Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Henget valtaavat Suomenlinnan pyhäinpäivänä

Suomenlinna

Henget valtaavat Suomenlinnan pyhäinpäivänä

Tiedote.
Julkaistu: 14.10.2015 klo 08:32
Julkaisija: Suomenlinna

Pyhäinpäivänä 31.10. Suomenlinnassa vietetään uutta Viaporin Kekri -tapahtumaa. Tapahtumapaikkoina hyödynnetään linnoituksen tunneleita ja muita tiloja, jotka tavallisesti ovat yleisöltä suljettuja. Kekri näyttää Suomenlinnasta uuden ja ennen kokemattoman pimeän puolen. Kurjuuden ja kauheuksien lisäksi luvassa on sadonkorjuun juhlan kunniaksi paljon ruoka- ja juomatarjontaa.

-Kyseessä on täysin uudenlainen tapahtuma Suomenlinnassa. Haluamme tehdä halloweenista Suomeen ja Suomenlinnaan sopivan version, joka ottaa vaikutteita vanhoista suomalaisista kekriperinteistä. Pääkaupunkiseutulaiset mieltävät Suomenlinnan usein pelkäksi kesäpaikaksi, mutta linnoitushan on avoinna ympäri vuoden. Näin syyspimeällä miljöö on erityisen jännittävä ja sopii siksi hyvin juuri tällaiseen tapahtumaan, kertoo tapahtumaa Suomenlinnan hoitokunnassa koordinoiva Maria Mänttäri.

Linnoituksen historian synkempää puolta on aiemmin esitelty Ehrensvärd-seuran Kurja Viapori -kierroksilla, jotka aloitettiin viime syksynä. Kierroksia järjestetään tänäkin syksynä sekä suomeksi että englanniksi, ja ne ovat olleet hyvin suosittuja. -Kiinnostusta Suomenlinnan tarinoiden uudenlaiseen esittelyyn tuntuu olevan, Mänttäri toteaa.

Viaporin Kekrin tuottajina toimivat Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Hospitality, Tourism & Experience Management -koulutusohjelman opiskelijat. Tapahtuma on osa valtakunnallista Ruoka & Matkailu -hanketta.

-Opiskelijat ovat olleet todella innoisssaan tästä projektista. Opiskelijoiden mielestä tapahtumalle on kysyntää, sillä Helsingin tapahtumarintamalla on tähän aikaan vuodesta hiljaista, eikä pyhäinpäivän ympärillä ole tähän mennessä ollut varteenotettavaa tapahtumatarjontaa, jossa hyödynnettäisiin tarinoita, kertoo projektin vetäjä, Haaga-Helian opettaja Violeta Salonen.

Suomenlinnan henget jalkautuvat Helsingin keskustaan maanantaina 26.10., jolloin 80 opiskelijaa jakaa tietoa tapahtumasta teemaan sopiviin asuihin pukeutuneina. Nappaamalla heistä kuvan ja jakamalla sen Facebookissa tai Instagramissa hashtagilla #viaporinkekri voi voittaa tapahtumaan liittyviä palkintoja.

 

Tapahtuman ohjelma: http://www.suomenlinna.fi/tapahtumat/viaporin-kekri-henkien-paeivae-ahmattien-yoe/

Lisätietoja: myynti- ja tapahtumaneuvoja Maria Mänttäri, Suomenlinnan hoitokunta, puh. 0295 338 420 tai tapahtumat@suomenlinna.fi.

 

Liitetiedostot

Suomenlinna on historiallinen merilinnoitus ja Unescon maailmanperintökohde. Linnoitus on Suomen suosituimpia matkailukohteita, jossa vierailee vuosittain yli 800 000 kävijää. Suomenlinna on myös Helsingin kaupunginosa, jossa asuu noin 800 helsinkiläistä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs