Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Elävä kirjasto edistää yhdenvertaisuutta ja purkaa ennakkoluuloja

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Elävä kirjasto edistää yhdenvertaisuutta ja purkaa ennakkoluuloja

Tiedote.
Julkaistu: 12.02.2016 klo 09:00
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Elävä kirjasto on Turun nuorisopalvelujen järjestämä tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistävä tapahtuma nuorille Vimmassa 18. helmikuuta. Nuoret saavat lainata eläviä ”kirjoja”, ihmisiä, jotka herättävät kiinnostusta ja kysymyksiä.

Elävä kirjasto on toiminnallinen menetelmä nuorisotyöhön. Se pyrkii edistämään erilaisten ihmisten välisen kohtaamisen ja vuoropuhelun kautta moninaisuuden, ihmisoikeuksien ja ihmisarvon kunnioittamista.

– Elävässä kirjastossa "kirjat" ovat ihmisiä, jotka edustavat itseään ja omaa kokemushistoriaansa. He vastaavat nuorten esittämiin kysymyksiin, kertovat elämästään ja kohtaamistaan ennakkoluuloista sekä stereotypioista, kertoo nuoriso-ohjaaja Tiina Toivola nuorisopalvelujen kansainvälisestä ja monikulttuurisesta tiimistä.

Nuorisopalvelut järjestää tapahtuman nyt ensimmäistä kertaa.

Nuoret ovat itse saaneet ehdottaa, mitä kirjoja ”kirjastossa” on lainattavana. Mukana ovat esimerkiksi rehellinen rosvo, maahanmuuttaja, fetisisti, poliisi, nuorisotyöntekijä ja eri seksuaalivähemmistöihin kuuluvia.

– Sain vinkin Humakissa opiskelevan kaverini Facebook-päivityksestä ja hain heti kirjaksi. Odotan iltaa innolla. Toivon, että nuoret kysyvät rohkeasti kaikkea mahdollista, aion vastata suoraan ja avoimesti, kertoo Eeva Leskinen, yksi lainattavista kirjoista. Hänen kirjansa aiheena on fetisismi.

– Uskon, että yksi syy tähän kirjatoiveeseen on ollut Fifty shades of Grey – sekä sen kirjasarjan että elokuvan herättämät ajatukset.

Kirjoja on tulossa lainattavaksi ainakin 21 erilaista. Nuorisopalvelujen tiimin ja vapaaehtoisten "kirjojen" lisäksi työryhmässä on aktiivinen joukko Humanistisen ammattikorkeakoulun (HUMAK) ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoita. Elävä kirjasto on osa Nuorisotyö Turussa 70 vuotta 2016 -juhlavuoden ohjelmaa.

Elävä kirjasto -tapahtuma järjestetään nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa (Aurakatu 16, Turku) 18.2. klo 17–20. Paikalle ovat tervetulleita kaikki nuorten ryhmät aikuisen ohjaajan kanssa. Tapahtuma on suunniteltu ensisijaisesti 13–17-vuotiaille. Ilta sopii hyvin vaikkapa harraste- ja koululaisryhmille sekä ryhmille eri nuorisotaloilta.

Lisätiedot:

Nuoriso-ohjaaja Tiina Toivola

tiina.s.toivola@turku.fi
Puh. 040 189 5537
Turun nuorisopalvelut
Turun Vapaa-aikatoimiala

 

 

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs