Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Fingerporilaista gotiikkaa koko kansan makuun

Arktinen Banaani

Fingerporilaista gotiikkaa koko kansan makuun

Tiedote.
Julkaistu: 09.02.2016 klo 08:45
Julkaisija: Arktinen Banaani

 

Fingerpori-sarjakuvan kymmenes ilmestymisvuosi käynnistyy sarjan yhdeksännellä kokoelmalla. Kanteen on tällä kertaa päätynyt kylän oma synkistelijä, sosiaalinen tapaus Kusti Lapanen alias Gootti-Kustaa. Mustanpuhuvasta kannesta huolimatta teos sisältää myös värisivuja, joita kukin voi omalla tahollaan vielä lisätä. Kirja-alalla juuri nyt vallitsevan hengen mukaisesti Fingerpori 9 sisältää väritystehtävän ja muita Gootti-Kustaan persoonaan sopivia aivopähkinöitä.

Pertti Jarla (s. 1971) on jälleen omakätisesti noukkinut vuoden sadosta parhaat Fingerpori-leiskaukset. Yhdeksännessä kokoelmassa Rivo-Riitta kertoo luontokokemuksistaan, tutustumme Allan Kurman isäsuhteeseen, Asko Vilenius kokee normalisoitumiskohtauksen ja Mustanaamio opettaa rosvoille tapoja. Sekä paljon muuta, kaikkea mitä Fingerporin ihmekaupungin hahmogalleria ikinä saakaan päähänsä.

”Fingerporilaisilla on neulanpään kokoiset silmäterät ja harhaileva katse. Siitä huolimatta katse on kaikkea muuta kuin ilmeetön. Se on hämmentynyt, pöllämystynyt, epäilevä. Silti enimmäkseen tarkka”, arvioi muusikko, runoilija ja kotikokki A. W. Yrjänä Fingerpori 9 -teoksen esipuheessa. Yrjänän mukaan Fingerporin kaduilla vallitsee ennakkoluulottomuus, kaikki aatesuuntaukset saavat rauhassa toteuttaa itseään, mikä tuo sarjan lähelle lukijaa. Meno on hyvin tunnistettavaa.

Pertti Jarlan hiljattain tapahtuneen porvoolaistumisen kunniaksi yhdeksäs Fingerpori julkistetaan Å-fest-sarjakuvafestivaalin yhteydessä 13.2. klo 14.00 Kulttuuritalo Grandin alakerrassa (Biskopsgatan / Piispankatu 28, Porvoo). Haastattelussa Jarla kertoo sekä Fingerporin että oman elämänsä viimeisimmistä vaiheista, minkä jälkeen seuraa signeeraussessio Turun Sarjakuvakaupan myyntipisteen yhteydessä olevassa Fingerbasaarissa.

Toista kertaa järjestettävä, Porvoon oma kaksikielinen sarjakuvafestivaali Å-fest tuo kaupunkiin kansainvälisten vieraiden työpajoja, laajan sarjakuvien myyntitapahtuman, näyttelyitä, sarjakuvataiteilijoiden haastatteluja ja nimikirjoituskeikkoja, pop-up sarjakuvakeskuksen, festariklubin sekä ohjelmaa lapsille. Kulttuurikeskus Grandin lisäksi festivaali levittäytyy ympäri kaupunkia. Suurin osa ohjelmasta on maksutonta. Lisätiedot tapahtumasta: www.2016.a-fest.fi 

 

Pertti Jarla

Fingerpori 9

ISBN 978-952-270-250-0

64 sivua. Arktinen Banaani 2016.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Arktinen Banaani, kustantaja Harto Pasonen, puh. 050 529 9768, harto.pasonen@sarjakuva.com

Arvostelukappaleet: Arktinen Banaani, Vesa Kataisto, puh. 050 563 4797, vesa.kataisto@sarjakuva.com

Liitetiedostot

 

Arktinen Banaani tunnetaan erityisesti sarjakuvajulkaisuistaan, joiden vahvinta kotimaista kärkeä edustavat B. Virtanen, Fingerpori ja Kamala luonto. Sarjakuvakirjoja yritys on myynyt yli kaksi miljoonaa kappaletta. Viime vuosina kustannustoiminta on laajentunut myös tieto- ja kaunokirjallisuuteen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs