Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Elämänilo ja nautinto – Onko niihin oikeutta?

Arktinen Banaani

Elämänilo ja nautinto – Onko niihin oikeutta?

Tiedote.
Julkaistu: 22.08.2016 klo 08:45
Julkaisija: Arktinen Banaani

 

Naisten elämänilon vapauttamisen ikoni, kirjailija Erica Jong kertoi keväällä Helsingin Sanomien haastattelussa lukeneensa viime aikojen nuorten naisten kirjoittamia romaaneja ja ihmetelleensä miten synkkiä ja surullisia ne ovat, suorastaan raakuuksien ryydittämiä. Jong sanoo: Tuntuu, että nykyajan mantra ei ole "Kyllä" vaan: "Ei! Ei! Ei!"

Italialainen nimipäiväkalenteri -romaanin kirjoittaja Henriette Sola näyttää vastaavan Jongin asettamaan haasteeseen. Solan uutuuskirja kulkee elämäniloa janoavan nuoren naisen mielenmaisemissa.

Italialainen nimipäiväkalenteri maistattaa lukijalla välimerellistä taitoa nauttia hetkestä, toinen toistensa seurasta yhtä lailla kuin hyvästä ateriasta. Lämpimänä kuin Italialainen ilmanala kirjassa väreilee koko ajan sukupuolten välinen vetovoima  – usein vain hienovireisenä, toisinaan taas raikkaan chick lit -huumorin kera.

Kirja näyttäytyy eteläeurooppalaisen elämäntavan ja vuosituhantisten elämäntaitojen ylistyksenä. Niihin vertautuu nykyajan näennäisen vapaa, mutta pohjimmiltaan täynnä kieltäymyksiä oleva, urakeskeinen elämäntyyli.

Juonteena kulkee etsintä, kysymyksenasettelu: Kenen arvoilla rakennan elämääni? Kysymys peilautuu ihmiskeskeisen kulttuurin elämänmuotoa vasten. Päähenkilö kulkee renessanssin arvojen jäljillä: Miten tärkeitä ovat rakkaus, rauha, taide, ilo ja nautinto?  Mikä on sitä, joka auttaa ihmistä vastaamaan elämälle: "Kyllä, kyllä, kyllä!"

 

Aurinko oli jotain vierasta Sarahille, siksi hänen varmaan oli vaikea osata pitää tätä paikkaa omanaan.

Vuosikymmen työtä sälekaihdinten takana, toimistoissa, neuvotteluhuoneissa, kulkemista täyteen ahdetuissa hisseissä, synkillä käytävillä korkokengät kopisten, ulkona sateessa, tihkussa, metroasemilla, junissa, jonoissa ja kahviloissa pikaisilla espressoilla; se oli ollut Sarahin elämää: numeroita, pörssiuutisia, juoruja, sisäpiirijuttuja, ylös alas lennähtäviä kursseja, liituraitaisia miehiä salkkuineen, Sarah itse salkkuineen ja jakkupukuineen. Kuinkahan todellista tuo elämä olisi täkäläisten silmin?

Ja kotona Lontoossa kaikki Sarahin tuntemat ihmiset tulisivat vielä sanomaan: ”Tule järkiisi Sarah, tule takaisin. Eihän noin voi elää.”

Ja kuitenkin näin on eletty vuosisatoja, satoja vuosia, satoja vuosia...

  

Henriette Sola signeeraa uutuuskirjaansa Helsingissä Akateemisen Kirjakaupan päämyymälässä (Pohjoisesplanadi 39) Taiteiden yönä to 25.8. klo 18.00-19.00.

  

Henriette Sola

Italialainen nimipäiväkalenteri

ISBN 978-952-270-292-0

319 s. Arktinen Banaani 2016.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Arktinen Banaani, Katariina Huttunen, puh. 050 323 3301, katariina.huttunen@sarjakuva.com

Arvostelukappaleet: myynti@sarjakuva.com

www.arktinenbanaani.fi

Liitetiedostot

 

Arktinen Banaani tunnetaan erityisesti sarjakuvajulkaisuistaan, joiden vahvinta kotimaista kärkeä edustavat B. Virtanen, Fingerpori ja Kamala luonto. Sarjakuvakirjoja yritys on myynyt yli kaksi miljoonaa kappaletta. Viime vuosina kustannustoiminta on laajentunut myös kauno- ja tietokirjallisuuteen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs