Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Anna Franckin valokuvia Brinkkalan galleriassa 18.3.–17.4.

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Anna Franckin valokuvia Brinkkalan galleriassa 18.3.–17.4.

Tiedote.
Julkaistu: 18.03.2016 klo 09:00
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Ei tavallisia kuolevaisia - tulkintoja historiallisista naishahmoista

Anna Franckin valokuvia Brinkkalan galleriassa 18.3.–17.4.

Minua ovat pitkään kiehtoneet niin nykyajan kuin historian vahvat naiset. Mielestäni naisille on suotu aivan liian vähän tilaa historiassa. Tämä kuvasarja esittää valokuvallisen tutkielmani naisten valta-asemista ja naisellisuudesta. Tulkitsen kuvien kautta myös Suomen historiaan liittyvää naista, kuten Katariina II Suurta tai Minna Canthia, nykyajan näkökulmasta ja nykyajan vallan symbolikieltä käyttäen. Mielestäni on tärkeää nostaa esille eri ajoilta vahvoja naisia ja kuvata millä tavalla he ovat jättäneet jälkensä historiaan. Haluaisin erityisesti herättää nuorten kiinnostuksen historiaa kohtaan ja siihen miten sukupuolirooleja ja normeja on rikottu ennen ja nyt. Ei ole mitään tärkeämpää kuin normien kyseenalaistaminen ja ihmisten itsenäisen ajattelun herättäminen.

Tässä projektissa olen tehnyt yhteistyötä vaatesuunnittelija Ina Nordbergin ja kampaaja-maskeeraja Sabina Segerströmin kanssa. Olen lisäksi kutsunut kirjailija Mia Franckin kirjoittamaan kuvien yhteyteen tekstit, inspiroimaan ja provosoimaan vallan ja sosiaalisesta sukupuolesta suhteesta.

Anna Franck

Anna Franck (s. 1978) on kotoisin Paraisilta, mutta asuu nykyään Tukholmassa. Hän on opiskellut valokuvausta Barcelonassa, Espanjassa. Hän on myös valmistunut maisteriksi kansatieteestä. Franck on erityisesti kiinnostunut identiteetin rakentumisesta sekä sen representaatiosta valokuvamuotokuvissa.

Lisätiedot
Anna Franck, taiteilija
anna@annafranck.net

Piia Oksanen, tutkija
puh. 040 637 1023, piia.oksanen@turku.fi
Turun museokeskus, Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs