Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » En finländsk företagares golfcenter i Polen lockar golfspelare från Norden

Sand Valley Golf & Country Club

En finländsk företagares golfcenter i Polen lockar golfspelare från Norden

Pressmeddelande.
Publicerad: 12.05.2015 kl. 11:16
Utgivare: Sand Valley Golf & Country Club

I staden Elblag i norra Polen, på cirka tjugo minuters avstånd från Östersjökusten, finns toppmoderna Sand Valley Golf & Country Club, vars kunder huvudsakligen består av golfspelare från de nordiska länderna. Inspirerad av den ökande efterfrågan avser Antti Pohjonen som leder och fungerar som företagare för Sand Valley att utvidga centret samtidigt som golffebern har avtagit något i Norden.

För utländska spelare är Sand Valley ett förmånligt golfcenter med högklassig service. Här uppvisar Sand Valley de bästa sidorna av Östeuropa. Till Sand Valley finns goda trafikförbindelser från Sverige och Finland och kan därför starkt konkurrera om golfspelarnas gunst.

95 procent av de utländska golfspelarna kommer från Norden, framförallt svenskarna har hittat Sand Valley. För bara några år sedan var deras andel fem procent, idag är den över hälften. Över tusen finländska golfspelare besöker årligen Sand Valley. I år är målet att få besökare från Danmark, Norge och även Tyskland.

I Polen är golf en relativt ny sport som ännu inte har slagit igenom. Det finns cirka 3 500 golfspelare i Polen, vilket är lite i ett land med 38 miljoner invånare. Det kommer dock helt klart att ske ett uppsving under de närmaste åren eftersom utvecklingen i Polen sker snabbt.

 

Antti Pohjonen njuter av sitt arbete

”Jag skulle inte ge bort en enda dag”, säger KTM Antti Pohjonen, 36, som lett Sand Valley i sex år. Utbildningen inom redovisning vid Tammerfors universitet och officersutbildningen inom reserven har gett en bra grund till företagsledarskap.

”Golf-affärsverksamheten i Polen har varit verkligt intressant och arbetsfylld. Såväl rekryteringen av arbetskraft och byråkratin har utgjort utmaningar, men dem har klarat av att lösa. En helt annorlunda beskattningspraxis har orsakat oss mest huvudbry”, berättar han.

Vid sidan av arbetet har Pohjonen lärt sig polska och han kan nu smidigt kommunicera med både arbetstagare och lokala samarbetsparter. Pohjonen är till sin natur social och pratar gärna med kunderna och ger besökarna en känsla av att man faktiskt bryr sig om dem.

Sand Valley är en links-bana med 18 hål, där det finns utrymme att spela och som även är utmanande. Spelsäsongen inleds vanligtvis i mars och slutar i oktober. Under det bästa året var banan stängd endast i två veckor.

Antti Pohjonens familj deltar aktivt i utvecklandet av Sand Valley. Hans fosterpappa Timo Hulkkonen har genom finansiering varit med om att föra projektet vidare. Investeringarna uppgår till totalt cirka tre miljoner euro och vid sidan av Anttis familj finns även placerare. Hans bror Kai Hulkkonen ansvarade för byggandet av banan och för initiativet till projektet.

Timo Hulkkonen är välkänd inom bilsport. Han har fungerat som sponsor för den före detta Formel 1-föraren Heikki Kovalainen. Därför spelar man också varje år i Sand Valley Heikki Kovalainen Open.

På området finns nu 13 högklassiga bostadshus som spelarna har köpt åt sig själva. Uthyrningen av husen sker via Sand Valley. Varje år byggs nya hus i den omfattning de hittar köpare. Ur finländskt perspektiv är husens priser förmånliga. Kvadratmeterpriset är något över tusen euro. Husen kostar cirka 160 000 – 280 000 och storleken uppgår till 150-280 kvadratmeter. Några har även en simbassäng som kan värmas upp ute på gården.

Man söker nu investerare till området med vilka man planerar att bygga ett hotellkomplext med full service och samtidigt skapa en första golf-resort i Polen.

Antti Pohjonen berättar att Polen erbjuder en utmärkt chans till företagarverksamhet. ”Det här är ännu som Vilda Västern när man jämför med Finland där man inom många branscher redan har nått ett moget stadium. Därför hjälper jag gärna andra finländska företagare att etablera sig här”, säger han och berättar att han redan är med i några startup-företag.

 

Mer information:

Sand Valley Golf & Country Club

tfn +48 510 222 312

antti.pohjonen@sandvalley.pl

Bilagor

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs