Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Designer's Village - puualan ja muotoilun opiskelijoiden Messilässä

Lahden ammattikorkeakoulu

Designer's Village - puualan ja muotoilun opiskelijoiden Messilässä

Tiedote.
Julkaistu: 08.06.2015 klo 14:55
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Designers’ Village kokoaa jälleen yhteen puualasta kiinnostuneita ihmisiä Messilään 8.-12.6.2015.

Designers´ Village -tapahtuma on viikon mittainen työpaja puualan opiskelijoille Messilän kartanon piha-alueella. Tänä vuonna tarjolla on kiinnostavaa nähtävää ja tekemistä niin paikallisille kuin matkailijoille, lapsiperheille ja puualan asiantuntijoille.

– Messilässä on tarjolla monipuolista ohjelmaa perheen pienemmillekin. Ellei halua itse askarrella, pääsee seuraamaan läheltä tulevaisuuden osaajien luovaa työskentelyä, innostaa toiminnanjohtaja Markku Tonttila Pro Puu ry:stä.

Luovuushaaste heitetty

Tänä vuonna opiskelijaryhmien tehtävänä oli kevään aikana suunnitella koottavat ja varastoitavat huvipaviljongit. Kymenlaakson, Metropolian ja Lahden ammattikorkeakoulujen puutekniikan, -muotoilun ja -arkkitehtuurin opiskelijat toteuttavat kevään aikana suunnittelemansa rakennelmat viikon aikana. Rakentamisosaamista tuovat mukaan Koulutuskeskus Salpauksen talonrakentamisen opiskelijat. Materiaaleina ovat kestävän kehityksen mukaisesti puu ja kierrätetty telttakangas. Lisäksi yhden ryhmän aiheena on kiinteä bussikatos, samoilla materiaaleilla toteutettuna. Työpajaviikon aikana opiskelijoille järjestetään myös virkistystoimintaa ja aiheluentoja.

Uutuutena DV Kids

Tämän vuoden Designers’ Village on luovan opiskelijatyöpajan ympärille rakentuva yleisötapahtuma. Viikon aikana Messilä Campingin ladossa on DV Kids -työpaja, jossa lapset pääsevät askartelemaan ja nikkaroimaan puusta ohjaajien avustamana. Lisäksi on leikkiä ja mahdollisuus grillata omia eväitään. Ohjelmaa on koko perheelle, ja yleisö pääsee seuraamaan läheltä tulevaisuuden osaajien luovaa työskentelyä.

Puuosaamiseen lisäarvoa Lahden seudulla

Designers´ Village palvelee oppilaitosten koulutuksellisia tavoitteita sekä puualan eteenpäin viemistä. Tavoitteena on myös uusien kaupallistettavien tuoteideoiden syntyminen. Tämän vuoden tapahtumaviikko toteutetaan aiempaa laajempana ja monipuolisempana. Tapahtumaviikosta kehitetään myös kansainvälinen kesäkoulukonsepti Lahden ammattikorkeakoulun Suomalaisen puuosaamisen showroom -projektissa 1.3–31.12.2015. Lisäksi pohditaan sitä, miten päijäthämäläinen puuosaaminen voisi olla vahvasti mukana itsenäisyyden juhlavuodessa 2017.

– Etsimme projektissa uusia keinoja luoda puulla lisäarvoa. Jalostusasteen kasvattaminen koko puualalla on tärkeä ja ajankohtainen teema, alleviivaa Mika Kylänen Lahden ammattikorkeakoulusta.

Lisätietoja

Pro Puu ry,
Markku Tonttila, toiminnanjohtaja,
puh. 0400 770 345, info@propuu.fi,

Lahden ammattikorkeakoulu,
Suomalaisen puuosaamisen showroom -projekti,
Mika Kylänen, projektipäällikkö,
puh. 044 708 1464, mika.kylanen@lamk.fi

http://designersvillage.blogspot.fi/

 

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs