Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Etelä-Karjalan museossa syksyn ensimmäinen ilmaisen sisäänpääsyn museoperjantai pe 2.9. klo 11 - 17

Lappeenrannan kaupunki

Etelä-Karjalan museossa syksyn ensimmäinen ilmaisen sisäänpääsyn museoperjantai pe 2.9. klo 11 - 17

Tiedote.
Julkaistu: 29.08.2016 klo 13:51
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Etelä-Karjalan museossa vietetään syksyn ensimmäistä ilmaisen sisäänpääsyn museoperjantaita pe 2.9. klo 11 - 17. Museossa on esillä kaksi näyttelyä. Keisarillisia lahjoja Pavlovskin palatsista –näyttely kertoo Venäjän keisarillisen hovin ylellisestä lahjakulttuurista 1700-luvun lopulta 1900-luvun alkuun. Lahjoihin kietoutuu tarinoita perhesuhteiden historiasta, kansainvälisistä yhteyksistä ja valtakunnan sisäisistä virallisista tapahtumista. Näyttelyssä on esillä yli 150 esinettä Pietarin lähistöllä sijaitsevasta keisarillisesta Pavlovskin palatsista. Näyttelyssä nähdään mm. osia posliiniastiastoista, rasioita ja lippaita, viuhkoja, veistoksia ja koriste-esineitä sekä muotokuvia ja valokuvia. Joukossa on myös Fabergén mestarien valmistamia esineitä.

Keisarillisia lahjoja Pavlovskin palatsista –näyttelyn ohella esillä on perusnäyttely Rajalla - Kolme karjalaista kaupunkia, joka tutustuttaa museokävijän Lappeenrannan, Viipurin ja Käkisalmen kaupunkien vaiheisiin tekstien, kuvien, karttojen, piirustusten, esineiden sekä ääninauhojen ja videoiden avulla.

Museoperjantaita vietetään talviaikana joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina. Tuttuun tapaan paikalla ovat myös vertaisihmettelijät klo 13–15. Heidän kanssaan voi jakaa kokemuksia näyttelyistä.

Museoperjantain erikoistarjouksena museokaupoissa vuosikalenteri 2016, Kuvia Kannakselta, norm. hinta 6,00 €, alennus -50% 3,00 € sekä julkaisu Prinsessa Dagmar – Keisarinna Maria Fjodorovna, norm. hinta 25,00 €, alennus -20% 20,00 €.

Lappeenrannan taidemuseo on suljettu näyttelyvaihdon johdosta 22.8. – 6.9. Slovakialaista taidetta esittelevät näyttelyt Kertovat viivat – piirtäminen slovakialaisessa nykytaiteessa ja Tasapaino – grafiikkaa, veistoksia ja maalauksia Slovakiasta avautuvat 7.9. Näyttelyiden kaikille avoimia avajaisia vietetään ti 6.9. klo 16. Tervetuloa!

Lisätietoja: amanuenssi Mona Taipale, Lappeenrannan museot

mona.taipale@lappeenranta.fi, p. 040 563 7618.

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs