Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Hämeenlinnan Teatterin komediassa iso lintu yllättää pienet ihmiset

Hämeenlinnan Teatteri

Hämeenlinnan Teatterin komediassa iso lintu yllättää pienet ihmiset

Tiedote.
Julkaistu: 17.11.2015 klo 13:55
Julkaisija: Hämeenlinnan Teatteri

Hämeenlinnan Teatterissa saa lauantaina 21.11.2015 kantaesityksensä Pentti Järvisen komedia Silmälläpidettävät. Esityksen on ohjannut Jukka Keinonen.

Näytelmän keskiössä on Afrikasta paluumatkaa tekevä iso petolintu, Mirja-sääksi, jonka odotetaan jälleen pesivän Hämeenlinnan seudulla. Kaupungin Mirja-toimikunta saa idean rakentaa harvinaisesta linnusta kaupungille myyvän brändin. Päätetään järjestää mediatapahtuma Hämeen maakuntalinnun kotiinpaluun kunniaksi.

Keinoja kaihtamattomaan markkinointitempaukseen vedetään mukaan myös lintututkija, jonka elämää kaiken lisäksi sekoittaa Helsingistä saapunut utelias naistoimittaja. Joka paikkaan ehtivä kansanmies Reska saa pian todeta, että komean petolinnun sijasta silmälläpitoa tarvitsisivat muutkin, ennen kaikkea kaupungin konsultit ja virkamiehet.

Komedian siemenen kylvi vuosia sitten Pentti Järvisen kesämökin pihapönttöön asettunut lehtopöllö, joka tutustutti kirjailijan legendaariseen rengastajaan, petolintuprofessori Pertti Saurolaan. Pöllöjen lisäksi tutuksi tuli pian myös sääksi, Saurolan päätutkimuskohde, joka nykymetsissämme pystyy pesimään vain ihmisen rakentamissa tekopesissä ja on siksi saanut uhanalaisuusluokituksen silmälläpidettävä.

Kirjailija Pentti Järvinen on tehnyt pitkän uran paitsi toimittajana, käsikirjoittajana ja ohjaajana Yleisradiossa, myös pakinoitsijana Helsingin Sanomissa nimimerkillä Toinen mies. Hänen tv-töitään ovat mm. 80-luvulta tutut sketsisarjat Hepskukkuu ja Hukkaputki. Hän on myös kirjoittanut useita näytelmiä, joista edellinen Perheistä parhain esitettiin Hämeenlinnan teatterissa pari vuotta sitten.

Ohjaaja Jukka Keinosen teatteriura alkoi Kuopion kaupunginteatterista 80-luvun lopulla. Hän tehnyt töitä lähes sadassa produktiossa niin näyttelijänä kuin ohjaajana teattereissa ympäri Suomen. Viimeisimpiä ohjauksia ovat Kouvolan teatterin Katri Helena (2013) ja Sielun siskot (2015) sekä Lahden kaupunginteatterin musikaali Myrskyluodon Maija (2015).

Kantaesitys, ensi-ilta la 21.11.2015, Päänäyttämö

Käsikirjoitus: Pentti Järvinen

Ohjaus: Jukka Keinonen

Rooleissa: Harri Ekonen, Lotta Huitti, Maiju-Riina Huttunen, Johanna Reilin, Lasse Sandberg, Mikko Töyssy ja Markus Virtanen

Lavastussuunnittelu: Juha Mäkipää

Pukusuunnittelu: Satu Suutari

Äänisuunnittelu: Timo Pönni

Valosuunnittelu: Hannu Suutari

Projisoinnit: Veikko Pulli

 

Liitetiedostot

www.hmlteatteri.fi
#hmlteatteri

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs