Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Grano ja Vincit tukevat nuorten johtajuuskoulutusta - tavoitteena 1000 tulevaisuuden johtajaa

Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry

Grano ja Vincit tukevat nuorten johtajuuskoulutusta - tavoitteena 1000 tulevaisuuden johtajaa

Tiedote.
Julkaistu: 03.10.2016 klo 12:33
Julkaisija: Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry

Suomen Partiolaiset järjestää Value Based Leadership (VBL) -johtajuuskoulutuksen ensimmäistä kertaa Suomessa vuoden 2017 alussa. Lähivuosien aikana on tarkoitus kouluttaa tuhat tulevaisuuden johtajaa. VBL-koulutuksen järjestämistä tukevat Grano ja Vincit.

VBL sai alkunsa Ruotsin kuninkaan säätiön (Konungens Stiftelse Ungt Lederskap) ja Ruotsin partiolaisten yhteistyöstä. Kymmenen vuoden aikana se on kasvanut Ruotsin merkittävimmäksi nuorten vapaaehtoistoiminnan johtajien koulutukseksi. Suomen Partiolaiset on ollut yksi yhteistyökumppaneista, joiden kanssa kursseja on järjestetty. Suomesta aiempien vuosien yhteiskursseille on osallistunut yhteensä 80 nuorta. 

VBL-koulutus tarjoaa eri järjestöjen nuorille vapaaehtoistoiminnan johtajille ainutlaatuisen mahdollisuuden laadukkaaseen johtajuuskoulutukseen. VBL-koulutus pohjautuu itsetuntemuksen kehittämiseen ja monimuotoisuuden ymmärtämiseen. Osallistujat saavat koulutuksesta osaamista ja valmiuksia, joiden avulla he pystyvät toimimaan johtajina tulevaisuuden yhteiskunnassa. Lisäksi koulutuksen aikana nuorille syntyy luontevia kohtaamisia ja valmiita verkostoja yhteiskunnan eri ryhmien välillä.

"Partiossa me uskomme, että hyvällä johtamisella isotkin ongelmat voidaan ratkaista. Sitä varten tarvitsemme lisää nuoria skarppeja johtajia, jotka osaavat tunnistaa sekä omat että johdettaviensa arvot ja oivaltavat, mistä erilaisten ihmisten johtamisessa on kyse. Näitä taitoja oppii juuri VBL:llä”, toteaa Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm.

"Ensimmäiselle kurssille haki yli 100 nuorta laajasti yhteiskunnan eri aloilta. Jo se kertoo, että kovatasoiselle nuorten johtajuuskoulutukselle on Suomessa kysyntää”, Munsterhjelm lisää.

Ensimmäinen koulutus käynnistyy 12.1.2017. Puolen vuoden mittainen koulutusohjelma koostuu lähijaksoista, välitehtävistä ja mentoriohjelmasta.

Grano ja Vincit johtajuuskoulutuksen tukijoina

VBL-koulutuksen yhteistyökumppaneiksi ovat jo lähteneet Grano ja Vincit, jotka ovat tuellaan mukana mahdollistamassa koulutuksen toteuttamisen.

”Granossa haluamme olla mukana tukemassa nuorten johtajien kasvamista kohti arvopohjaista johtajuutta. Maailma muuttuu ja asettaa myös johtajuudelle uusia haasteita. Hyvät kommunikointitaidot ja vahva itsetuntemus antavat pohjan johtajuudelle, sillä kilpailukenttä globalisoituu ja työn tekeminen muuttuu”, kertoo Granon toimitusjohtaja Jaakko Hirvonen.

”Koulutusohjelma on herättänyt kiinnostusta myös meillä Granossa. Muutama johtaja ilmoitti heti halukkuutensa ryhtyä mentoriksi. Siten saamme koulutuksesta parhaan hyödyn myös omien johtajiemme sekä Granon käyttöön”, Hirvonen iloitsee.

Vincit tunnetaan modernin johtajuuden edelläkävijänä ja on siksi mitä osuvin yhteistyökumppani VBL-koulutukselle, Vincitin perustaja ja ohjelmistoliiketoiminnan vetäjä Mikko Kuitunen kertoo.

”Vincit on palkittu johtamisestaan lukuisia kertoja ja valittu mm. Euroopan parhaaksi työpaikaksi. Aiomme organisaationa profiloitua jatkossakin tulevaisuuden johtamisen suunnannäyttäjäksi ja näen VBL-koulutuksessa mukana olemisen olevan meille mitä mainioin kanava tämän tahtotilan saavuttamiseen. Olen varma, että yhteistyöstämme tulee kaikille osapuolille erittäin hyödyllinen,” Kuitunen toteaa.

Lisätietoja:

Grano: Jaakko Hirvonen, toimitusjohtaja,  jaakko.hirvonen@grano.fi, puh. +358 306 667 010
Vincit: Mikko Kuitunen, ohjelmistokehityksen johtaja, mikko.kuitunen@vincit.com, +358 40 589 8316
Suomen Partiolaiset: Minna Rantama, VBL-projektipäällikkö, minna.rantama@partio.fi, +350 50 566 7888

Partio on täynnä ystävyyttä, naurua ja unohtumattomia elämyksiä. Partio on kaikille avoin harrastus, joka vaalii vastuuntuntoisuutta, ympäristön ja toisten ihmisten huomioimista sekä johtajuustaitoja. Vapaaehtoisemme antavat vuosittain yli 3 miljoonaa tuntia aikaansa lasten ja nuorten partioharrastamisen mahdollistamiseksi. Tämä vastaa yli 1800 nuorisotyöntekijän työpanosta.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/liity

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs