Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Asukkaiden ideoima Monikulttuurinen karnevaali tuo iloa ja osallisuutta Lappeenrannan katukuvaan heinäkuun viimeisenä lauantaina

Lappeenrannan kaupunki

Asukkaiden ideoima Monikulttuurinen karnevaali tuo iloa ja osallisuutta Lappeenrannan katukuvaan heinäkuun viimeisenä lauantaina

Tiedote.
Julkaistu: 25.07.2016 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Asukkaiden osallisuutta ja asuinalueiden yhteisöllisyyttä edistävän Myö tehään porukalla -hankkeen ensimmäinen asukaslähtöinen tapahtuma Monikulttuurinen karnevaali tuo iloa ja elämää heinäkuun lopun kaupunkikuvaan Lappeenrannassa.

Lappeenrannan kaupungin hankekoordinaattorina työskentelevä Marika Heinilä odottaa, että lauantaina 30. heinäkuuta järjestettävä tapahtuma innostaisi lappeenrantalaisia ideoimaan muitakin asukasaktiivisuudesta kumpuavia tekoja. 

– Karnevaali on ensimmäinen Myö tehään porukalla -hankkeesta tukea saava tapahtuma.  Nyt kun tukea on tarjolla, sitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää, Heinilä kannustaa. 

Ruandasta Lappeenrantaan muuttanut Mediatrice Nyiramugisha on Monikulttuurisen karnevaali-idean äiti. Hän huolehtii myös tapahtuman käytännön järjestelyistä. 

Karnevaalin ohjelma alkaa lyhyellä tervetuliaispuheella Kansalaistorilla, kaupungintalon edustalla klo 11. Kansalaistorilta karnevaalikulkue jatkaa tanssillista kulkuaan Kauppakatua pitkin kohti Oleksia.

Ohjelma Oleksilla alkaa klo 11.15, jolloin luvassa on monipuolisia musiikki- ja tanssiesityksiä sekä mahdollisuus tutustua eri maiden ruokakulttuureihin maistiaisineen. Karnevaalin päätteeksi klo 12.35 siirrytään yhdessä Oleksilta satamaan, jossa voi jatkaa kansainvälistä päivää Mahdollisuuksien torilla. 

– Kannustan kaikkia lappeenrantalaisia ennakkoluulottomasti mukaan karnevaaliin nauttimaan ja iloitsemaan mukavasta yhdessäolosta. Kulkueeseen ja Oleksille ovat kaikki tervetulleita. Saamme katujunankin käyttöömme karnevaalin ajaksi, joten siirtyminen Kansalaistorilta Oleksille ja sieltä satamaan onnistuu myös kulkuetta junan kyydistä seuraten. 

Kaupungin ja Euroopan sosiaalirahaston tukema, huhtikuussa 2016 käynnistynyt Myö tehään porukalla -hanke mahdollistaa erilaisia asukkaiden itsensä kehittämiä tapahtumia, talkoita, työpajoja ja muita toimenpiteitä, joiden tavoitteena on yhteisöllisyyden ja osallisuuden ilmapiirin nostatus kaupunkilaisten keskuudessa. 

– Muutamia hyviä ehdotuksia asukkailta on jo tullut, mutta lappeenrantalaiset ovat lähteneet ideoimaan ja kyselemään hankkeen mahdollisuuksista vielä aika varovasti.

 

KUVATEKSTI:

Ruandasta Lappeenrantaan muuttanut Mediatrice Nyiramugisha on Monikulttuurisen karnevaali-idean äiti. Hän huolehtii myös tapahtuman käytännön järjestelyistä.

Karnevaalia tuetaan kaupungin Myö tehään porukalla -hankkeesta.

 

 

Lisätietoja:

Hankekoordinaattori Marika Heinilä
puh. 040 621 4084
marika.heinila@lappeenranta.fi

 

Monikulttuurisen karnevaali-idean äiti
Mediatrice Nyiramugisha
puh. 046 593 8318
medihe@yahoo.com

Linkit:

 Myö tehään porukalla -hankkeen nettisivut

 

 

 

 

 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs