusonnettomuudesta toipuva nuori hevosalan ammattilainen Saara Auvinen.

Lauantaina Suomen Ratsastajainliitto ry:n Hevosen hyvinvointi -seminaarissa muun muassa tunnettu eläinkouluttaja Tuire Kaimio puhuu hevosen oppimisesta ja käyttäytymisen muokkaamisesta kouluttamalla sekä Helsingin yliopiston hevossairauksien erikoiseläinlääkäri Marja Raekallio kertoo hevosten kipukäyttäytymisestä. Hevosen hyvinvointi -nurkkauksessa luennoidaan hevosen suun anatomiasta ja kuolaimien sovituksesta sekä hevosen kesän kutinoista ja iho-ongelmista. Sunnuntaina englantilainen David Marlin luennoi hevosten valmentamisesta niin, että niiden kunto paranee ja samalla vammat vähenevät. Asiantuntijoiden johdolla messuilla keskustellaan myös hevosen biomekaniikasta sekä ratsastajan istunnasta ja kehonhallinnasta.

Vetonaulana esteratsastuskilpailut – klinikkojen vetäjinä Christopher Wegelius ja Marko Björs

Valtakunnalliset Esteratsastuskilpailut hypätään molempina messupäivinä. Team Eurohorses ry:n järjestämässä kisassa on mukana Suomen kärkipään ponijunioriratsastajat, parhaat nuoret hevoset ja kansallisen tason kärkinimet. Kilpailun pääluokassa mittaa toisistaan ottavat muun muassa vahva tähtikolmikko Pirkanmaalta: Kullo Kender, Sari Lundén sekä Marja Tetri-Rantanen.

Lauantaina kenttäratsastusklinikan vetää arvostettu kilparatsastajien valmentaja ja taitava hevosmies Christopher Wegelius. Sunnuntaina ratsastusvalmentaja Marko Björsin kouluratsastusklinikka avaa kaikentasoisille ratsastajille sitä, kuinka tärkeää tavoitteellinen ratsastaminen on.   

Tynnyrirallia ja ravikeskusteluja sekä kepparikisat ja talutusratsastusta

Messujen viihteellisessä rodeomaisessa lännenratsastuksen kilpailussa ratsukot kisaavat tynnyreillä merkityllä radalla ja Valjakkoajokilpailussa Suomen parhaat valjakkokuskit ottavat toisistaan mittaa erirotuisilla hevosilla tarkkuusajossa ja maratonesteillä. Puolestaan Ravikahvilassa voi jännittää totopelejä ja tarjolla on pelivihjeiden lisäksi opastusta. Haastatteluissa raviurheilupersoonat, huippuhevosten omistajat ja valmentajat sekä ohjastajat valottavat raviurheilua eri näkökulmista. Ravikahvilan emäntänä ja juontajana toimii Veera Nieminen.

Koko perheen hevostapahtuma tarjoaa myös eläinten ystäville ja hevosista kiinnostuneille paljon kiinnostavia kokemuksia. Keppihevosharrastajille on luvassa kepparikisat ja -näyttely. Lisäksi Helmiveneen suloiset alpakkaeläimet ihastuttavat messuvieraita koko tapahtuman ajan. Ulkoalueella on myös talutusratsastusta- ja ajelutusta kaiken kokoisilla ja värisillä hepoilla shetlanninponista Sleesianhevoseen.

Tervetuloa heppamessuhulinoihin Tampereelle! Median akkreditoituminen Hevoset 2016 messuille: www.hevosmessut.fi (Medialle).  

LISÄTIEDOT: www.hevosmessut.fi
Facebook: www.facebook.com/Hevosmessut
Twitter: @TampereenMessut, #Hevoset

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Veli-Pekka Rouvali, projektipäällikkö, p. 050 516 4005, @VelluRouvali1
Tanja Järvensivu, tapahtuma- ja viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, @TanjaJarvensivu
Meri Mattila, tiedottaja p. 0400 914 877, @MeriTMattila

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs